Vizitator antarexis Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 Buna.Sunt putin cam incepator in domeniu, dar va cer ajutorul dupa multe multe cautari. De cateva zile bune tot incerc sa gasesc baghete cu leduri si o sursa de alimetare pentru ele. De asemenea mi-ar place sa gasesc si niste profile in care sa intre baghetele de aluminiu sau orice altceva. Ma gandeam aluminiu pentru ca disperseaza bine caldura. Vreau sa le folosesc la iluminarea unei sticle pe care am sablate niste litere. Vreau sa se vada literele respective destul de bine. Sticla are dimensiuni 600x1200x6mm. Baghete am gasit ceva de la Optoflash undeva pe la 144lm si 4,8w 120ma. Frica imi sta in a comanda ceva de pe net si sa fie prea slabe sau sa se incalzeasca prea tare in cazul in care sunt prea puternice.Problema e ca nu am gasit niciunde in Timisoara unde as putea sa ma duc sa vad ce inseamna 144lm. Ceea ce nu stiu, deasemenea e ce sursa de curent sa folosesc in cazul in care vreau sa ma pun sa fac eu bagheta. As sti sa le leg (am gasit calculator de rezistoare). Va rog mult, daca imi puteti da niste sugesti de furnizori, pentru baghete cu leduri, si sursa de curent. Ideeal ar fi sa aibe si conectori, si profile pentru incastrarea baghetelor. Sau macar o sugestie de cati LM sa folosescSau in cazul in care ma pun eu sa le fac la cati lm/LED sa optez. Desi am zis ca solutia asta va fi ultima, in cazul in care nu gasesc un furnizor de baghete.Va multumesc anticipat pentru tot timpul acordat. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 Ledurile de putere NU se alimenteaza prin rezistente.Foloseste o sursa de curent constant cu LM317(gasesti in datasheetul integratului cum se calculeaza curentul stabilizat si tot ca ai nevoieIC e 1leu pe la tot coltul de strada),ai nevoie de o cadere de tensiune de min 4,5V si leduri ,mai mici si mai slabe,mai mari gasesti la Zextar(baghete la http://www.zexstar.com/solutii-de-ilumi ... 2250dd94f/). Pt solutia finala foloseste leduri superflux de 3...5lm. Ca sa(masa,casa) i-ti faci o idee ,lumina data de un led de 140lm se compara cu un bec de 14W. Link spre comentariu
a_sorien Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Vai , ce se intampla daca care "drobul" .....niciodata n-ai sa faci ceva ! Vrei sa vezi ce si cum , pune mana pe ceva leduri dintr-un magazin , aseaza-le pe cantul sticlei si o sa ai o prima informatie . S-apoi urmeaza o intreaga teorie despre reflexie , refractie , ....partea de jos a sticlei nu va fi luminata la fel de intens ca cea de langa leduri . Succes..! Link spre comentariu
Vizitator antarexis Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Tyc, iti multumesc pentru raspuns. Ma ajutat foarte mult varianta cu LM-ul. Am optat intr-un final pentru leduri smd Nichia. Au si varianta pb-free ceea ce m-a ajutat sa le lipesc usor cu aer-calt. Se vad excelent. Nici macar nu ma asteptam. Daca nu stiam de LM317 trebuia sa platesc o sursa de curent constant undeva la vre-o 80 roni. A fost putin mai greu, dar intr-un final am reusit. Iti multumesc inca o data. Acum vreau sa vad cum reusesc sa fac si o protectie la scurt circuit :P. Sa speram ca iese Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum