KTM Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 Buna !Am cateva intrebari despre condensatori.Ce fac uf (microfarazii) la un condensator la ce ajuta, sa zic 100uf 1000uf diferenta intre ei?Si V (voltii) o diferenta intre 6.3v si 50v de exemplu?Multumesc ! Link spre comentariu
Relav Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 Ai dat o cautare pe net sa citesti ce scrie despre condensatoare ? Ce vrei tu nu se poate explica in cateva propozitii. Incearca sa te lamuresti ( cat de cat) singur si abia pe urma sa vi cu intrebari la care nu ai gasit raspunsurile. Link spre comentariu
KTM Postat August 30, 2010 Autor Partajează Postat August 30, 2010 Am citit cat de cat dar nu sunt chiar lamurit... Link spre comentariu
vio2007 Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 http://ro.wikipedia.org/wiki/Condensator_electric http://www.scritube.com/stiinta/fizica/CONDENSATOARE-ELECTRICE5219111020.php. Link spre comentariu
KTM Postat August 30, 2010 Autor Partajează Postat August 30, 2010 Da am citit...Dar diferenta intre uf si v?Sa zic ca am un condensator de 100uf 16v si il inlocuiesc cu un condensator 100uf 25v? Link spre comentariu
srdjan Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 o carte de fizica iti spune din cateva ecuatii folosind unitati de masura in sistem international cam urmatoarea fraza...un curent de 1 Amper ce trece timp de 1 Secunda printr-un condensator de 1 Farad cauzeaza o crestere a potentialului electric cu 1 Volt intre armaturile condensatorului.daca condensatorul tau primeste curent sa se incarce ducand la un potential intre armaturi mai mare decat a fost prevazut din proiectare va face poc. deci poti sa ai un condensator de 25V care sa se lucreze la 16V... si chiar si invers...atat timp cat intre pini nu ai un potential mai mare de 16V... asta teoretic... practic e bine sa dublezi tensiunea de lucru pentru valori relativ mici... Link spre comentariu
Mindware Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Intai invata ce e tensiunea electrica (volti) si ai sa intelegi ce reprezinta notatiile acelea la un condensator.Pe net nu gasesc nici eu decat balarii la prima cautare asa ca iti voi explica babeste,rudimentar.Un condensator este defapt un fel de baterie(acumulator) de capacitate muuult mai mica(se incarca si se descarca mult mai repede pentru aceleasi conditii).Microfarazii(uF)(submultiplu de farad) unui cond. pot fi asimilati cu miliamperii/ora (mAh) unui acumulator.Cu cat are mai multi(uF) , cu atat mai greu(incet) se incarca si se descarca, adica absorb mai mult curent la incarcare si pot oferi mai mult curent la descarcare.Tensiunea aia electrica (volti,V) e tensiunea nominala,adica cea care poate fi aplicata la bornele condensatorului si el va functiona in continuare in siguranta.Daca depasesti acea tensiune , ori face scurtcircuit intern,ori face BOOM.Spre exemplu, daca pe un cond scrie 6,3 V , cat timp la borele lui nu se aplica mai mult de atat, totul e ok dar in momentul in care ai depasit acea tensiune,el se poate defecta(de exemplu 12V...).Nu se stie ce valoare are acea tensiune,depinde de cond.Ideea e ca acei 6,3V sunt valoarea la care el merge garantat(cel putin daca nu e din china.. ) .Cat despre capacitate(uF) cea mai simpla analogie pe care o poti face e cu un bidon de apa.Cu cat volumul(capacitatea) e mai mare, cu atat mai multi litri(unitati de sarcina, mai pe intelesul incepatorului ..."curent")intra in sticla(condensator).Capisci?Si pentru alte detalii cauta carti,manuale de liceu.Prima data invata temeinic ce e ala crent si ce e aia tensiune.Dupa aceea totul devine mai simplu. Link spre comentariu
KTM Postat August 31, 2010 Autor Partajează Postat August 31, 2010 Multumesc! Mai bine babeste:) Link spre comentariu
Mindware Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Stiu! Pentru initiere e buna dar in rest prezinta foarte multe lacune...... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum