Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

multimetru digital

Vizitator raid

Postări Recomandate

• Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bchendran

9

• bogdan546

5

• daisarqx

5

• Stefan

4

Top autori în acest subiect

Sa zicem ca ajungi la concluzia ca integratul e de vina,si ar fi varianta in care il poti schimba,ca la ultimele generatii e o chestie turnata pe placa sub rasina,la care poti admira doar peisajul...crezi ca merita?un integrat nou e mai scump decat aparatul in sine,trece-l pe linie moarta,la donator de organe,ia altul cu 10-15 lei,si ai rezolvat-o.Astea sunt de unica intrebuintare,si in afara de timp pierdut,n-ai sa te alegi cu altceva.Mai bine in timpul asta depanezi ceva care merita efortul si ai si de invatat cate ceva.

Link spre comentariu

Daca e arsa se vede fara lupa,si e putin probabil sa fi afectat 2 domenii de masura(pacat ca n-a spus pe ohmetru cum se comporta,puteam trage cateva concluzii...de altfel cred ca si o poza era buna,n-am mai vazut de mult unul cu 7106 neaos,tuflit pe cablaj).Cel mai probabil instabilitatea e din integrat sau cele cateva periferice ale lui si cel mai usor ar fi daca in varianta pe care o are sa fie montat un semireglabil pt stabilirea pantei convertorului A/D...asta mai face figuri si se rezolva cu un spray contact.Dar de cele mai multe ori aceasta are valoare fixa(de asta e si greu de gasit 2 instrumente care sa indice la fel cu marime de intrare identica),si mai ramane varianta de a banui cele cateva capacitati aferente integratului.In afara de componenta instructiva a operatiei de depanare,in alte conditii asa cum spuneam,nu merita timpul pierdut,fie si numai ca dupa asta necesita recalibrare,care in conditii de amator,nu va iesi nici macar la nivelul slab in care o fac chinezii cand le fabrica la kg...daca vorbeam de un aparat mai scump,tentativa de reparatie era justificata,dar asa,doar daca are valoare sentimentala sa merite efortul.

Link spre comentariu

Deciprima buba care am observato este lipsa cifrei 1 din fata cand dau pe dioda si ohmetru.Am pus o resistenta de 2,2K si imi indica 2,19k - treapta de 20kpe treapta de 2000ohm am pe o rezitenta de 100 - 100 - 101ohmpe treapta de 200ohm indica 83.2 - 84,8ohm 85,1ohm dupa care repeta de la 83 spre 85

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări