Vizitator Postat Septembrie 2, 2010 Partajează Postat Septembrie 2, 2010 Un articol referitor la receptorul UUS cu un tub (12EC8): http://www.junkbox.com/electronics/lowv ... ubes.shtml Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 2, 2010 Partajează Postat Septembrie 2, 2010 un receptor VHF cu o trioda montata intr-o schema extrem de simpla: http://vintageradio.me.uk/radconnav/acorn.htm http://vintageradio.me.uk/radconnav/acorn1.htm Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2010 am construit radioreceptorul lui mikrosha cat si cel de aici, la primul am obtinut o oscilatie pe o anumita portiune a CV, la al doilea nimic n-am obtinut cu toate ca l-am realizat mult mai ingrijit fata de primulca trioda am foosit ECC84, trioda simpla, nu cea cu legatura dubla la catod si ca parte finala pentoda din PCL84n-am ideea ce mai pot incerca......., schemele, componentele le-am verificat si am dat o atentie deosebita bobinelor Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Prima intrebare ar fi daca receptorul cu ECC84 intra in superreactie?Trebuie sa produca un fasait puternic specific, daca exista aceasta superreactie, atunci problema ar fi acordul receptorului in banda FM vest.Se poate testa receptia lui si cu un miniemitator cu frecventa de emisie variabila 64-108Mhz ca sa vedeti cam in ce gama de frecvente receptioneaza.Daca tubul ECC84 nu este NOS, si nu sunteti sigur de functionarea lui ar trebui sa verificati receptorul si cu alte tuburi. :aplauzeInsa pentru mai mult ajutor am sa postez un material din cartea "Construiti o radiocombina" a lui G D Oprescu, care se refera cu lux de amanunte la construirea si reglarea unor receptoare cu superreactie in banda FM. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Si partea a doua a articolului... Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2010 tubul ECC84 este nos(de fapt a fost ca l-am folosit putin)nu stiu daca a intrat in superreactie, nu stiu ce ar fi trebuit sa faca in acest cazsunt incepator in domeniul radio, deci daca va sacai prea tare cu intrebarile sa nu puneti la inimao sa studiez mai tarziu articolul postat, acum trebuie sa plec Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Daca nu "fasae" ca in draci nu e activa superreactia Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 .........nu stiu daca a intrat in superreactie, nu stiu ce ar fi trebuit sa faca in acest caz.........Cred ca termenul care descrie cel mai corect superreactia este cel de "şuierat"si se aude ca in fisierul audio atasat Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 e bine ...da... mai ales ultima parte a fisierului dar fara maraitul ala peste! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Sigur ca da, fisierul e util doar pentru cei care n-au auzit o superreactie la lucru... Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2010 am studiat articolul si am sa testez schema cu un tub in seara asta sa vad ca poaterevin cu rezultate Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Uneori e util de citit si alte topicuri asemanatoare. Problema receptoarelor superreactie a mai fost abordata aici la Vintage si scriam atunci ca aceasta schema http://cool386.tripod.com/6c4/6c4.htm merge excelent cu tuburi ECC81, nu merge nici cu ECC83 nici cu ECC82, nu am testat cu ECC85. Pusesem si o poza cu "superreactorul" meu facut dupa acea schema, cu un EC92 la intrare si un PCL85 in partea de audio. Trebuie doar cautat un pic... Ideea ca nu ar avea sensibilitate nu stiu de unde ai gasit-o, tocmai ca acel receptor este extrem de sensibil si functioneaza FARA ANTENA pentru posturile mai tari, cu antena receptioneaza cel putin la fel de bine ca un industrial. Eu unul ma amuzam ascultand banda aviatiei cu acel receptor, fara probleme. Uite aici: viewtopic.php?f=183&t=62765&start=15 pe la mijlocul paginii... Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2010 merge EC92? ca nu stiamam o PC92, dar nu cunosc starea, dar merita sa incerc, diferenta e la filamentul de 3,15 V Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 da, merge, daca te uiti la sfarsitul datasheet-ului Philips, zice ca pentru curbe sa sa consulte datasheet-ul lui ECC81, altfel spus EC92 este de fapt o jumatatae de ECC81. Succes![attachment=0]EC92.pdf[/attachment] Link spre comentariu
mihai1953 Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Cred ca mai este un receptor UUS cu un tub ECC85 in Tehnium 10/1974. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum