Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SEnzor de miscare???!

strombi

Postări Recomandate

Buna ziua! Am cumparat de curand un senzor de miscare mia venit ambalat intr-o punguta fara nici un fel de date tehnice.Acest senzor are 3 fire.-Primu fir e de culoare rosie-Al doilea e de culoare albastra-Si al treilea de culoare maronieEu ce m-am gandit ca:Rosu e faza albastru nul dar Maroniu??? Si m-am gandit ca poate lipseste vrun fir si ce am zis ma hai sa il desfac l-am desfacut si pe circuitu lui mai are o gaura inconjurata cu fludor dar pare sa nu fi fost lipit nimic in ea.E normal sa aiba decat 3 fire?Si daca totu-l este in regula va rog spuneti-mi cum sa il montez?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• strombi

6

• caesar07000

4

• vfp_marius

2

• gica70

1

Top autori în acest subiect

Buna ziua! Am cumparat de curand un senzor de miscare mia venit ambalat intr-o punguta fara nici un fel de date tehnice.Acest senzor are 3 fire.

Spune-mi, te rog, de unde ai cumparat si ce pret are? Multumesc.
Link spre comentariu

daca ai pune o poza mai clara cu piesele ar fi ceva mai simplu , oricum, schema cred ca functzioneaza in curent continuu trebuie sa aiba la intrare vreo punte , cauta un condensator electrolitic , minusul lui va fi la nul eventual , trebuie sa aiba sigur si un tranzistor iar emitorul este la minus , citeste putzin schema si itzi dai seama ce si cum e . se vede ceva albastru acolo e un condensator electrolitic de 400v? are si releu cumva pe ea?spor la treaba

Link spre comentariu

daca ai pune o poza mai clara cu piesele ar fi ceva mai simplu , oricum, schema cred ca functzioneaza in curent continuu trebuie sa aiba la intrare vreo punte , cauta un condensator electrolitic , minusul lui va fi la nul eventual , trebuie sa aiba sigur si un tranzistor iar emitorul este la minus , citeste putzin schema si itzi dai seama ce si cum e . se vede ceva albastru acolo e un condensator electrolitic de 400v? are si releu cumva pe ea?spor la treaba

intr-adevar acel montaj functioneaza in curent continuu, redresarea fiind facuta cu punte si condensator inaintea ei astfel incat la iesire se obtin aprox. 12V. toata schema se bazeaza pe un LM324, iar comutarea se face printr-un tranzistor si releu.
Link spre comentariu

caesar atunci schema e in comutaţie nu? si becul sau consumatorul final se alimenteaza la 12 vcc sau doar releul si senzorul se alimenteaza la 12 vcc si releul conecteaza consumatorul final dar la 220 nu?

oricum eu din poza aia de caţiva kilo nu am putut sa vad mai nimic .

oricum schema pare destul de simpla pentu un electronist cu puţine cunostinţe nu ar fi chiar foarte greu sa desluseasca ce si sum e acolo :da

yo9hnf

Link spre comentariu

caesar atunci schema e in comutatzie nu? si becul sau consumatorul final se alimenteaza la 12 vcc sau doar releul si senzorul se alimenteaza la 12 vcc si releul conecteaza consumatorul final dar la 220 nu? oricum eu din poza aia de catziva kilo nu am putut sa vad mai nimik .oricum schema pere destul de simpla pentu un electronist cu putzine cunostintze nu ar fi chiar foarte greu sa desluseasca ce si sum e acolo :da

nu. schema nu este in comutatie. termenul comutare (nu comutatie!) a fost folosit de mine un pic cam fortat in postul de mai sus. nu mi-am dat seama ca vorbele mele vor fi interpretate "atat de exact"!eu am vazut mai multe decat tine in poza aia de cativa kilo pentru ca am montat pana acum cateva zeci de astfel de senzori. sunt foarte folositi pe scarile de bloc. sunt senzorii aia rotunzi de tavan. releul conecteaza faza pentru bec, iar restul montajului precum si bobina releului sunt alimentate la 12V.
Link spre comentariu

pentru ca am montat pana acum cateva zeci de astfel de senzori

Caesar Daca tot ai experienta in acesti senzori.Am vazut la un ''gagiu'' ca avea senzoru pe difuzor cand treceai pe acolo incepea sa urle nu se aprinde becu ca de obice.Am incercat si eu dar mia distrus difuzoru :cry: Cum fac sa il pun si eu pe difuzor??
Link spre comentariu

Si eu am cumparat asa ceva dintr-un magazin cu chinezarii.Alimentarea electronicii se face prin condensator de reactanta, solutie ieftina.Alimentarea becului e realizata printr-un contact de releu.Aparatul functioneaza pe 3 fire (s-a explicat mai sus). (eu i-am pus soacra-mii in camara, ca mereu uita lumina aprinsa acolo, e util si pe scara, sa nu mai aprind/sting lumina cand cobor/urc pe intuneric - mai ales ca acolo s-a "uitat" a trage tuburi si instalatie pentru dubla comanda - aprinzi de jos, urci, stingi de sus)Chestia cu difuzorul: se alimenteaza in locul becului un MONTAJ ELECTRONIC care produce semnalul pentru acel difuzor. Spor!

Link spre comentariu

Am rezolvat si cu montaju-l (Sirena) mi-am pus 2 senzori ca m-au speriat hotii mi-au furat 2 motoare pana acum asa cu senzori astea pe sirena fac sgomot.(si ies afara si le rup capu la "gagi") :sparge: :sparge: :sparge:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări