Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mini CNC cablaje

godFather89

Postări Recomandate

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• joeoancea

10

• minescumarius

8

• katran

6

• pirvuti

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pentru SirRoger . M-am tot gandit si am ajuns la urmatoarea concluzie . Este mai ieftin sa faci cadrul din profile extrudate , si apoi sa construiesti masina in jurul acestuia . Am schitat axa X pentru un miniCNC , asa cum il vad eu , un compromis intre calitate , pret si performanta . Lista de preturi pentru componente ar fi :1. surub cu bile RM1605 ( China / ebay ) , prelucrat la capete , 500mm lungime totala , transport inclus .....80USD2. ghidaje profilate 16mm , 2 bucati de 400mm lungime ......................................................................40RON3. rulmenti lineari in carcasa de 16mm , 4 buc ..................................................................................200RON4. suporti pentru axele de ghidaj , 4 buc .........................................................................................100RON5. profil extrudat aluminiu , 40_40 , 2 metri liniari ..............................................................................20EUR6. motor stepper ( sa zicem ...1,5N/m , 2,5Amp , nema23 ).................................................................150RON7. patru blocuri de aluminiu ( pentru rulmentii si piulita surubului + mount-ul motorului ) ............................50USDE , acu' toata lumea poate sa faca un calcul aritmetic ... presupun ca unele dintre componente pot fi achizitionate la alte preturi , dar cam asat e ideea generala . Cotele de gabarit sunt : 400mm x 500mm x 140mm . Cursa mesei de lucru poate fi oriunde intre 100 si 250mm ( cel putin asa cred ... ) . Am mers pe ideea unui surub cu bile si nu trapezoidal , pentru ca am avut in vedere ca masina ar trebui sa faca PCB-uri , iar acolo este nevoie de precizie cat de cat decenta , iar backlash-ul trebuie eliminat din start . Acuma , puteti sa dati cu pietre ...P.S Nu am reprezentat suportii pentru axele de ghidaj , ca mi-a fost lene sa-i mai desenez ...nici masa ... aia poate sa fie din MDF sau ceva profil cu canale ... fiecare ce prefera ...toate componetele se gasesc la hi-end , preturile de acolo sunt luate ... mai putin surubul cu bile ...si blocurile de aluminiu...P.P.S OOPS , acuma am vazut ... am uitat sa dau gaura in blocul de piulita ...aia de 28... sorry .

Link spre comentariu

Axa Y ... ghidaje de 16 plus rulmentii aferenti , un surub cu bile RM1605 , stepper , 2 blocuri de aluminiu ( unul pentru rulmenti iar celalalt pentri piulita ) plus montantii laterali , taiati din placa de aluminiu ( 12.7 sau 19mm ) ...suportii de ghidaje , 4 tubulete de 45mm pentru montarea motorului ...Preturile nu difera esential ... doar montantii pot costa cam 60-70USD ...P.S. Caca ... tot am uitat ceva ... gaurile de prindere ale stepper-ului din montant ... este formatia standard de prindere pentru nema23 ... 47.2mm square .

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Iata un "mini CNC" pentru frezat cablaje realizat din ce aveam prin casa. Doua tije din imprimante (10mm si 12mm), rulmenti liniari aferenti de 4$ din china. Suportii pentru rulmenti si tije printate pe un 3D Printer. Cateva placi gaurite si coltare, o carcasa de monitor cu tablaria aferenta. Axa z construita din sine de sertar, ceva resturi de Al... Sistemul de frezare construit cu ajutorul motorului din imprimanta (motor CC 24V). Drivere realizate cu TB6560... Lucrez inca la el. Acesta este primul test realizat cu o freza pcb de 3mm in unghi de 60 de grade. Intentionez sa-mi cinfectionez o astfel de freza dintr-um burghiu rupt cu un unghi mai mic (15-20 de grade). Am incercat sa frezez un PCB de 36x25mm (este un cablaj de driver pentru TB6560). Am cerut cam mult din prima incercare dar iata rezultatul. Cablajul este generat incomplet de software pentru ca am setat o scula de aschiere inadegvata pentru dimensiunea traseelor. Cam asta a iesit...

post-50430-139829699819_thumb.jpg

post-50430-139829699842_thumb.jpg

post-50430-139829699865_thumb.jpg

post-50430-139829699889_thumb.jpg

post-50430-139829699914_thumb.jpg

Link spre comentariu

Folosesc Microsteming 1/16 si transmisie pe curea T2. Motoare de 1.8 grade (200 pasi) si 1.8A cu fuliile aferente. Pe axa Z folosesc un motor de 7.5 grade cu adaptare pe pinion la un sistem cremaliera realizata prin decupare din trapa unui CD-rom.Iata si rezultatele...

post-50430-139829699938_thumb.jpg

post-50430-139829699961_thumb.jpg

Link spre comentariu

Axa Z ...si ansamblul complet .

Din descriere pare OK ... eram curios sa vad si eu un desen !!!Am eu o problema sau nu exista planurile ?... ma chinuie si pe mine talentul pt a mesteri un cnc mic pt cablaje ...
Link spre comentariu

Felicitari ! Ce softuri folosesti pentru cablaje ?

Acum folosesc Mach3 si eagle. Am frezat ieri un controller USB CNC de tip MK1 de la Planet-CNC. In functie de timp o sa pun piesele pe el si o sa incerc softul lor. Am inca de lucru la sistemul de frezare pentru ca are jocuri in ax. Cablajele ies foarte ok si asa.

post-50430-139829701427_thumb.jpg

Link spre comentariu

Realizari proaspete... 10 cablaje pentru TB6560 realizate in aproximativ 2 ore si jumatate... Inclusiv inscriptionarea...

Cum ai facut inscriptionarea pe fata plantata? :nas:
Inscriptionarea am facut-o prin laminare. Metoda toner transfer...
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

ce-mi place cand se da peste nas celor care zic "nu se poate".felicitari marius, ai toata aprecierea mea!!!o sa iti copiez si eu designul, sper sa-mi iasa, stii vorba aia, imitatia e o forma de flatare!numai bine

Link spre comentariu

A iesit atat de bine "din prima" incat nu am mai modificat nimic la ea. Am inca jocuri in axul dspozitivului de frezare si gaurire dar nu se vad in practica. Cand o sa am timp o sa printez si dispozitivul de frezare. Am facut peste 50 de cablaje pe ea. Numai gaurirea lor ar fi durat o eternitate... In functie de timp vreau sa fac un sistem de control care sa ruleze programele direct de pe SD_Card...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări