Vizitator carmen Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 buna ziua. sunt noua aici si nu stiu daca am postat unde trebuie. am o intrebare: am un FUS (filtru cu unda de suprafata) luat dintr-un tv. problema este poate fi folosit ca filtru intr-un transceiver? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 Nu se poate folosi deoarece curba de selectivitate nu este adecvata ptr. traficul de radioamatori.Banda de trecere este mult prea larga ptr. aplicatia respectiva. Link spre comentariu
florin70il Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Termenul general acceptat este SAW. Utilizarea acestor filtre este destul de complicata datorita adaptarii de impedanta care nu poate fi facuta cu conditii de amator fara scule . Fara adaptare atenueaza foarte mult. Saw filtrul din TV este pe 38.9MHz Fc si cam 6MHz latime de banda,deci nu merita sa-l folosesti la nimic, decat daca vrei sa faci un sistem personalizat Cred ca la transceiver mai ai si alte probleme decat filtrul SAW, mai greu de rezolvat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum