godFather89 Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Salutari,Nu stiu daca s-a mai discutat despre asta, dar m-ar interesa un CNC pentru frezat cablaje de maxim 20x15 cm cu trasee inguste si apropiate (smd-uri, deci precizie mare). Nu am cunostinte de mecanica/CNC, dar intreb la ce pret ar ajunge asa ceva si cat de mare ar fi. M-ar interesa ceva compact. Se gasesc de cumparat gata facute? Eventual kit-uri?Multumiri! Link spre comentariu
katran Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Nu te aranjeaza masina pe care o am de vanzare ? Este un pic mai mare , dar precizia e adecvata ... Putem face teste si vedem ce si cum ... Link spre comentariu
godFather89 Postat Septembrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2010 imi poti da un link?LE: e vorba de cel din topicul de mai jos? cu 2000 EUR? eu ma gandeam la ceva mult mai mic si... mult mai ieftin. max 700-800 lei. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 2, 2010 Partajează Postat Septembrie 2, 2010 Incearca Easy CNC si vezi daca iti este suficient.Asta e ce poateLcdozYDpzjU Iar aici cum sa-ti construiesti singur un Easy CNC6drMZqmyXQc Stiu ca e de jucarie dar un cablaj, acolo, merge sa faci!Ceva serios la 7-800 lei nu ai cum sa gasesti, numai materialele costa muuult mai mult. Link spre comentariu
katran Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Hmm ... ceva serios la 7-800 RON ... nu pot decat sa-ti urez succes ...si bafta . La banii astia , eu nu pot sa te ajut ...numai materialele costa de vreo 7-8 ori mai mult ...asa cum spunea colegul de mai sus ... Dar nu se stie niciodata ...chiar vazusem undeva un tip care facuse un cnc din lemn , suruburi din alea din Brico , ceva bare de otel pentru ghidaje ...( cred ca pe RHC ...nu mai stiu exact ) . Link spre comentariu
godFather89 Postat Septembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Multumesc pentru raspunsuri!Nu m-am prea documentat. Am cateva ghidaje din acelea din imprimante (cele pe care se deplaseaza cartusul) cu tot cu motoare si tot ce tine. Poate reusesc sa fac ceva cu ele, desi nu stiu ce precizie pot obtine. Asa nu as avea nevoie decat de motor, freza si angrenajul pentru axa Z. Controllerele o sa le fac eu. O sa trebuiasca sa ma documentez despre ce comenzi trimit (si pe ce interfata) softurile speciale pentru comanda CNC-urilor. Insa, pentru viitorul apropiat o sa raman la metoda foto pentru cablaje. Link spre comentariu
Dan57 Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Salut, am observat dorinta ta de a-ti construi un CNC iar posibilitatile pentru o pasiune sunt limitate de celelalte cheltuieli. Intradevar sunt uni care probabil isi pot permite sa cheltuie mii de dolari pentru o pasiune sau moft dar majoritatea nu au aceste posibilitati.Daca vrei sa-ti faci un CNC mai modest, dar nu ca cel din tevi de apa ci din diverse "resturi" recuperate din dezmembrari iti recomand sa cauti pe internet cartea: "CNC Robotics - Geoff Williams" care iti v-a prezenta realizarea unei asemenea masinarii pas cu pas pana la produsul finit care nu este chiar de aruncat. Din nefericire cartea este destul de mare in format pdf caci altfel as posta-o aici. Daca totusi nu o gasesti, trimite-mi un mesaj personal cu o adresa de internet unde pot sa ti-o trimit.Nu te descuraja, daca ai ceva piese din dezmembrarea unor imprimante ai toate sansele sa-ti faci CNC-ul dorit cu mai putini bani decat crezi, bineinteles nu la performantele piesei care ti-a fost oferita, dar buna pentru inceput. Link spre comentariu
katran Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 ...mai bine ma abtin ... Succes !!! Link spre comentariu
godFather89 Postat Septembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Mersi pentru hint. Am gasit cartea pe google books, pentru alti doritori pun si un link. Cu partea de comanda a motoarelor ma descurc. Sa va zic la ce m-am gandit pana acum. Doua ghidaje de cartus montate impreuna pentru axele X si Y. In suportul de cartus montata axa Z + motor cu freza. Toate controlate de un microcontroller comandat prin portul serial. Ca soft m-am apucat sa-mi scriu deja propriul program care va primi PCB-uri sub forma de imagine pe care o va vectoriza si va trimite comenzile (viteza, deplasare, etc.) prin portul serial catre dispozitiv. Sper sa obtin o precizie suficient de mare pentru a realiza cablaje cu SMD-uri. Trebuie sa ma uit ce motoare pas cu pas sunt. Ma gandesc ca pot pune niste reductoare (cred ca asa le zice) mecanice pentru a creste precizia. http://books.google.ro/books?id=h5NMFGZG6gMC&lpg=PP1&dq=CNC%20Robotics%20-%20Geoff%20Williams&pg=PP1#v=onepage&q&f=false Link spre comentariu
Drakulya Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Ai mesaj privat de la mineSal. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Pe ebay am vazut un CNC pt PCBuri cu vreo 700$....cel mai ieftin....adica peste 2000lei. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 4, 2010 Administratori Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Pe ebay am vazut un CNC pt PCBuri cu vreo 700$....cel mai ieftin....adica peste 2000lei.+ transport si alte taxe ajunge la 3000 Lei pe usor Link spre comentariu
SirRoger Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Se poate si cu vreo 500 RON si.......multa munca! Eu am realizat CNC-ul asta din PAL, glisiere pe bile de mobila. Ce a costat mai mult au fost motoarele. Partea electronica am realizat-o singur. Pentru PCB e brici. Dar repet: multa multa munca si cunostinte de mecanica si electronica pe care nu le poti dobandi numai in cateva zile.......Prietenii stiu la ce ma refer.... Link spre comentariu
Vizitator biginu Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=qdVsT3x7oRwSe poate si cu vreo 500 RON si.......multa munca!Eu am realizat CNC-ul asta din PAL, glisiere pe bile de mobila. Ce a costat mai mult au fost motoarele. Partea electronica am realizat-o singur. Pentru PCB e brici. Dar repet: multa multa munca si cunostinte de mecanica si electronica pe care nu le poti dobandi numai in cateva zile.......Prietenii stiu la ce ma refer.... pai si nu aratati si noua o poza cu ce ati construit? poate ne inspiram si noi :P Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Si pe mine m-ar interesa subiectul, un jurnal de cnc ptr pcburi chiar ar fi interesant, o precizie de 0.1 mm ptr mine ar fi arhisuficienta (deocamdata).Cineva care se pricepe ar putea sa faca un sumar de materiale pe unul din siteurile de specialitate?Sau cu ce componente ieftine din magazinele de hobby s-ar putea realiza aceasta treaba? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum