Vizitator Metalshrine Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Chestia cu condensatori mai mari pentru micsorarea ESRului mergea candva la sursele clasice cu punte de diode. Atentie mare la sursele in comutatie si la condensatori de iesire! E posibil ca sursa sa se blocheze sau sa nu mai plece deloc din cauza asta. Producatorul cipului de alimentare da valori clare ale condensatorilor de iesire in functie de sarcina in primul rand. Asa ca nu prea e ok sa pui condensatori mai mari decat cei pe care ii ai acum.La condensatorii de intrare nu ar fi o problema. Dimpotriva. Insa sursele dintr-un PC mai nou, sunt cascadate de obicei. Deci un condensator de intrare al unui etaj step-down este condensatorul de iesire al unei surse anterioare. Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Asa este, si in fond, pentru micsorarea ESR-ului mult mai eficienta e solutia punerii in paralel pe electrolitic, a unui nepolarizat MKP de 0,47-1uF, decat marirea valorii acelui electrolitic... Link spre comentariu
Cristian Berbunschi Postat Iulie 27, 2020 Partajează Postat Iulie 27, 2020 (editat) buna ziua . Am un pc dell optiplex 745 si am gasit pe placa de baza , langa memoriile ram mai multi condensatori umflati , uneori nu imi recunostea memoriile ram , primeam blue screen , restarturi dese . Am schimbat condensatorii cu altii de capacitate mai mica , cei umflati erau de 1800 uf , 6.3 v si am pus 850 uf , 6.3 v functioneaza bine nu mai am probleme cu blue screen etc. ii pot lasa pe astia de capacitate mai mica daca nu am probleme sau trebuie schimbati . Am gasit ceva pe net dar nu stiu daca sunt buni (1800uF /6.3V Samwha) . Editat Iulie 27, 2020 de Cristian Berbunschi adaugare imagine Link spre comentariu
validae Postat Iulie 27, 2020 Partajează Postat Iulie 27, 2020 Trebuie puşi condensatori de aceeaşi valoare, dar cu specificaţia ,,Low ESR,,. Nu sunt greu de găsit, de exemplu eu i-am luat de la Tehnoelectric Oradea destul de ieftin. Ai grijă să nu îi pui invers, că imediat le sare muştarul.....la mine pe placa de bază polarităţile erau notate invers şi eu m-am luat după placă, în cinci minute deja sfîrîiau...i-am mai schimbat o dată ca să fiu sigur.Acel PC mai merge şi acum, dar e depăşit deja şi nu-l mai folosesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum