Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cd player 6000 rds eon

Vizitator mircea76

Postări Recomandate

Vizitator mircea76

Salutari tuturor, sunt nou pe acest forum si am nevoie de ajutor in legatura cu un cd player 6000 rds eon de pe un Ford Focus. Problema este urmatoarea: am acest cd player la care nu stiu sa-i fac sa mearga comenzile de la volan. Mentionez ca nu am mufa la instalatia electrica a masinii care sa se potriveasca cu mufa de la cd player si am doar firele goale. Ma intereseaza schema sau cu alte cuvinte la care dintre pini trebuie sa ma leg si cu care dintre fire. Am pus si ceva imagini cu aparatul ca sa vedeti despre ce este vorba. Mufa care ma intereseaza pe mine este cea din mijloc. Daca sunteti de parere ca trebuie vazut si este cineva din zona (Alba Iulia) care ma poate ajuta ma deplasez cu placere, eu fiind foarte nepriceput la astfel de lucruri. Toate cele bune!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ari_panterra

1

Vizitator mircea76

Am cont pe clubford, pozele fiind chiar ale mele dar nu a reusit nimeni sa ma lamureasca, iar de pe teletehnica am gasit o mufa cu 6 pini pe care nu stiu sa o descifrez: 5 pini sunt N/A si unul e N/C...

Link spre comentariu
Vizitator comfel

Salut Mircea 76 !Eu am o Fiesta din 2007 si cautand pe clubford am aflat ca in coloana volanului este trasa mufa pt telecomanda pe volan.doar am luat niste masuri si am decupat masca de sub volan in asa fel incat sa intre telecomanda.specific,ca in coloana volanului este un locas special unde intra telecomanda si se fixeaza doar cu un simplu click(se impunge dupa ce s-a conectat mufa).daca nu ai tras acel fir,cred ca cd playerul nu este prevazut cu telecomanda.iar daca vrei sa pui totusi telecomanda trebuie sa afli o schema de culori a firelor sau schema pinilor..ceea ce este cam dificil de obtinut.mai bine schimba cdplayerul;)sau dute la cineva cu focus similar ca al tau care are telecomanda(daca are)si roaga-l sa demonteze masca de sub volan si telecomanda ca sa vezi exact unde e localizat firul si ce culoare are.si daca are suportul pt telecomanda in coloana volanului.o zi buna!pt alte intrebari te astept..................................... :da

Link spre comentariu
Vizitator mircea76

Daca am ajuns la discutii mai lungi o sa detaliez si eu povestea cd player-ului meu: masina am luat-o cu casetofon la bord si m-am hotarat mai tarziu sa-i pun un cd player. Asa am si facut insa nu m-am gandit ca ar putea exista diferente la mufele aparatelor originale iar cand mi-a venit cd player-ul am constatat ca mufa pe cre o aveam eu pe masina e mai lunga decat cea din player. Nu m-a deranjat pentru ca aparatul functioneaza foarte bine si fara acea mufa. Intre timp m-am gandit sa-i pun si comenzi la volan si asa am constatat ca mufa din mijloc e pentru aceste comenzi si de aceea caut schema pinilor sa incerc sa-l fac sa mearga. Am si eu mufa de care zicu tu la volan si acea sina pe care se fixeaza comanda. Cred ca varianta cea mai buna e sa schimb cd playerul insa am crezut ca poate reusesc si cu acesta. Asta e... o sa-l schimb pana la urma...

Link spre comentariu
Vizitator comfel

telecomanda originala ford este compatibila numai cu cd originale ford.asta o stiu sigur.cu restul cd playerelor nu va merge...numai daca iti iei un cd player cu telecomanda..si o montezi tu pe volan.sau iei un cdpalyer original ford ..doar asa.o zi buna!

Link spre comentariu
Vizitator mircea76

Stiu ca nu e compatibila decat cu cd player original, de aceea astept ca maine sa-mi soseasca un 6006 original cu mufa la care am schema pinilor si sper sa mearga si telecomanda. Cand am vre-un rezultat te anunt, merci de sfaturi. Toate cele bune!

Link spre comentariu
Vizitator mircea76

Mi-a sosit cd player-ul si astfel s-a rezolvat si problema cu comanda de la volan, adica merge. Acest 6006 este un cd player cu magazie incorporata iar pe cand am crezut ca am scapat de o problema am dat de alta, :rade: imi da cateodata error code 4. Am gasit ceva pe youtube dar doar legat de error code 3 dar mai sap... sper sa gasesc ceva iar probabil sambata o sa am timp sa-l desfac si sa-l curat putin, poate-si mai revine.

Link spre comentariu
Vizitator comfel

Nu stiu ce poate insemna.Poate trebuie facuta vreo adaptare la mufa originala a masinii.Mufa se potriveste exact?Identifica ,cand apare eroarea.Cand introduci cd?Cand introduci mai multe?Cand deschizi cdplayerul?Ai posobilitatea sa-i conectezi si o mufa auxiliara ,asa incat poti asculta muzica de pe mp3 player.de eroare nu stiu ce sa zic.cauta si pe clubford.romulta bafta!

Link spre comentariu
Vizitator mircea76

Cu mufa nu e nici o problema, se potriveste. Problema apare dupa ce introduc cd-urile (6 bucati) pe primul dintre ele, pe cel de sus il citeste intotdeauna iar pe cele de sub el doar din cand in cand, iar eroarea apare dupa ce invarte ceva timp cd-ul si nu reuseste sa-l citeasca (nu stiu de ce). Eu ma gandesc ca e important ca viteza de scriere a cd-ului sa fie cat mai mica, iar pe de alta parte nici aparatul nu e nou si probabil are nevoie de o curatare serioasa. Oricum o sa-l curat cat pot eu si o sa caut pe cineva sa se uite putin la el, cineva care se pricepe, nu eu...

Link spre comentariu
Vizitator comfel

Acum am inteles.. cauta pe cineva priceput care sa demonteze magazia sa o curete si sa unga (daca gasesti vasilina siliconica ) partea mecanica in miscare , caci aici apare problema daca spui ca primul CD il citeste . Incearca sa scrii cd-urile cu viteza mare nu mica ..... :da

Link spre comentariu

mecanismul nu se unge cu vaselina siliconica ci cu vaselina pt a angrenaje fine,vaselina siliconica se foloseste pt transfer termic.posibil ca ansamblul diodei laser sa fie murdar si sa necesite o curatare dar pana nu se desface nu poti sti exact.succes!

Link spre comentariu
Vizitator comfel

Este o mare diferenta intre vaselina siliconica ( este lubrifiant ) ce nu îşi pierde proprietăţile în timp şi nu atrage praful aşa cum se întâmplă cu vaselina obişnuită. si pasta siliconica care se foloseste pentru proprietatea sa termoconductoare

Inainte vreme, cand eram tara in curs de dezvoltare, nu invers ca acum, se gasea in nestire orice-fel de vaselina sau ulei siliconic..Mai ales la Armata, se ungeau mecanismele tancurilor, etc..

Atentie insa, siliconul este f. periculos pt sanatate, intrat in organism chiar si prin piele nu este dizolvat de nimic si poate ajunge sa blocheze circulatia cerebrala, nu sa o unga, dand emotii si comotii !!! Pe bidoanele americane era acest avertisment

Recomandari :

* HSS2000 - vaselina aderenta de presiune, spray 500 ml;

* Vaselina siliconica, spray 500 ml;

* Spray cu teflon, 400 ml - lubrifiere uscata, nu atrage praful;

Nu sunt foarte ieftine, in schimb sunt foarte bune calitativ.

Succes............................. :da :da

.........http://www.hi-end.ro/vaselina-silicon-teflon-p-879.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări