Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Blue Tech CS-2300

Postări Recomandate

Un prieten a achizitionat acest amplificator. Inca nu are boxe, l-a testat prin prieteni, si e nemultumit de putere. A ajuns si la mine, sa-l incerc. Momentan nu am nici rezitente de putere mare, nici un multimetru bun, deci n-am ce masura. :(

La o prima auditie, si eu am aceeasi parere, nu prea se aproprie de specificatii. Semnalul vine din placa de sunet intr-un mixer si dupa in amplificator. Cu prima ocazie o sa-l masor, dar VU-metrul amplificatorului ajunge usor in 0 dB.Ce pot spune dupa 2 zile de folosinta:

pe partea de basi sta mai prost decat un Electromures Delia, cel putin la volume mici;

are un ventilator de 120mm care ar trebui sa plece doar cand radiatorul atinge o temperatura mai mare sau egala cu 50 de grade C, dar merge tot timpul;

finali->6 bucati pe fiecare radiator, filtraj-> 8x6800 la 35 Vdc

A avut careva ocazia sa testeze acest amplificator? (cu aparatul de masura, eventual si osciloscop)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ics

9

• chetross

5

• fum3z

4

• Sharky

3

Top autori în acest subiect

Acolo au mai fost 2 finali, cred. Gaurile sunt date in PCB, e data pana si gaura in radiator pentru final. Parerea mea e ca au fost montati acolo, si scosi. Probabil e acelasi PCB pentru 2300 si 2500, la acesta din urma marindu-se tensiunea de alimentare si numarul de finali... altceva nu-mi trece prin cap :roll:

Link spre comentariu

Acolo au mai fost 2 finali, cred. Gaurile sunt date in PCB, e data pana si gaura in radiator pentru final. Parerea mea e ca au fost montati acolo, si scosi. Probabil e acelasi PCB pentru 2300 si 2500, la acesta din urma marindu-se tensiunea de alimentare si numarul de finali... altceva nu-mi trece prin cap :roll:

Daca amp`ul e nou sigur nu au fost scosi :). In cazul asta e pcb universal.Dar e posibil si sa fie scosi ; altfel n`ar fi petele acelea de vaselina siliconica.
Link spre comentariu

conzi la 35 V ?! nu prea inteleg. (sa fie pusi in serie ? :shock: ) nu am reusit sa vad puntea/puntile redresoare.te rog masoara tensiunea de alimentare cand faci rost de un multimetru.

Link spre comentariu

:death: yeak chiar eram curios cum arata asa ceva inauntruimposibil, nu se poate... cred ca banii din pret sunt doar pe carcasaauzi tu 2x300, 2x500 :lol: :lol: :lol:si vb lu nexus: ala e transformator? :lol:

Link spre comentariu

Daca ar fi sa aproximam transformatorul acela uitati-va la ventilatorul acela din spate. Sigur nu e de 8. E cam de 12-13.Transformatorul daca va uitati bine are diamentrul putin mai mare decat lungimea laturii ventilatorului.Un transformator la petra toroidal standard care are 13,8 cm diametru si 5,6 cm inaltime are 400va ! Iar la 14.4/5.9 ajunge la 500va ...

Link spre comentariu

cica ar avea 2x150W / 4 ohm 0.5 % distorsiuni, iar alimentarea ar fi in jur de 4x30 - 4x35Vah!, ce mic e transformatorul acela :evil:

34V alimentare(sa zicem, ca daca cond sunt la 35 nu cred ca are mai mult...) 3-4V caderea in sarcina(desii e mai mult)1-1.5V caderea pe finali+ rez din emitor + fireramane sa zicem 29V peak care pot fii pe iesire...29*29/4= 210W peak, deci 105 W RMS maxim pe 4 ohmi ...si cica are 150 :shock: :?:
Link spre comentariu

Sunteti niste rechini... :lol: poate omului nu-i trebuie mai mult de 2x100W.Bine nu zic eu acum ca Blue tech eee...ohhhhha.Da mie i-mi place lucratura...arata bine,sunetul nu il stiu.Eu am un amplif BASF Hi-Fi (de la mama lui de acasa) si scoate 2x100W pe un singur rand de finali.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări