Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator 500...700W RMS la 4ohmi

ionut20

Postări Recomandate

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ICEMAN

6

• Swat Cat

3

• ionut20

3

• notchman

2

Top autori în acest subiect

da... tocmai de asta este tentanta abordarea unei astfel de constructiitotul este acum functionalitatea schemelor :roll: dar deocamdata astept sa vina transportul de la P.Audio sa imi iau difuri sa imi fac boxele apoi ma apuc de amplificarepoate pana atunci apare cineva care sa stie mai multe despre aceste scheme :d

Link spre comentariu

din cateva discutii in stanga in dreapta... si cu alti electronisti... am inteles ca schemele astea ar fi chiar foarte stabile :shock: de suferit avand insa datorita simplitatii, doar nivelul de distorsiuni... care nu s-ar ridica la mai mult de 5% la puterea maximasi revin... ma atrage simplitatea, chiar daca as face 2x1000 cu 5% dist il pot fol pt un 2x750W cu THD rezonabile (in jur de 1%)... e foarte tentant :lol:nu cred ca este de neluat in considerare ca un difuzor la max distorsioneaza cu 10% aproape si nu prea se sesizeaza in regim de sonorizare :wink: in principiu daca faci un sistem cap coada si calculezi toate (ma refer aici amplificare+boxe) ar iesi ceva frumos... parerea mea :?

pai daca nu functioneaza cum sa iasa ceva frumos??Schema aia nu e functoinala :?
Link spre comentariu

Iceman...eu nu te inteleg.Iti e lene sa lipesti niste tranzistori amarati in plus?Ca nu cred ca nu ai 200mii sa dai in plus ca sa ii faci un etaj de intrare si de amplificare in tensiune decent si mai ales o protectie la s.c.Pe langa distorsiuni reduse ai si slew rate mai mare si stabilitate mai buna si imunitate mai mare la variatia sursei de alimentare.

Link spre comentariu

:oops: da ai dreptate :lol: sti sunt foarte nehotarat in privinta amplificatorului care sa il fac pt a pune 2 HP15 inparalel (4 ohmi)unii zic ca r tine si 300W altii ca doar 200 nexus zice ca a pus si 500 pe el si nu are nimiknici nu stiu ce amplif sa fac pt ele, in asa fel incat sa nu fa 1000W inutil si sa nu ii pot folosi, nici prea putin si difurile sa poata mai mult :( chiar nu mai stiu mai ales ca am vandut toate statiile si nu voi mai avea pe ce sa ii fac o proba sa ma conving ca poate puterea X si sa stiu ce amplificare sa ii fac :?

Link spre comentariu

probabil ca nu se arde la 500W dar sigur se incalzeste f tare, compresia termica va depasi 3dB(asa banuiesc eu) si parametrii se vor schimba.Asa ca tot mai bine e sa stai la puterea nominala. Pe langa asta nu uita de povestea cu semnalul dreptunghiular si de amplifurile care intra in saturatie

Link spre comentariu

cred ca voi ramane tot la TDA7293 ale mele un 2x500Wrms/4 ohmimai ales ca aseara am vazut ce poate intr-o discoteca de vreo 130mp pe 4 basi de 15" ala de 2x350W care l-am facuttremura cu totul terasa aia de lemn care era la vreo 2-2,5 m inaltime (discoteca fiind inalta de vreo 5-6m)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări