pusttiu Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 am intrat in posesia unei statii FARFISA O.R200 , la testari nu am avut o boxa adecvata si nu mi-am dat seama ca nu functionaeza corect. acum o am acasa desfacuta pe masa, are 4*6p3s-e in loc de EL34... si un ecc81 .... corectiile si intrarile sunt pe CI+tr. pe spate zice 330W .banuiesc ca 4 *el34 cam 150w ar scoate.... real http://farfisa.org/farfisa-o-r-200-tube ... -ebay-183/ unul din scoluri a fost schimabtat si niste rezistente de putere sunt arse. nu i-0mi pot da seama ce valoare au avut...o sa incer sa le masor poate a mai scapat vreuna din ele..... inca nu am avut timp sa studiez schema dar are un comutator de Boxa1, boxa2 (nu cred ca de aici se alege impedanta de iesire are 2 mufe jack pt boxe) banuiesc ca e un paralel pp .....(am observat in repezeala 2 semireglabili pozitionati simetric pe cite o pereche de lampi finale... pls help daca aveti cumva o schema de Farfisa sau alta asemanatoare cu 4 el34 pe final. am sa revin cu poze originale.... asta e de pe ebay.....eu am doar headu. http://cgi.ebay.com/Farfisa-O-R-200-Tub ... 068wt_1137 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 ...., are 4*6p3s-e in loc de EL34... si un ecc81 .... unul din scoluri a fost schimabtat si niste rezistente de putere sunt arse... Nu are ce sa caute 6p3s-e in acel model de amplificator... __Nu_ti trebuie schema(la "trei lulele trei surcele"), scoate toate lampile finale din soclu si masoara tensiunea in anod(pin3/soclu octal mare) si tensiunea in g2 (pin4/soclu octal mare) si nu in ultimul rind -Ug1(pin5/soclu octal mare) ,expune rezultatul masuratorilor... __DE unde si pina unde ? merg acele "rezistente de putere arse" ?(daca poti detalia...),soclul ala a fost scimbat pentru ca a carbonizat intre pin2 si pin3 soclu-octal(anod-filament) ceea ce inseamna ca Ua este mare la acest model de Farfisa(practic dupa nume amplificatorul se vrea de 200W ,asadar Ua cred ca este mare in jur de 750V-800V si Ug2 probabil 375V-400V...). Link spre comentariu
pusttiu Postat August 31, 2010 Autor Partajează Postat August 31, 2010 acu am venit din balcon ....si am studiat putin finalul. lample sunt cite 2 in paralel...si am urmatoarele tensiuni aproximativ egale. Fara tuburi in ea : Ua -740Vcc , Ug2 - 350Vcc , Ug1 =-33Vcc pe ambele ramuri diferenta este f mica , 2-3v doar la Ua si Ug2. Rezistentele arse sunt pune intre pinul 1-8 G3 si katod la masa -2,2ohmi zice pe ele dar au aprox 2ohmi . o alta rezistenta e pusa de la G2 la anodica cred ....ca nu am depistat inca unde duce firul, astea sunt toate 4 de la fiecare lampa in paralel. Stiu ca nu ar fi trebuit sa fie 6p3s-e in ea dar asta am gasit in statie. Banuiesc ca tensinea de 740v e facuta prin sumarea a 2 tensiuni pt ca la iesirea trafului nu am gasit inca nici o infasurare care sa scoata in jur de 500Vcastatia e cu 2 ecc , prima ecc81 si a 2a- ecc82, ambele au anozii la 350Vcc. variatie de 2-3v fara lampi infipte. filamentele toate sunt in paralel alimentate in CA la 7vca in gol. ....am gasit o modificare facuta la prima lampa ... ecc81 2 rezistente lipite pe cablaj la care nu se mai vede valoarea..o sa insist sa vad ce e cu ele. am facut poze miine sper sa le palantez Link spre comentariu
pusttiu Postat Septembrie 1, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2010 gata si pozele.... http://www.99poze.ro/farfisa/ diseara o sa pun 2 ecc-uri ca sa vad ce se intampla. si ma gandeam sa pun cite o el34 pe ramura sa vad daca misca ceva. inca nu am reusit sa fac rost de rezistentele alea de 2ohmi care sunt crapate. Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Se pot pune orice valori intre 1-10 ohmi in catozii finalelor, rezistentele alea sunt doar pentru a masura curentul lampilor finale, daca ai masurat -33V pe grile inseamna ca ai negativare reglabila, se si vad potentiometrele pe cablaj. Important e sa fie egale si sa fie bine masurata valoarea lor, raportul dintre tensiunea masurata la borne si acea rezistenta da curentul prin fiecare lampa.Daca sunt doar lovite sau afumate lasa-le asa daca au valoarea de 2 ohmi toate. Daca e vreuna arsa e mare bai, inseamna ca si traful de iesire a avut de suferit, imagineaza-ti cam ce curent a trecut pe acolo daca a putut arde rezistente de 2 ohmi la 5W. Sper sa nu...Asa cum se prezinta pozele s-a bricolat un pic pe acolo. Ar fi interesant de scos schema la ce ai tu acolo, in lipsa celei originale macar se poate vedea daca nu e vreo valoare pusa aiurea pe acolo...nu pare ceva exotic ca schema...sunt insa prea multe natii de rezistente pe acolo...In ce priveste pinii carbonizati, am avut si eu un caz intr-o Sigma de scurt intern intre filament si anod (nu catod, stiu ce spun!) si lampa era un EL34. Nu stiu cum s-a putut intampla asa ceva, probabil de la socuri mecanice in timpul functionarii...Filamentele erau legate galvanic la masa, deci a iesit un scurt de toata frumusetea...evident sigurantele erau "litate" zdravan. Nu am fost acolo, dar am inteles ca a facut urat de tot si asa si arata...Mai am si acum lampa aia, curios e ca filamentul a scapat intreg, o mai foloseam la diverse teste, pe post de rezistenta de putere... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 ...pls help daca aveti cumva o schema de Farfisa sau alta asemanatoare cu 4 el34 pe final...Uite eu ti_am scos schema dupa foto cablaj (un Williamson de fapt , mi_a luat cam 20min...).valorile le pui si tu (le vezi mai bine in realitate decit in foto)... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 ... Sigma de scurt intern intre filament si anod (nu catod, stiu ce spun!) si lampa era un EL34. Nu stiu cum s-a putut intampla asa ceva, probabil de la socuri mecanice in timpul functionarii...Filamentele erau legate galvanic la masa, deci a iesit un scurt de toata frumusetea...__Nu exista "scurt intern intre filament si anod " EL34 (numai aparent este intern acest scurt/carbonizare fiind numai in culotul tubului la partea interioara/=din aceasta cauza este asociat gresit ca fiind intern/...).__Pai da domnule , asa cum am spus , acest model de lampa EL34 este predispusa sa carbonizeze intern(culot vizibil/invizibil)-extern soclu etc unde "gaseste loc" ,-practic intre pin3(anod) si pin 2(filament) mai ales cind Ua este mare (si/sau ramine fara sarcina trafo-out)... Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Supratensiune din lipsa sarcinii ,daca nu se intelege fenomenul, merita repetabilitatea lui... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 am intrat in posesia unei statii FARFISA O.R200 , la testari nu am avut o boxa adecvata si nu mi-am dat seama ca nu functionaeza corect. acum o am acasa desfacuta pe masa, are 4*6p3s-e in loc de EL34... si un ecc81 .... corectiile si intrarile sunt pe CI+tr. pe spate zice 330W .banuiesc ca 4 *el34 cam 150w ar scoate.... real http://farfisa.org/farfisa-o-r-200-tube ... -ebay-183/ unul din scoluri a fost schimabtat si niste rezistente de putere sunt arse. nu i-0mi pot da seama ce valoare au avut...o sa incer sa le masor poate a mai scapat vreuna din ele..... inca nu am avut timp sa studiez schema dar are un comutator de Boxa1, boxa2 (nu cred ca de aici se alege impedanta de iesire are 2 mufe jack pt boxe) banuiesc ca e un paralel pp .....(am observat in repezeala 2 semireglabili pozitionati simetric pe cite o pereche de lampi finale... pls help daca aveti cumva o schema de Farfisa sau alta asemanatoare cu 4 el34 pe final. am sa revin cu poze originale.... asta e de pe ebay.....eu am doar headu.http://cgi.ebay.com/Farfisa-O-R-200-Tub ... 068wt_1137100w cu 4 el34 Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Cu 740V scoate mult mai mult , in mod normal 100W ar fi fiabil cu 4 EL34 dar nu trebuie mai mult de 500V . Link spre comentariu
pusttiu Postat Septembrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2010 statia este de 200w cum a zis si dl valderama. am un dynacord eminent II cu 2*el34+ ecc81 la 700v care are 100w. am pus aseara cele 2 ecc81, 82 si 2 el34 cite una pe fiecare ramura.... am masurat tensiunile si sunt ok, masurat si anodicile in ecc-uri si par ok, dar nu am sunet pe iesire. a sa verific condensatorii de cuplare de pe ecc-uri si apoi sa verific totusi rezistentele de G2, deoarece sunt de 3feluri ,,,unele originale cred de 822ohmi, altele schimbate de 1kohm. am cerut o schema originala sau asemanatoare ca sa-mi pot da seama ce a schimbat cel ce a umblat in ea..... pt depanare mergea si fara. se vede si in poza firele de alimetare filament ecc unde sunt puse si cele doua rezistente lipite pe cablaj, as fi vrut sa o fac TIPLA plus cine stie ce alte manareli a mai facut la ea.. am uitat sa pozez fata,,,,are 2 canale. cu High si LOw un Reverb si o intrare pt pedala. poate e ceva defect pe partea de intrare ....tranzist0ri+CI la greu. am facut proba cu chitara in ea ,,,,diseara o sa pun semnal doar pe FInalul cu lampa. Link spre comentariu
pusttiu Postat Septembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2010 gata, am rezolvat. statia este functionala, am un brum indiferent de volum dar sper sa scap si de ala. Beleaua doua C-uri primul de pe ecc81 (cea din intrare ) al doilea de pe intrarea lui Ecc82. Daca are cineva o schema poate ma ajuta, vreau sa refac statia cit mai original posibil si nu stiu daca cel ce a schimabt in ea c-uri si rezistente a pus tot valorile originale. o sa schimb soclurile pt el34 si rezistentele de katod si grila cu unele identice. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 are cineva schema de la acest amplificator FARFISA??multumesc pentru ajutor Link spre comentariu
Vizitator gaitafole Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Helo i´m Carlos from Portugal and i d´ont understand your language.I have a farfisa with 2 ecc82 and four EL34 and i need schematics.I apreciate if anybody has that.Thanks Carlos Link spre comentariu
zbodeoc Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Hi Carlos, so much for Portuguese and Romanian languages being closely related! :-) ...No schematic has been disclosed yet, that's probably because none has it. Keep an eye on this thread, maybe it will eventually pop up from somebody... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum