Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator portabil pt telefoane mobile

cristi_ro

Postări Recomandate

Salutare tuturor,

am cautat pe forum dar nu am gasit ceva asemanator daca nu am cautat destul de bina rog un moderator sa mute la locul lui subiucul si imi cer scuze.

Acum sa spun despre ce este vorba, ma gandeam la un incarcator pt telefoane mobile in special cele care se incarca prin cablu miniUSB. Am fost pus in situatia in care mi sa descarcat telefonul tocmai cand eram in alt oras si nu aveam unde sa il incarc. sunt sigur ca si voi ati avut situatii de acest gen.

Pt asta mam gadit la un simplu incarcator dintro baterie sau 2 de 9V la care se monteaza un mic stabilizator +o mufa usb panou.

Daca are alt tip de incarcare se poate face adaptarea pt cerintele telefonului adica pt un Nokia 6610i este necesara o tensiune de 3.7V/355mA.

Daca ma poate cineva ajuta cu o asemena schema de stabilizator de tensiune/intensitate il rog sa o posteze.

Astept parerile voastre.

Multumesc. Cristi

http://cristian.150m.com/

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

5

• cristi_ro

5

• Spitfire

3

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

Bateria 6F22 de 9V nu poate furniza curenti prea mari, si nu are decat o capacitate de vreo 200-250mAh.Inseriati 4 baterii R20(tip D), veti obtine 6V pe care ii puteti aplica direct telefonului pe cablul de alimentare, nu exista nici un risc, (un incarcator clasic scotea si 8V in gol), circuitul de incarcare propriu zis pt. acumulatorii Li-Ion/Li-Po se gaseste in carcasa bateriei.Cu 4 baterii R20 Duracell/Energizer/etc(alcaline) veti incarca telefonul de 12-15 ori.

Link spre comentariu

multumesc pt sfaturi dar am si un nokia la care tensiunea este de 3.7V355mA pt asta ccum trebuie procedat?

O schema de stabilizator pt a nu depasi 355mA cum se poate realiza?

Nu ar fi mai bine pus 5 sau 6 baterii pt a avea o tensiune mai mare si dupa acea stabilizata la tensiunea si curentul necesar?

Numai bine

http://cristian.150m.com

Link spre comentariu

Din moment ce orice baterie de telefon mobil actual are stabilizare interna in cuadratura(curent constant=0,5C/tensiune stabilizata=4,2V), nu are rost de nici un fel sa stabilizati incarcatorul la 355mA(!), iar tensiunea pe care o aplicati bateriei e bine sa nu depaseasca 10V, pt a fi mai catolici decat papa, fiindca oricum acel stabilizator embedded e in comutatie, si la tensiuni mai mari de intrare chiar va lucra mai relaxat, cu un factor de umplere mai mic.Acele incarcatoare de urgenta cu o baterie AA care se gasesc pe piata, contin un invertor flyback care ridica tensiunea bateriei pana la 7-8V, o stoarce ca pe o lamaie, pana nu coboara la 0,4V, nu se opreste...acea baterie AA e buna de aruncat dupa incarcarea mobilului.

Link spre comentariu

Si daca uiti acest incarcator suplimentar acasa, nu-i acelasi lucru? Banui ca in alt oras mergi cu masina (care are mufa pt. bricheta) . Cumpara-ti un incarcator de masina si ai rezolvat problema. Daca nu ai masina atunci trebuie sa-l tarai dupa tine in geanta, ceea ce nu mi se pare deloc comod. Succes!

Link spre comentariu

Din moment ce orice baterie de telefon mobil actual are stabilizare interna in cuadratura(curent constant=0,5C/tensiune stabilizata=4,2V), nu are rost de nici un fel sa stabilizati incarcatorul la 355mA(!), iar tensiunea pe care o aplicati bateriei e bine sa nu depaseasca 10V, pt a fi mai catolici decat papa, fiindca oricum acel stabilizator embedded e in comutatie, si la tensiuni mai mari de intrare chiar va lucra mai relaxat, cu un factor de umplere mai mic.Acele incarcatoare de urgenta cu o baterie AA care se gasesc pe piata, contin un invertor flyback care ridica tensiunea bateriei pana la 7-8V, o stoarce ca pe o lamaie, pana nu coboara la 0,4V, nu se opreste...acea baterie AA e buna de aruncat dupa incarcarea mobilului.

Cunostintele mele spun ca o baterie de telefon nu include circuitul de incarcare ci doar circuite de protectie, pentru ca altfel ar putea deveni periculoasa. Prin circuite de protectie inteleg protectie la supra si sub tensiune, supratemperatura. Este treaba telefonului cum o incarca. O simpla dovada a faptului ca circuitul nu este in baterie este diferenta de incarcare a aceleiasi baterii in telefoane diferite sau prin moduri de incarcare diferita. Telefonul ala are o sursa in comutatie destul de complexa in interior, functie de tipul telefonului(in special de cost).
Link spre comentariu

Limitarea curentului e totus binevenita. De ex,la un 5310 music,incarcatorul e de 350mA,dar aparatul poate trage 7-800mA daca are de unde! (un regim care cred ca e totusi periculos)

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Limitarea curentului e totus binevenita. De ex,la un 5310 music,incarcatorul e de 350mA,dar aparatul poate trage 7-800mA daca are de unde! (un regim care cred ca e totusi periculos)

Accu pe litiu accepta 1C.
Link spre comentariu

Cunostintele mele spun ca o baterie de telefon nu include circuitul de incarcare ci doar circuite de protectie, pentru ca altfel ar putea deveni periculoasa. Prin circuite de protectie inteleg protectie la supra si sub tensiune, supratemperatura. Este treaba telefonului cum o incarca. O simpla dovada a faptului ca circuitul nu este in baterie este diferenta de incarcare a aceleiasi baterii in telefoane diferite sau prin moduri de incarcare diferita. Telefonul ala are o sursa in comutatie destul de complexa in interior, functie de tipul telefonului(in special de cost).Asa stiam si eu ca nu au circuit de incarcare ci doar de protectie.de exemplu la nokia 6610i se pot opta pt mai multe tipuri de incarcatoare in functie de cat de rapida se doreste incarcare. este acp 7 care il am eu dar mai este si acp12 cel mai mare care incarca mai rapid si celelalte modele nu le mai tin minte.deci trebuie folosit un sistem de stabilizare pt a nu distruge bateria. Parerea meaare cineva o schema de asemenea circuit?

Link spre comentariu

@tyc -accu deobicei are 7-800mA. + ca sa supui electronica la un curent dublu nu e tocmai indicat.Si posibil sa traga si mai mult curent,nu am vrut sa vad pana la cat se duce,ca poate ardeam electronica

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări