Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrerupator foto-sensibil

Vizitator cercelaru

Postări Recomandate

Vizitator cercelaru

Am nevoie de un intrerupator care sa aprinda becul cand se intuneca si sa stinga becul cand se face dimineata.Gasisem odata o schema care detecta lumina de la bec(50Hz) si nu o lua in calcul. Asta ca sa nu mai ascunzi intrerupatorul pe nu stiu unde.As vrea sa mearga cu becuri de pana la 150W daca se poate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragostalpau

4

• aghora17

3

• niq_ro

1

• andiy

1

Top autori în acest subiect

problema cu schemele simpliste este ca la trecerea de la lumina la intuneric sau invers este o perioada in care releul o sa se declanseze haotic (nu au histerezis), circuitul care ti l-am recomandat eu nu face asa ceva (scrie si pe placa "with hysteresis" ;))

Link spre comentariu
Vizitator cercelaru

Mersi pentru ajutor .Dar totusi un releu fotosensibil care sa elimine lumina de la bec(cu frecventa de 50Hz) nu stie nimeni?Oricum o sa fac unul dintrasta daca nu gasesc nimic altceva.

Link spre comentariu
Vizitator cercelaru

aghora17 am vazut si eu dinalea.Da eu nu vreau asa ceva. Eu vreau ceva pentru un bec de 150 W, nu de 7W cum sunt alea de la chinezi. Daca stiti asa ceva de cumparat ziceti-mi si mie de unde sa iau.DECI VREAU CEVA CARE SA MEARGA PANA LA CEL PUTIN 150W.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări