lorik199 Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 Am cautat foarte mult pe internet, dar din pacate nimic n-am gasit nimic cat de cat simpluAstept ceva sugestii din partea dvs Link spre comentariu
yo9how Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 http://cool386.tripod.com/6c4/6c4.htm Uite o schema pe care ma bate gandul sa o incerc si eu , dar problema ar fi tubul 6C4, pe care eu nu am reusit sa-l gasesc, poate tu ai ceva mai mult noroc. Ps: si link-ul este tot in urma unei cautari pe google Link spre comentariu
iulidan2 Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 Unii dau echivalente, 6C4 = EC90 = CV133, care este o trioda, iar in text se vorbeste mult de 12AT7, echivalent cu ECC 81. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 Trebuie sa mai asteptati putin , am ceva probleme temporare cu hardul pe care tin schemele , saptamana viitoare cel mai tarziu o sa atasez schemele , sunt de doua feluri , pentru receptia AM pentru monitorizarea canalelor de aviatie civila si altele evident FM , pentru broadcasting . Link spre comentariu
Mikrosha Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 Radioreceptor FM cu superreactie pentru banda est: http://i37.tinypic.com/33abc06.jpg http://i38.tinypic.com/23hkoza.jpg Link spre comentariu
lorik199 Postat August 30, 2010 Autor Partajează Postat August 30, 2010 @yo9how: acea schema o stiu, dar dupa cum zice si autorul n-are prea multa selectivitate si merge doar pt posturile apropiate@iulidan2: multumesc mult de echivalentele date la tuburi dar din pacate n-am nici un tub din cele enumerate@hpavictor: astept cu nerabdare ceva schema, sa am de unde alege@Mikrosha: asta este cam ceea ce cautam, un receptor simplut si mai ales cu date constructive multe, daca se poate fotografiaza si partea introductiva a descrierii aparatuluiSa vad ce tuburi gasesc in "vasta" mea colectie, care se vor potrivi aiciMa gandeam la pcl 84 sa-l folosesc ca tub final, ca tub detector EF184,EF80,6J2P legate trioda, stiu ca merg la frecvente mari si au panta fixa Link spre comentariu
Mikrosha Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 , daca se poate fotografiaza si partea introductiva a descrierii aparatului Sa vad ce tuburi gasesc in "vasta" mea colectie, care se vor potrivi aici Ma gandeam la pcl 84 sa-l folosesc ca tub final, ca tub detector EF184,EF80,6J2P legate trioda, stiu ca merg la frecvente mari si au panta fixa Bine, uite partea introductiva:http://i37.tinypic.com/20faky9.jpg http://i34.tinypic.com/k0lph5.jpg Dezavantajul la superreactie e ca scapa RF in antena, dar se poate rezolva daca-i precedat de un etaj RF de banda larga. Mi-a povestit un nene care sta la curte ca a incercat si el ceva similar, si cand nu era pe post, bruia televizorul vecinilor. Am incercat si eu montajul, foarte 'pe genunchi' (sper sa nu radetzi mult): Am folosit triode cu panta mare 6С3П atat la partea radio cat si audio, ca tocmai primisem doua NOS si vroiam sa vad cum se comporta. Stau la bloc, asa ca am tras un dipol pe diagonala camerei. . Din bobina am mai scos spire ca sa-i urc frecventa. Am prins la un moment dat un post, dar nu stiu ce-a fost. Intr-adevar bruia teribil toata banda de ultrascurte, si culmea, telefonul isi pierdea acoperirea in preajma lui. (Orange, 800MHz). Sint sigur ca daca-l faci mai ingrijit ca mine, vei avea rezultate bune. Explicatia functionarii e in paginile fotografiate. Uite o forma de unda: De PCL n-o sa ai nevoie, amplitudinea la iesirea primei triode e deja mare, poate sa intre direct in finala. Nu stiu daca ar merge partea RF cu pentoda, mai bine incerci cu trioda RF (ecc85, etc). Pot sa-ti donez fo' doua-trei tuburi d-astea, daca vrei (ECC85, ECC81, 6Н1П 6Н3П, alege) off-topic, Imi placea mai mult vechea ta semnatura. Link spre comentariu
lorik199 Postat August 30, 2010 Autor Partajează Postat August 30, 2010 Multumesc mult de efortul depus, sper sa am timp sa incerc si eu sa-l fac,as incerca cu ECC84 de care am pt ca aici zice ca s-ar preta in radiouri FM http://www.r-type.org/exhib/aaa0263.htm O sa pun si o 6N1P la treaba acolo, si 6N2P Montajul cu PCL il am deja facut, de aceea vroiam sa-l folosesc ca atare Alimentarea vreau s-o fac direct din retea(c-un stabilizator), cu exceptia filamentelor ce vor avea un mic traf dedicat In legatura cu tuburile, aveti MP OFFTOPIC : am scos acea semnatura deoarece mi-am facut multi "prieteni" nedoriti in lista de messenger,fara pic de habar in electronica Link spre comentariu
Mikrosha Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 N-a fost nici un efort, schema o construisem acu' cateva luni. Doar am urcat pozele.6Н1П cred c-ar merge, 6Н2П nu. Ti-am trimis private in legatura cu donatia. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Ar mai fi si receptorul cu doua tuburi 6J1P pentru UUS (UKW): http://www.lumeatuburilor.110mb.com/Tub ... /index.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 ........ar fi interesant cu ceva tub pe incalzire directa, seria 1J sau 2J.De 2J27L am intrebat si eu daca se stie de vreun experiment pe FM cu acest minunat tub: viewtopic.php?f=183&t=66179 Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Cu 12J1L am incercat eu si nu merge in UUS cred ca 2J27L este un tub cam din aceeasi serie dar cu alte tensiuni si curenti la filament. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Cu 12J1L am incercat eu si nu merge in UUS cred ca 2J27L este un tub cam din aceeasi serie dar cu alte tensiuni si curenti la filament.Da 2j27l merge in UUS fiindca lucreaza si pe la 120Mhz, pentoda in cauza este chiar minunata, am zis in comparatie cu triodele lui ECC85 limitate in functionare deja pe la 100Mhz...Si mai e o pentoda si mai minunata, 4J1L, cu exteriorul la fel cu 12J1L dar asta merge pana pe la 200Mhz Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Pentru a merge intr-un montaj cu reactie sau superreactie in UUS nu conteaza numai frecventa max. declarata , si 4J1L nu cred ca merge ca asta chiar e identica cu 12J1L in afara tensiunii de filament .Eu am incercat toate metodele pentru a face acest tub sa functioneze atat in configuratie pentoda cat si ca trioda pe mai multe variante de schema...fara rezultat!Si in datasheet scrie la fel frecventa 200Mhz! Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Am cautat foarte mult pe internet, dar din pacate nimic n-am gasit nimic cat de cat simpluAstept ceva sugestii din partea dvs Va pot oferi eu cateva scheme , dar din pacate nu pot fi atasate pe forum deoarece depasesc dimensiunea maxima stabilita de admin de 1Mb ......Trimite-ti-mi adresa Dvoastra de email si daca o sa puteti sa redimensinati ceea ce considerati ca este de interes si pentru alti colegi de forum , puteti sa le popularizati dupa dorinta Dvoastra , cateva schema de dimensiune mai mica le atasej eu acum.....Cu stima , Victor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum