Incepator Postat August 25, 2004 Partajează Postat August 25, 2004 Cu ceva ani in urma am vazut o schema de comanda vocala,10 cuvinte respectiv 10 comenzi.Cred ca era revista tehnium...ma poate ajuta cineva va rog frumos cu schema asta!!! Link spre comentariu
bogdanm Postat Septembrie 8, 2004 Partajează Postat Septembrie 8, 2004 http://www.sensoryinc.com/ Link spre comentariu
Incepator Postat Septembrie 8, 2004 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2004 Nu este ce vreau eu dar oricum multumiri.In octombrie am sa pun mana pe schema!!! Link spre comentariu
bogdanm Postat Septembrie 8, 2004 Partajează Postat Septembrie 8, 2004 Se poate sa o postezi si aici cand faci rost de ea? Si pe mine m-ar interesa ... Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 8, 2004 Partajează Postat Septembrie 8, 2004 Hai ca sunt si eu tare curios.Dupa mintea mea, comanda vocala nu e chestie de "schema". Mi-e foarte greu sa inteleg cum putea fi publicat in Tehnium asa ceva. Comanda vocala e chestie de algoritm de recunoastere de voce si a unor patternuri, care sunt comparate cu o baza de date. Da, e cam vag, dar nu ma pricep. Am doar o idee asa de suprafata. Cu siguranta, insa, ca matematica si calculele rapide sunt la mare pret in asa ceva. Desepeala scrie pe montajul ala.Daca aveti niste detalii, chiar si din vagi amintiri, ma intereseaza.Multzam,Cirip Link spre comentariu
bogdanm Postat Septembrie 8, 2004 Partajează Postat Septembrie 8, 2004 Promit ca o sa fac upload la un articol vechi si foarte interesant din Circuit Cellar in care se prezenta un dispozitiv care recunostea cuvinte folosind doar un microcontroller Motorola antic fara prea multe pretentii. Imediat ce dau de articol ii fac upload Si pe mine ma intereseaza al naibii de tare cum se poate imbunatati ideea de acolo. Cine stie, poate chiar merge bine in implementarea prezentata de autor. Preview: imi aduc aminte destul de clar ca recunoasterea se facea pe baza de formanti. Link spre comentariu
bogdanm Postat Septembrie 9, 2004 Partajează Postat Septembrie 9, 2004 Here it is: http://www.izatech.as.ro/bogdanm/voicerecog.pdf Sa aud pareri. Softul se poate da jos din arhiva Ciruit Cellar: ftp://ftp.circuitcellar.com/pub/Circuit_Cellar/1998/Issue_91/tinyvoice.zip Link spre comentariu
Incepator Postat Septembrie 9, 2004 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2004 Imi amintesc asa:inregistrai 10 cuvinte la o lungime de max. 1,2 secunde,si aveai 10 iesiri ptr. fiecare cuvant.Avea si reset, era un circuit cu vreo 40 de pini ..atat imi aduc aminte :( Un buton REC + cate un buton pe canal si un reset ...nu mai stiu Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 9, 2004 Partajează Postat Septembrie 9, 2004 Salut,Articolul este fara indoiala foarte interesant si e posibil ca montajul sa mearga, desi eu sunt sceptic in privinta succesului de 97% mentionat. E adevarat ca ala era legat de experimentele Bell Labs.In acelasi timp, mai cred ca daca se rafineaza un pic softul, performantele se pot imbunatati simtitor. Hai sa va dau un exemplu.Daca la intrarea se aplica unul dintre patternurile deja stocate in memoria de cuvinte "cunoscute", dar se produce un decalaj, sunt sanse ca scorul coincidentelor sa fie redus, desi practic semnalele sunt identice. O propunere de imbunatatire ar fi sa se estimeze coincidentele intre un pattern memorat si o replica alunecatoare in timp a semnalul de intrare, cautand maximum de coincidente. Sunt convins ca prietenii (care stiu de ce ) au recunoscut un rudiment al functiei de corelatie. Aceasta nu face altceva decat sa evalueze gradul de asemanare intre doua semnale. Asa ca tot la desepeala se ajunge.Pe scurt, imi place aplicatia, dar cred ca trebuie muncita un pic pentru a scoate rezultate bune. Cred ca o s-o scriu in lista de proiecte in ideea de a incerca sa o trec pe PIC.Alte opinii?Cirip Link spre comentariu
bogdanm Postat Septembrie 9, 2004 Partajează Postat Septembrie 9, 2004 Salut,Articolul este fara indoiala foarte interesant si e posibil ca montajul sa mearga, desi eu sunt sceptic in privinta succesului de 97% mentionat.Si eu ... :(In acelasi timp, mai cred ca daca se rafineaza un pic softul, performantele se pot imbunatati simtitor. Hai sa va dau un exemplu.Problema nu mi s-a parut a fi atat de soft, cat de principiu ... Cineva care a lucrat la o aplicatie de recunoastere vocala (de la 0) mi-a povestit ca recunoasterea bazata pe formanti e destul de neperformanta. In general se folosesc modele Marcov ascunse, care sunt cu totul alta mancare de peste. Plus ca semnalul vocal se mai prelucreaza nitel. Dar poate n-o povesti nici nenea ala care a scris articolu prostii. Si eu as incerca-o daca as avea nitel timp ... :( Link spre comentariu
Metallman Postat Septembrie 10, 2004 Partajează Postat Septembrie 10, 2004 Il incerc eu.Chiar sunt curios...Nu promit nimic... dar o sa ma apuc de el cum primesc MC-ul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum