Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbare condensatori pe placa de baza?

KTM

Postări Recomandate

Buna ziua!As avea o intrebare!Se imbunatateste cu ceva stabilitatea placii de baza daca ii schimb condensatorii cu altii noi si de calitate superioara fata de condensatori cei are pe ea?Nu ma refer la performante ma refer la stabilitatea ei.Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• KTM

13

• Spitfire

4

• Dr.L

2

• former_Alfred

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator amatoru

teoretic ar merge ca na la o sursa sau alceva daca inlocuiesti o piesa e practic acelas rahat ca inainte daca (virgurla) condensatorii au acelas voltaj si aceeasi capacitatepractic nam incercat..nu stiu sigur daca merge

Link spre comentariu
Vizitator rrrremus

KTM, sunt foarte multe placi de baza la noi in comert care folosesc condensatori contrafacuti. Am avut de-a face cu asa ceva.In cazul in care palca de baza este una buna ( Asus, Intel, Dell etc ) cu siguranta si condensatorii sunt buni. Daca ii schimbi nu rezsolvi absolut nimic. Investigheaza problema de instabilitate pas cu pas : test de memorie de 24 ore, teste de GPU etc. Dar in primul rand sursa de tensiune. O sursa buna poate rezolva problema. Daca sursa este una proasta iar placa de baza la fel, ce pot sa spun ? Asta e pretul platit pt componentele ieftine.

Link spre comentariu

Nu are probleme placa de baza.Dar am avut un condensator umflat si m-i se bloca din 5 in 5 minute la-m schimbat si acuma este totul bine merge perfect dar ma gandeam daca trebe si restu schimbati...

Link spre comentariu

De regula, atunci cand se constata prezenta a 1-2 condensatori "umflati" pe o placa de baza, trebuie schimbata toata seria, nu numai ca nici restul nu sunt tocmai valizi, chiar daca(inca) nu s-au umflat, dar exista riscul ca peste cateva saptamani sa se constate ca un altul s-a umflat, si iar trebuie data placa de baza jos din carcasa, si schimbat "umflatu`nr.2"...Deocamdata, n-am gasit nici un condensator Rubycon ori Sanyo umflat, numai GSC, G-Luxon, Chssy, KTZ, etc.

Link spre comentariu

Deci din poza 2 sa umflat condensatorul de langa CET CEB65A3 deoarece este foarte fierbinte si transmite caldura mare si condensatorului, cel de deasupra la CET CEB65A3 la-m schimbat asa, nu avea nimic.Condensatorii sunt Panasonic Endurance (h): 3000, -55 to 105 seria:EEU-FC0J102 cred ca sunt buni fata de ce avea.

Link spre comentariu
Vizitator rrrremus

Sunt foarte buni Panasonic seria FC. Nu ai cu ce sa ii schimbi decat cu noua serie FM de la Panasonic, dar stai linistit ca nu e nevoie. Ventileaza daor bine calculatorul.

Link spre comentariu

De regula, atunci cand se constata prezenta a 1-2 condensatori "umflati" pe o placa de baza, trebuie schimbata toata seria, nu numai ca nici restul nu sunt tocmai valizi, chiar daca(inca) nu s-au umflat, dar exista riscul ca peste cateva saptamani sa se constate ca un altul s-a umflat, si iar trebuie data placa de baza jos din carcasa, si schimbat "umflatu`nr.2"...Deocamdata, n-am gasit nici un condensator Rubycon ori Sanyo umflat, numai GSC, G-Luxon, Chssy, KTZ, etc.

Orice condensator electrolitic se poate usca, dacă e expus la temperatură prea mare. Caz în care produce exact aceleaşi defecte ca şi condensatorii umflaţi. Deci proiectarea plăcii bază (amplasarea fizică a condensatorilor) are un rol important, indiferent de producătorul condensatorilor.Pe de altă parte, umflarea condensatorilor se datorează unei reţete greşite a electrolitului, de aceea fenomenul nu se întâlneşte la producătorii serioşi. Şi cum e uşor de presupus că toţi condensatorii de pe o placă sunt din acelaşi lot, e într-adevăr mai bine să fie înlocuiţi toţi deodată.

Pai schimba-i atunci pe toti cu Panasonic.

Nu e suficient să fie un producător serios, mai e nevoie şi ca respectivii condensatori să fie low-ESR. Deci e de preferat să fie identificată o serie low-ESR în catalogul producătorului. Tot în scopul reducerii ESR-ului, se pot folosi condensatori cu 20-50% mai mari ca valoare, dacă spaţiul disponibil pe placa de bază permite montarea lor.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări