Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema sursa delux dual line DLP-34a

Vizitator adrian1976

Postări Recomandate

Vizitator adrian1976

salutnu sunt electronist dar uneori mai folosesc pistolul de lipit.problema :am o sursa Delux 600W dpl-34aproblema era in bios "Vcore fail"am desfacut sursa am gasit 2 condensatori umflati ... "1000 la 10 volti" pe care i-am inlocuit cu 1000 la 16 volti ... nu stiu daca e bine.Vcore fail sa rezolvat ... insa acum am alta problema in bios la tensiunea de 5v imi arata ca am doar 4,2 ..precizez ca pc-ul functioneaza fara probleme dar ma roade partea cu "4,2v"oare mai trebuie schimbat ceva ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

3

• KTM

3

• Th3_uN1Qu3

2

Top autori în acest subiect

Masurati tensiunea de pe rail-ul de +5V cu un multimetru, BIOS-ul abereaza de multe ori.Daca e sub 4,85V, schimbati condensatorul electrolitic de acolo, cel care se afla in apropiere de firul rosu.Chiar daca nu s-a umflat(inca), e defect.Desigur ca puteti sa-l schimbati si pe cel de 12V respectiv pe cel de 3,3V. Daca aveti altii chiar recuperati, dar pe care scrie "Rubycon", pe aia puneti-i!Puteti pune fara probleme la tensiune mai mare(e chiar recomandat, daca spatiul va permite).

Link spre comentariu

Tensiunea inscrisa pe un condensator reprezinta valoarea la care rezista acel condensator.Puteti pune si un condensator care rezista la 400V in loc de 10V, nu se arde nimic, acel condensator va tine 100 ani, in schimb. :rade:

Link spre comentariu

Fireste! Se pot pune in chopper-ul placii de baza si capacitati mai mari decat cele existente, de ex.2200uF in loc de 1500uF, dar cu precizarea ca ambii condensatori de pe ramura sa fie pusi de 2200uF, nu doar unul, altminteri o semialternanta va fi mai bine filtrata, decat cealalta. In ceea ce priveste tensiunile la care rezista condensatorii, cu cat mai mare cu atat mai bine, mai mica sa nu fie...daca exista spatiu in acel loc, se poate pune orice condensator, nu doar la 160V...fireste, rar se intampla sa existe acel spatiu.

Link spre comentariu

Condensatorii de pe placa de baza trebuie NEAPARAT pusi Low ESR, altfel intr'o luna-doua trebuie sa ii schimbi iar. Pe Maica Domnului exista un magazin de piese de laptopuri (nu pot sa zic ca se considera reclama). Acolo au si condensatori pentru placi de baza si sunt ieftini.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări