Vizitator bursul Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 Buna ziua ! Va rog sa-mi dati un sfat in ceea ce priveste achizitionarea unor boxe ,pe care vreau sa le folosesc in special pentru muzica. Eu m-am "orientat" deocamdata la urmatoarele: -magnat quantum 507 -quadral argentum 07.1 -magnat soundforce 2300 -magnat pro pa 11 -yamaha stagepas 300 -dynavoice challanger m-65ex -wharfedale diamond 9.6 Multumesc ! Link spre comentariu
baga Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 Normal ca le vei folosi pentru muzica.Pentru ascultat acasa , chefuri , sonorizari evenimente? Link spre comentariu
Vizitator bursul Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Vroiam sa spun ca nu am sa le folosesc la vizionarea de filme .Camera este de vreo 30 mpx3m.Chefuri doar ocazionale si ale mele.Eu nu prea am gasit pareri despre Magnat .La ei ma incinta plaja mare de raspuns in frecventa 20-55000 hz .Eu nu ma pricep deloc la electronica:(,dar am tot citit pe net in ultima saptamina despre diferite tipuri de boxe.In orasul meu nu am posibilitatea sa ascult boxele ce le-am enumerat mai sus,asa ca sint dependent intr-o mare masura de parerile unor cunoscatori,sau proprietari.Multumesc ! Link spre comentariu
ionescu liviu Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 E bine ca te preocupa plaja de frecventa, este ceva foarte important, dar din pacate nu prea poti avea incredere in specificatiile acelea.Later Edit: De fapt acum am vazut, 20 de Hz e tras de par rau de tot pt 2 boxe stereo, iar 55 000 Hz e de domeniul SF. Nici macar nu auzi peste 20 000 de Hz, apai 55 000 o fi pentru lilieci. Nici nu sunt melodii ce au asemenea frecvente. Fie e o greseala la mijloc, fie cei de la magnat sunt de-a dreptul nesimtiti si cretini. Link spre comentariu
Vizitator rrrremus Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Domnule Ionescu Liviu, va anunt doar ca nu aveti dreptate. Nu intru in detalii in speranta ca va veti documenta in aceasta privinta si nu mai e nevoie. Link spre comentariu
papyreloaded Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 pe 3 cai eu cred ca e posibil sa coboare pana la 20 hz (poate f6) , insa la treaba cu 55 khz sunt de acord cu ionescu liviu, nu mai stiu ce sa zica si producatorii astia :ras:acum am vazut ca ar avea diametru la woofer de (2x) 17 cm, e clara treaba 20hz la sf. asteapta Link spre comentariu
Spitfire Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Daca e vorba de Magnat Quantum 507, specificatiile pot fi perfect exacte, coboara fara probleme la 20Hz, datorita arhitecturii D`apolitto , iar pt un tweeter cu ferofluid+magnet de samariu cum sunt cele de la Magnat, in general, 55KHz nu reprezinta o problema. Cat de liniar este rapunsul in banda 20Hz-55KHz, si cum este distribuit spatial sunetul intre drivere, asta-i alta mancare de peste, de aceea exista boxe de 300$ si boxe de 20.000$... Legat cat de utila este posibilitatea unei incinte de a scoate peste 20KHz, sunt studii serioase de psihoacustica, precum cele ale Institutului Fraunhofer, care atesta ca desi nu auzim frecventele inalte, ne influenteaza. Eu unul sunt foarte multumit de Magnat, sensibilitate egala cu cea declarata, executia incintei impecabila, filtru decent, material pt. membrana si suspensiile difuzorului ok la pretul lor. Link spre comentariu
Vizitator rrrremus Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Spitfire e pe drumul cel bun. Desi nu auzim freceventele peste 20khz, se cunosc distorsiunile de ordin 2 si 3 care apar in amplificatoare, distorsiuni care se propaga bine peste 20khz. Atunci cand aplicam semnal de inalta freceventa pe un tweeter care nu reda >20khz acesta distorsioneaza ( desi nu cred ca ma exprim corect aici, ce se intampla e imprevizibil, paote chiar oscila ) la acea frecventa dar va induce automat armonici in spectrul de sub 20 khz. Daca tweeterul raspunde la freceventele inalte, nu e nici o problema, urechea nu va percepe acele sunete.Limba materna e germana la mine, sper ca m-am exprimat corect. Link spre comentariu
Vizitator bursul Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Eu unul sunt foarte multumit de Magnat, sensibilitate egala cu cea declarata, executia incintei impecabila, filtru decent, material pt. membrana si suspensiile difuzorului ok la pretul lor. Si mie imi plac ,daca pot sa spun asa doar din "vazute si necitite". Multumesc pentru sfat. Link spre comentariu
baga Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 20-55000hz Nu are cum sa aiba aceasta plaja de frecvente, nici macar la -10db.Am vazut boxe mai "serioase" care se chinuiau sa scoata 30hz.Cat despre tweeter, nu are importanta din ce e magnetul, nu el impune limita superioara pana la care urca.Este tip dom, de 2,5cm.Sigur nu urca mai mult de 22-25khz.Nu sunt de acord cu ce s-a spus mai sus despre distorsiuni la tweeter, nu are cum sa genereze sunete cu frecventa sub cel redat.Eu nu spun ca sunt boxe rele.Vreau doar sa atrag atentia ca specificatiile nu reprezinta realitatea.Nu ati vazut la impedanta : 4-8 ohmi? :ras:Nu te poti lua dupa ele cand alegi boxe Link spre comentariu
Vizitator bursul Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Gata :)AmMagnat luat quantum 557. Link spre comentariu
Vizitator rrrremus Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Si spune-ne cum suna ! Link spre comentariu
Vizitator lautarul Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 si eu sunt de acord cu colegul,,,,,,,bagate pe magnat linistit si vei putea merge si la nunti fratioare Link spre comentariu
Jimmy Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Va putea merge la nunti ca si pana acum, adica in calitate de invitat. p.s. - Lautare, tu cu scule dinastea mergi la nunti? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum