Vizitator bondar_mc Postat August 29, 2010 Partajează Postat August 29, 2010 Salut. Am si eu un fierbator de incazlit apa ptr. cafea, dar sau rupt firele (nu de la stecher ci de la fierbator). Acum incerc sa le lipesc cu letconul dar problema e ca nu se lipesc de nici-o culoare, nu se lipeste fludorul de pinii aia doi. Unul am reusit sa-l lipesc dar foarte greu iar pe celalalt nu reusesc deloc, nu prinde. Care ar fi cauza? Link spre comentariu
cosmos Postat August 29, 2010 Partajează Postat August 29, 2010 Incearaca sa prinzi firele cu un conector, materialul (inox sau fier) din care este facut nu se lipeste cositorul . Link spre comentariu
Relav Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 Sau , incearca cu apa tare. Se foloseste la lipirea tablelor zincate. Link spre comentariu
rares01 Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 poti lipi cositor si pe metal daca sti cum incearca cu colofoniu activ sau daca nu ai ceva decapant poti incerca cu o veche metoda batraneasca dar cam proasta aspirina doar sa ai mare grija la fumul care se formeaza este foarte toxiccositorul nu prinde doar pe cupru Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Pe nichelina nu prinde cositorul....firele se fixeaza doar mecanic Link spre comentariu
rasputin Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Folosind un letcon puternic, şi sfaturile date de colegii relav şi rares01, sigur reuşiţi să lipiţi firele. Ce-mi pare mai problematic a reuşi, este etenşarea acestor lipituri. Oare nu-i mai înţelept a înlocui acest fierbător, cu un altul nou ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Pe nichelina nu prinde cositorul....firele se fixeaza doar mecanicAsa este, n-ai sa lipesti nichelina in veci, indiferent cu ce-i dai.Ca sa fiu putin rautacios, presupunand prin absurd ca s-ar putea lipi cum faci sa nu se topeasca lipitura cand il bagi in priza? Link spre comentariu
rasputin Postat Septembrie 2, 2010 Partajează Postat Septembrie 2, 2010 E bine de precizat că cei doi pini de care vorbeşte colegul bondar_mc, nu sînt din nichelină, mai mult chiar, afirmă că a reuşit o lipitură. Cum o fi situaţia de fapt, mai mult am presupus, şi asta ţinînd cont de ce am întîlnit practic. În urmă cu treizeci de ani, minunile tehnice în cauză, se procurau mai greu, parte din ele aduse de pe la ruşi.Cum înlocuirea cu unul nou nu era la îndemînă, minunile respective se reparau ( genul de defect de care se vorbeşte).Ce pot spune cu certitudine este faptul că se pot cositori, ce-i drept nu uşor, iar lipitura nu se topeşte. Pentru a etanşa şi izola electric lipiturile, foloseam răşina ce se utiliza la mufele pentru cable de 6kV. Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 2, 2010 Partajează Postat Septembrie 2, 2010 Firele nu se lipesc cu cositor , eu le-am matisat cu fir de cupru 0,3-0,4mm strans spira langa spira pe vreo 8mm si apoi am cositorit!+ cum spunea colegul de mai sus turnat in rasina.In principiu merita numai daca e ceva deosebit! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum