ionu x Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 eu am desfacut 2 cdromuri si ambele au avut motorase simple...gen alea din casetofon....si partea mecanica era facuta altfel...nu prin acel ax lung cum ai tu ci printr-un sistem de roti dintate...asa motoras am gasit in floppy...a da...ma puteti ajuta si pe mn cu ceva proiect de cnc pt cablaje? cum e cel din primul video... Link spre comentariu
pirvuti Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 asa cum am zis am testat ideea. aici e video: http://www.youtube.com/watch?v=WCAk1M3b-NI ideea de baza e ca asta a fost pe rapid am 2 controlere de la pololu (http://www.pololu.com/catalog/product/1202) cu max 2A/ PWM/etc. pe care le-am luat pt. o alta aplicatzie (niste pompe peristaltice) si pe care le-am pus pe un cablaj sa functioneze in paralel si pe modul FULL STEP. acum ca sa modific in 1/2 sau 1/4 sau 1/8 si chiar 1/16!!!! trebuie sa fac alt cablaj cu un swich cu 3 pozitzii, ceea ce o sa si fac dar nu chiar acum alta problema pe moment: din improvizatziile mele aveam alimentarea pe 12V si cred ca 5 sunt suficientzi. alta: nu mai stiu (trebuie sa ma pun cu aparatul de masura) in ce parte a semireglabilului de reglaj curent e + si in care - asa ca nu stiu cam pe la ce curent e, l-am pus pe la mijloc si motorasul se cam incinge... DAR, in principiu merge si desi cursa surubului e de cca. 37 mm cred ca se poate scoate ceva interesant din asta. astept dezbaterea pe tema Link spre comentariu
joeoancea Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Eu folosesc tot un IC de la Allegro,de 2.5A. rezistenta aia e un divizor de tensiune, ca sa micsorezi curentul, trebuie sa micsorezi rezistenta, tensiunea de pe ea fiind o referinta interna pentru curent.Interesant chip-ul... dar cam mic in curent pentru ce imi trebuie mie.. Daca micsorezi tensiunea o sa pierzi din viteza, eu iti recomand mai intai sa mai micsorezi curentul, eu folosesc driverul la 34V, si din teste am observat ca sub 9V nu prea mai merge..., bine , pe alte motoare, ceva mai mari. Vezi poate gasesti date despre motor, gen curent maxim. E bine sa ai tensiunea peste 6V pe el, are regulator de 5V pe placa pentru logica interna, lasa-i macar 1V peste ea, daca o sa te apropii de 5V e posibil sa iti varieze si sa isi dea partea de logica peste cap si sa incepi sa piezi pasi. Din pacate eu mi-am dus la tara resturile de CD-roame pe care le aveam(vro 2-3)nus cand ajung sa le vad daca sunt pe steppere, sa le aduc in Buc sa "ma joc" cu ele, dar ar merita dezvoltat subiectul cu mecanica de CD-rom. Personal cred ca cel mai bine e sa faci masa mobila pe x si y, ceva de genul aia pe tevi, cred ca ar fi cel mai simplu. spor la treaba Link spre comentariu
pirvuti Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 am mai gasit pe unii care au incercat asta: http://builders.reprap.org/2010/08/sele ... html#links au facut un mic laser-cutter in care Z joaca rolul de focalizare vis-a-vis de motor trebuie facute cateva teste: -curentul limitat (dar imi era lene sa mai pun ampermetrul ) -step pe manual sa determin catzi pasi are pe tura -daca nu 12V, nu 5V poate 9V -neaparat incercat in 1/2 sau 1/4 sau 1/8 sau 1/16 pt. ca surubul are pasul mare si fac pariu ca motorul are vreo 48 pasi (7.5 grade) ca majoritatea motoarelor din imprimante daca astea sunt rezolvate vreau sa vad cat de precis si finmerge pozitionarea Link spre comentariu
joeoancea Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 da, la ceva de genul ala ma gandeam si eu, doar ca , unde au ei laserul sa pui o mica freza, dar ceva mai jos, trebuie lungit cumva bratul si z-ul montat cu totul mai sus, ca sa poti avea macar 25mm adancime, trebuie sa ai grija cu planeitatea meselor(sa fie paralele x si y), Link spre comentariu
SirRoger Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=qdVsT3x7oRwSe poate si cu vreo 500 RON si.......multa munca!Eu am realizat CNC-ul asta din PAL, glisiere pe bile de mobila. Ce a costat mai mult au fost motoarele. Partea electronica am realizat-o singur. Pentru PCB e brici. Dar repet: multa multa munca si cunostinte de mecanica si electronica pe care nu le poti dobandi numai in cateva zile.......Prietenii stiu la ce ma refer.... pai si nu aratati si noua o poza cu ce ati construit? poate ne inspiram si noi :PDin pacate nu am poze de ansablu. Numai ce e pe youtube. CNC-ul l-am vandut acum vreun an in urma deoarece intentionez sa fac unul din metal, serios. Pe cel din PAL l-am facut sa ma obisnuiesc cu principiile si softurile de lucru.Apropo.....stie cineva unde se gasesc kit-uri CNC (dimensiuni mici: max. 300mm cursa pe x, y) , ma refer aici nu numai la axe, suruburi si rulmenti ci la intreg ansamblul mecanic? Link spre comentariu
MrPink Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 pe ebay gasesti kit-uri din astea http://cgi.ebay.com/3-SBR20-sets-3-ball ... 3a582cd569 http://stores.ebay.com/linearmotionbearings Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 20, 2011 Administratori Partajează Postat Februarie 20, 2011 ai cumparat suruburi cu bile de la ala ? nu sunt rectificate si merg jalnic Link spre comentariu
MrPink Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Nu, nu am cumparat, dar se nimerise sa vad postul asta pe cand ma uitam si pe ebay si mi-a atras atentia prin faptul ca vinde kit-uri, exact ceea ce intrebase colegul... Link spre comentariu
joeoancea Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Astia au niste chestii interesante, eu cam cu asa ceva lucrez la routerul meu, doar ca nu am gasit preturile...(oricum cam piperate dar calitativ sunt ok). mie mi le-a cumparat cineva care se ocupa cu facut masini CNC in mod industrial. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 21, 2011 Administratori Partajează Postat Februarie 21, 2011 Nu mi se par deloc super profilele si tehnica lineara de la aia, cu ele poti faca orice alceva inafara de un cnc... Link spre comentariu
joeoancea Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Am folosit doar profilele, si sistemul de montat sine asemanator cu cel de pe site, sinele si patinele nu sunt de la ei. Nu stiu cat de rectificate sunt cele de la ei. Mie personal mi se par destul de ok.. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 21, 2011 Administratori Partajează Postat Februarie 21, 2011 ghidajele sunt de uz gneral, pentru benzi transportoare si altele iar profilele sunt prea LIGHTdaca vreti profile cat de cat singura solutie viabila pentru hobby(ca pret) este ITEM Link spre comentariu
Drakulya Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Electronica la care face referire SirRoger este la mine acum. Ceea ce vedeti in filmuletul de pe youtube este comandat de aceast controller Link spre comentariu
joeoancea Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 l-am intrebat pe tipul care mi-a luat profilele si nu sunt cele de pe site-ul ala. site-ul l-am gasit eu in speranta sa va ajut. recunosc ca nu m-am uitat deloc pe specificatii, doar la poza, si seamana cu cele pe care le am eu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum