Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mini CNC cablaje

godFather89

Postări Recomandate

http://www.youtube.com/watch?v=qdVsT3x7oRwSe poate si cu vreo 500 RON si.......multa munca!Eu am realizat CNC-ul asta din PAL, glisiere pe bile de mobila. Ce a costat mai mult au fost motoarele. Partea electronica am realizat-o singur. Pentru PCB e brici. Dar repet: multa multa munca si cunostinte de mecanica si electronica pe care nu le poti dobandi numai in cateva zile.......Prietenii stiu la ce ma refer.... :rade:

m-ar interesa si pe mine acest proiect....daca face ca in video cablajele....tinem legatura
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• joeoancea

10

• minescumarius

8

• katran

6

• pirvuti

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

si eu am de cava timp in constructie un cnc tot pt cablaje, la inceput am vrut sa il fac la fel, din ce am gasit pe acasa, dar nu e chiar asa de simplu... o sa ai jocuri mecanice si o droaie de probleme. cu bucatile de imprimanta poti obtine o rez buna, mai ales daca pui si ceva reductoare, discul si folia de plastic cu dungulite formeaza encodere, ele dau rezolutia, problema e cu interpretatul la ele.... si cu controlul motorului, pt ca re sa il misti destul de incet, motoarele de imprimanta sunt motoare de CC si ua viteza relativ mare , cred ca sunt ceva mai greu de controlat in viteza.

Link spre comentariu

Eu m-am cam dat batut cred ca o sa scot la vanzare stepperele, circuitele drivere pentru ele si proiectul de drivere. Daca este cineva interesat dati un pm.

tu construeste-l si apoi pe parcurs il vei inbunatatinu conteaza cum e oricit de prost e facut tu construeste-lnu asculta sfaturile altorabaga mare :da
Link spre comentariu

pentru mecanica mai e o solutie, ce e drept un pic mia scumpa, stiu pe cineva care si-a facut: exista la proxxon o masa de frezat, cursa mica din pacate , nu mai stiu exact 100x100 parca util, poti sa legi motoarele la ea si gata, are precizie destul de buna.Oricum si eu sunt de parere ca mai bune incerci sa o faci si o inbunatatesti apoi, per masura ce te lovesti de pb, ti-am zis ca nu e usor doar prin faptul ca la inceput nu o sa fie f precisa.

Link spre comentariu

Buna Ziua Tuturor.Ma poate ajuta cineva sa aflu ce tip de motor este acesta si daca se poate utiliza in Navomodelism?.Are 5 fire:maro,verde,galben,portocaliu,grena-le-am trecut in ordinea de la mufa.Se misca extrem de usor ca si cand nu ar avea nici un fel de frecare(gen brushless)!!!.Multumesc.

Link spre comentariu

problema este ca nu toate CDrom-urile au motoare pas cu pas... Iar ca cursa, probabil un 10x10 mm maxim, si nu cred ca e vro sansa sa montezi o freza pe axa z, nu cred ca tin sinele de la cd-rom. Pentru desenat cablaje cu markerul si apoi corodate ar putea functiona destul de ok. din ce imi aduc aminte(am si eu vro 2 cd-roame desfacute pe acasa) pasul surubului e de vro 2 mm, deci, daca motorul are 200 pasi pe tura, s-ar obtine o rez de 0.01mm , f acceptabila, daca se mai merge si in microstep....

Link spre comentariu

problema este ca nu toate CDrom-urile au motoare pas cu pas... Iar ca cursa, probabil un 10x10 mm maxim, si nu cred ca e vro sansa sa montezi o freza pe axa z, nu cred ca tin sinele de la cd-rom. Pentru desenat cablaje cu markerul si apoi corodate ar putea functiona destul de ok. din ce imi aduc aminte(am si eu vro 2 cd-roame desfacute pe acasa) pasul surubului e de vro 2 mm, deci, daca motorul are 200 pasi pe tura, s-ar obtine o rez de 0.01mm , f acceptabila, daca se mai merge si in microstep....

nu stiu daca motorul care pozitioneaza laserul este si altfel decat pas cu pas la cd-rom-uri dar eu ce-am stricat pana acum toate erau :da oricum, am cautat un cd vechi (care inca mergea!) si l-am desfacut. am atasat poze.cursa utila este de 37mm. sinele sunt destul de solide pt. a tine un cablaj. problema pe care o vad eu acum este cum sa montez o alta axa pe locasul ala unde e laserul?m-am gandit la holsuruburi si/sau rasina epoxyvis-a-vis de utilitate, sunt de acord, nu este prea mare. dar eu de ex. vreau sa ma joc cu frezarea 3D si mai ieftin de asa nu vad decat plastilina :limb:
Link spre comentariu

da, se pare ca ala e MPP, nus daca ai forta pe un motoras cu mandrina de frezare, dar merge incercat, si daca ai putea intari cumva piulta de plastic de pe ax, sa nu sara daca o fortezi un pic. ca sa pui motoras de frezare, trebuie sa il pui pe ceva rigid si mai lung, astfel incat sa iti iasa de pe partea metalica de la cd-rom, sa poti avea cursa. pentru axa z iti cam trebuie minim 2 cm, ca sa poti freza ceva , pt x si y... cam mica cursa de 4 cm...

Link spre comentariu

in mare sunt de acord cu ce ai spus.37 mm e putzin in general dar pt. 3D "jewelry", ceasornicarie, dental, etc. e chiar f. mult!si nu trebuie sa te gandesti la frezare in aluminiu ci eu ma gandesc la frezare in ceara. ceara de modelaj de care se foloseste in tehnica dentara. si practic faci o matrita in care torni ce vrei (metal/rasina). sau si mai bine faci direct un Reprap (cauta pe google) si torni o rasina. si atunci (teoretic) tot ansamblul se misca in goleu oricum o sa mai desfac un CD, vreau sa leg separat cele 2 axe pe un controller sa vad cum se misca (nu sunt sigur ca motoarele sunt de 200 pasi!) in full-1/2-1/4-1/8 apoi sa ma gandesc bine la cum as putea sa prind cele 2 platforme sa fac un ansamblu XY. cand apuc sa fac asta o sa fac si un film sa-l pun pe YouTube

Link spre comentariu

aaaaa, pentru ceara merge.. dar am crezut ca vrei sa faci cablaje cu el... tie iti trebuie doar rezolutie ceva mai buna, nu forta... Tre sa vezi cati pasi au motoarele alea de CD rom, si sa pui si un post te rog, ca poate , cine stie mai fol si altii si nu strica info.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări