Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbare condensatori pe placa de baza?

KTM

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• KTM

13

• Spitfire

4

• Dr.L

2

• former_Alfred

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator rrrremus

Pai schimba-i atunci pe toti cu Panasonic.

Nu e suficient să fie un producător serios, mai e nevoie şi ca respectivii condensatori să fie low-ESR. Deci e de preferat să fie identificată o serie low-ESR în catalogul producătorului. Tot în scopul reducerii ESR-ului, se pot folosi condensatori cu 20-50% mai mari ca valoare, dacă spaţiul disponibil pe placa de bază permite montarea lor.
Vorbeam despre seria FC de la PANASONIC, adica exact condensatorii cu care i-a inlocuit pe cei vechi. Condensatori care sunt computer grade LOW ESR, apoi am mentionat ca a aparut noua serie FM, care sunt mult mai buni decat vechea serie FC.
Link spre comentariu

Cea mai mare problema la placile de baza gen Matsonic, PcChips, ECS Elitegroup, Biostar nu este calitatea condensatorilor, ci modul cum au fost lipite chipseturile, nu se merita recapping-ul acestor placi, risti sa moara subit si aproape inexplicabil placa, in timp ce-i schimbi condensatorii. ECS Elitegroup vopsite in violet sunt "crima", cele de culoare verde mai erau cum mai erau, dar cele violet sunt oribile calitativ.

Link spre comentariu

Cit timp nu-s vizibil umflati si merge placa bine eu as merge pe zicala "daca merge bine nu umbla". Desi pina acuma am avut o singura placa care nu a mai mers dupa schimbat, la cit de fine sint traseele...Pe de alta parte ca era vorba de chinezarii... ce, credeti ca placile de firma n-au prins loturi de electrolitici cu probleme (parca dell a fost cel mai lovit). Chiar am avut un dell la reparat, si placa de baza si sursa cu umflati.

Link spre comentariu

Poţi să pui şi de capacitate mai mare, nu-ţi face griji.În sursele de procesor, parametrul care contează este ESR-ul, rezistenţa serie echivalentă, care trebuie să fie cât mai mică, pentru a permite condensatorilor să se încarce cât mai rapid. Cu cât este mai mare capacitatea, cu-atât ESR-ul echivalent este mai mic. Iar integratul de comandă are soft-start, nici o capacitate nu este prea mare pentru el.Pentru producătorii de condensatoare, e dificil să obţină condensatori cu ESR destul de mic, de aceea se şi folosesc mai mulţi în paralel, în sursele de procesor.

Link spre comentariu
Vizitator vic1980ro

SalutAm o placa de baza Asus de peste 4 ani (M2N-SLI-DELUXE).Sursa initiala, Delux, am schimat-o de cateva luni cu o sursa Seasonic, cea noname nu mai putea sa duca mai multe HDD.Precizez acest lucru, deoarece, m-am documenta putin, si am inteles ca acest lucru ajuta, si ca sursele noname pot scurta viata celorlalte componente, inclusiv a condensatorilor.Placa de baza este in regula, deocamdata, dar am observat, aseara, cand am schimbat pasta termoconductoare de la placa video care s-a cam incins in vara aceasta, condensatorii (4-5) de langa fan-ul procesorului arata un pic mai inclinati fata de ceilalti.Nu ma pricep la electronica, si am facut un test simplu, i-am miscat usor cu degetul, fara sa fortez, si au o rezistenta mai mica fata de ceilalti condensatori, se misca putin, in rest nu mi se par umflati si nici uscati, si cum am spus nu am probleme de genul ecrane albastre, reset, etc.Intrebarea mea este : este acest lucru un indiciu ca acei condensatori dau semne de oboseala ?Ma pot astepta ca acestia sa cedeze in scurt timp ?

Link spre comentariu

Nu, daca au pinii un pic mai lungi e normal sa se miste. Nu trebuiesc miscati cu mana, se poate intrerupe un pin sau smulge acel pin, si va trebui inlocuit acel condensator.Placa aceea de baza e superok ca brand/calitate.

Link spre comentariu

Uneori nu se "crapa" capacul condensatorului. Am intalnit destule cazuri cand se umfla cauciucul inferior si asta poate fi un motiv pentru inclinare. De obicei in aceste cazuri se poate vedea pe placa o scurgere de electrolit.In cazul tau poate fi insa o alerta falsa; condensatorii au fost pur si simplu montati asa, inclinati...

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

"Nu are probleme placa de baza.Dar am avut un condensator umflat si m-i se bloca din 5 in 5 minute la-m schimbat si acuma este totul bine merge perfect dar ma gandeam daca trebe si restu schimbati..."Am si eu o intrebare mie mi se blochiaza pc cateodata ,trebuie sai dau restart ,itai se blochiaza imaginea de pe monitor si apoi si mausul dupa care se aude un sunet continuu si apare blue screen si ma gandesc sa nu fie de la vreun condensator ? cand il aprind 1 beep long 1 short adica probleme placa de baza si nu stiu de la ce e :Smultumesc anticipat :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări