Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum se poate schimba un motor - legal ?

yo9hnf

Postări Recomandate

va salut ! Am un prieten care are un Opel Asta F de prin 1993. Masina arata cat de cat ok, dar motorul e facut varza. Acum se pune problema daca merita reparat motorul (numai un set motr costa circa 250 lei) sau inlocuit (in ploiesti la un dealer - 300euro cu acte si proba).Acum prietenul meu este in Grecia si nu stie daca sa-si ia bilet la avion pentru Romania sau pentru Germania, in ideea de a veni de acolo cu un Astra F de acceasi culoare cu a lui, dar in stare buna. Asfel ar putea folosii o gramada repere dupa cea noua, iar ce-i prisoseste sa vanda la un pret decent.Daca el isi cumpara o masina din Germania, banuiesc ca o ia cu acte (normal).Aveti idee cum se poate schimba in acte un motor? Motorul trebuie sa aibe talon romanesc sau merge si strain?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

4

• remus68

2

• CYPWRC

2

• srdjan

1

Top autori în acest subiect

Daca are acte pe masina respectiv motor , merge schimbat legal, apoi mers la RAR si trecut in talon noul motor...sau daca masina care o aduce arata mai bine , atunci e mai convenabil sa faca o recarosare.

Link spre comentariu

Daca are acte pe masina respectiv motor , merge schimbat legal, apoi mers la RAR si trecut in talon noul motor...sau daca masina care o aduce arata mai bine , atunci e mai convenabil sa faca o recarosare.

da, dar din cate stiu si cu recarosare ajunge de 2 ori la rar. odata dupa recarosare cu motorul original (al masinii inmatriculate) dupa care va schimba motorul si va merge din nou la rar. totusi intre timp poate s-au mai desteptat si se poate face totul pe hartie fara sa mai invarti atatea suruburi
Link spre comentariu
Vizitator comfel

Parerea mea.. de cat sa schimbe motorul cu altul si sa ai dea face cu nenorocitii de la RAR care dupa bunul lor plac te plimba cu masina dupa fel de fel de acte si te jumulesc de bani .Sa mearga in Germania iar cu 500-700 eur isi ia un Opel impecabil .acum depinde si de bafta lui .........

Link spre comentariu

Va mutumesc tuturor !Inca nu m-am aucat sa desfac la cea veche din lipsa de timp. Trebuie sa-l sun pe acest prieten si sa-i zic. Acum....de luat alta si de facut o noua inmatriculare, parca-i prea costisitor dpdv financiar...

Link spre comentariu

Va mutumesc tuturor !Inca nu m-am aucat sa desfac la cea veche din lipsa de timp. Trebuie sa-l sun pe acest prieten si sa-i zic. Acum....de luat alta si de facut o noua inmatriculare, parca-i prea costisitor dpdv financiar...

Este costisitor, dar odata ajuns pe la RAR te costa oricum enorm si ptr. ce?ramai cu aceeasi masina veche si cu o gramada de bani dati.Mai bine cauti una pe http://www.mobile.de care are inca TUV si rezolvi mult mai usor si mai bine problema.
Link spre comentariu

Ok. Multumesc ! O sa-i transmit. Masina lui actuala oricum a cam inceput sa "urle" si la tablarie...pasajele de la roti pe spate sunt pe duca, usita de la benzina de abia mai sta (e totul mancat de rugina acolo). Pe dedesupt era ok ultima oara cand am vazut-o.....(atunci am vazut ca nu avea senzorul de presiune-ulei conectat), flansa de la galerie spre esapament e rupta si pufaie ca naiba....capota stramba si ruginita.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări