bogdan546 Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 si aici un reviewhttp://robotics.ong.id.au/2010/04/fluke-17b-multimeter-mini-review/ Link spre comentariu
bchendran Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 asta-i tare http://www.gossenmetrawatt.com/resources/resources/applets/dmm_burns.mpeg Oare asa face și fluke-le chinezesc? Later edit: se pare ca-i totusi pus pe ohmi Eu am patit ceva asemanator masurand o tensiune mare, continua pe domeniul potrivit cu un mb830 Link spre comentariu
bchendran Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Dupa cateva luni de gandire si sapat pe forumuri, am hotararat sa investesc la risc 90$ pentru un Fluke 17B adus din china de pe Dealextreme. Cum imi vine (daca vine....:P) va zic impresii. de aici - minutul 12.20 reiese ca un Fluke 117 bagat in priza pe ohmi nu scoate scantei, ba mai mult, merge mai departe fara sa se strice. Am ramas profund impresionat. Sper ca si 17B sa se comporte la fel. Link spre comentariu
bchendran Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Mi-a venit fluke-le 17b. E greu ca o caramida, mai mic la lungime si latime decat un DT9208 dar mai adanc de aproape doua ori. Aparatul e made in china dar sigurantele fuzibile sunt made in mexico. Deci, e Fluke. Link spre comentariu
daisarqx Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Mi-a venit fluke-le 17b. E greu ca o caramida, mai mic la lungime si latime decat un DT9208 dar mai adanc de aproape doua ori. Aparatul e made in china dar sigurantele fuzibile sunt made in mexico. Deci, e Fluke.pretul final? Link spre comentariu
bchendran Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 cat scrie pe sitebaietii de la dealextreme nu trimit facturaIn cel mai rau caz si pentru sume mari se plateste 24% din valoarea declarata Link spre comentariu
daisarqx Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 cum se misca?bara de analog....buzzerul... Link spre comentariu
bchendran Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Se autoscaleaza si iti da valoarea in maxim o secunda, pe tensiuni si pe rezistente (curenti nu am masurat inca)Buzzer-ul nu e ceva deosebit, daca contactul nu e bun poate sa nu sune-in caz de contact ferm dureaza un timp foarte scurt scurt, dar decelabil pana incepe sa bazaie. Tonalitatea buzzer-ului e dependenta de calitatea contactului. As spune ca buzzer-ul de pe dt9208 e mai bun decat de pe fluke 17b, dar comparatia se cam opreste aici Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Eu am spus ca e foarte lent chiar daca scrie pe el Fluke. Incearca sa masori niste LED-uri, poate? Link spre comentariu
bchendran Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Ei, nici chiar asa, nu e "foarte lent"...e un aparat pionieresc după standardele Fluke dar e mai bun fata de tot ce mi-a trecut prin mana pana acum (uni-t, mastech si no-name) Am făcut un filmuleț cu viteza de autoscalare pe ohmi (trece prin toate domeniile de la megaohmi la 0) si cu viteza de raspuns la buzzer. Il puteti vedea aici: http://www.youtube.com/watch?v=tvl20G9QJvw Link spre comentariu
daisarqx Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 se misca bine..........sa-l folosesti sanatos! Link spre comentariu
bchendran Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Este din păcate adevărat ca e un aparat lent, dar asta doar în anumite condiții de măsurare.De exemplu, valoarea rezistentei de 100Kohm o da într-o secunda, ca și valoarea de 0 ohmi in scurtcircuit, dar pentru o rezistenta de 4 ohmi sta pana se stabilizează la valoare câteva secunde bune. M-am fentat cu el schimbând ca decalibrata o rezistenta care era buna.Păcat, ar fi fost prea fain sa și arate asa cum arata și sa și meargă brici la 90 de dolari.Celor care se gândesc sa ia asa ceva le recomand sa se reprofileze pe un aparat de pe piața autohtona. La aceiași bani cumperi de aici un aparat brici care chiar dacă nu e la fel de solid construit, n-are atâtea protecții pe intrare și nu scrie pe el Fluke sta mai bine la capitolul dotări și viteza de reacție. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Aparatul respectiv face parte din seria economica de la FLUKE , aparuta in ultimul timp, probabil ca are anumite limitari fata de "fratii" mai scumpi ...nu poti avea performanta similara la bani mult mai putini... Link spre comentariu
crispus Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 asta-i tare http://www.gossenmetrawatt.com/resources/resources/applets/dmm_burns.mpegOare asa face și fluke-le chinezesc?Later edit: se pare ca-i totusi pus pe ohmi :DEu am patit ceva asemanator masurand o tensiune mare, continua pe domeniul potrivit cu un mb830Nu conteaza pe ce e pus deoarece sondele sunt puse pe curent, si automat ai rezistenta aia de sunt fara siguranta cum e la majoritatea multimetrelor ieftine.Oricum, filmuletul ala e pentru marketing. Cel putin pentru testul asta. Daca stii ca n-ai parasuta, nu sari din avion Link spre comentariu
zvartoshu Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 Am o problema cu un multimetru Dt830 model vechi, pe o tensiune fixa imi variaza masuratoarea, la fel face si pe mili ampermeetru. De unde e problema. Nu am masurat cu el tensiuni mai mari de 60V si in mod normal el masoara miliamperii. Se mai poate repara ceva in el sa imi indice valoarea fixa? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum