Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator portabil pt telefoane mobile

cristi_ro

Postări Recomandate

Vizitator tyc

@tyc -accu deobicei are 7-800mA. + ca sa supui electronica la un curent dublu nu e tocmai indicat.Si posibil sa traga si mai mult curent,nu am vrut sa vad pana la cat se duce,ca poate ardeam electronica

Si eu eram ferm convins ca incarcarea lenta e necesara,dar...la un moment dat am avut Nokia 1100,care avea doua tipuri de incarcatoare:cu traf('cubulet'/350mA/3H) si in comutatie('pachet de tigari'/x mA/1,2H).Diferenta de timp apare datorita diferentei de curent.Mobilele au protectii de tot felul,nu si astea de pe piata noastra,care trebuie sa fie,in primul rind,ieftine...
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

5

• cristi_ro

5

• Spitfire

3

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

Un telefon mobil normal poate emite pana pe la vreo 2W. E posibil ca cele mai ieftine sa nu duca asa de mult, dar nu e exclus. Pune randamentul tranzmitatorului, alte consumuri interne si poti face un calcul cam cat poate trage din acumulator. Eu am masurat de mult la un sagem curentul tras din baterie si paremi-se ca trecea de 1A la initierea apelului. @Relav, tu nu ai inteles scopul acestui incarcator: sa incarci telefonul acolo unde nu ai curent....

Link spre comentariu

O varianta home made care ar fi sa fie eficienta atunci cand nu ai la dispozitie masina pt al incarca de la bricheta. merg si cu masina in alt oras dar sant situatii in care sunt nevoit sa merg cu trenul iar sa zic asa 4 acumulatori nu sunt asa grei in geanta in caz ca ramai fara baterie. care ar fi cea mai buna varianta atat pentru cele cu incarcare usb cat si pt cele cu incarcator de retea?numai bine

Link spre comentariu

Bateria 6F22 de 9V nu poate furniza curenti prea mari, si nu are decat o capacitate de vreo 200-250mAh.Inseriati 4 baterii R20(tip D), veti obtine 6V pe care ii puteti aplica direct telefonului pe cablul de alimentare, nu exista nici un risc, (un incarcator clasic scotea si 8V in gol), circuitul de incarcare propriu zis pt. acumulatorii Li-Ion/Li-Po se gaseste in carcasa bateriei.Cu 4 baterii R20 Duracell/Energizer/etc(alcaline) veti incarca telefonul de 12-15 ori.

Subscriu ...am incercat metoda si merge fara probleme.Restul sunt povesti!
Link spre comentariu

la un huawei am incarcator miniusb de la priza si am si un cablu de date usb-miniusb de la calculator si se incarca in ambele situatii. deci poate mai trebuie o rezistenta ceva si la pinul de date dar normal trebuie sa mearga si cu curent de la alta sursa nu doar de la pc.incarcatorul nu are suruburi sa in pot desface sa vad ce are pe langa transformator si nu pot sa incerc sa il desfac ca este in custodie.chiar nu are nimeni o schema de stabilizator???

Link spre comentariu

Cristi,incarcarea se face in curent,telefonul tensiune 'trage' cat are nevoie.Sursele din telefoane sant de randament ridicat(facute cu IC specializate),mofturi asa ceva se poate face mult mai simplu-o bobina/condensator,un tranzistor si o dioda :nebun: -ca cu asa ceva i-ti ia foc telefonul,nu conteaza :rade: .Despre ce stabilizator mai poate fi vb?

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

De unde si cum incarci acumulatorii de laptop? Acest acumulator ar trebui sa aiba o tensiune la borne in jur de11.1-12.6 Volti. Pana la 5 Volti mai este. Incarcatoarele ieftine nu produc pagube chiar daca scot 12V in gol pentru ca sunt limitate ca putere. Daca telefonul este mare consumator de energie, atunci sunt sanse ca unele incarcatoare sa nu ajunga in veci la 5V. Am patit-o cu mai multe tipuri de incarcatoare, care nu reuseau sa incarce telefonul decat daca nu era foarte descarcat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări