Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programare memorii Microwire cu adaptor USB2Serial ?!

fratello

Postări Recomandate

Va salut ! Am avut nevoie sa programez niste Microwire (93C56); mi-am facut programatorul din imagine, folosindu-l cu succes pe portul serial (cu PonyProg). Recent am achizitionat un convertor USB la serial, cu chip Prolific 2303. Incercarile mele de a programa astfel memoriile s-au soldat numai cu esecuri, desi am incercat o multitudine de softuri (IC-Prog,PonyProg,WinPIc...). Am reusit, intr-un final, cu un AD-MEM01, sa programez cu succes folosind Pony Prog. Din pacate, nu m-am gandit sa "scot" schema modulului AD-MEM01 (pe care a trebuit sa-l inapoiez proprietarului) astfel ca, acum, sunt din nou in imposibilitatea de a putea programa aceste memorii. Mentionez ca acest lucru imi este necesar DOAR cand folosesc laptopul, care -bineinteles :( - nu are decat porturi USB. Intrebarea mea este : aveti cumva idee cum s-ar putea modifica schema programatorului serial, astfel incat sa-l pot folosi cu acest adaptor ? Stiu ca exista solutii alternative (PicKit2 & clona;OpenProg, etc...) dar, din moment ce acest lucru s-ar putea face cu o schema mai simpla (AD-MEM01 = CD4069 ?) si mai ieftina , ma intreb daca nu cumva cineva are idee despre acest lucru. Multumesc anticipat pentru orice raspuns !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fratello

7

• Spitfire

1

• adicontakt

1

• catkiller

1

Multumesc de incurajare ! Folosesc PonyProg; trebuie setat ceva mai "special" ? Am incercat toate combinatiile posibile de inversare/neinversare a semnalelor, dar degeaba...Se poate o descriere a setarilor Dvs ? Multumesc !

Link spre comentariu

Convertorul meu, USB-Serial, este cu Prolific 2303. Se pot face multe alte lucruri, inclusiv un programator pe USB, pentru PIC-uri si EEPROM-uri, dar cu costuri suplimentare (PIC 18F2550, FTDI-uri, etc). Intrebarea era axata pe folosirea convertorului pe care il am deja...Multumesc oricum pentru suport !

Link spre comentariu

Pana sa fac rost de MAX, am facut montajul din imagine, cu 74HCT244. Rezultatul este nul :(

Este 1/2 nul : cu PonyProg reusesc doar sa citesc memoria, nu sa o si scriu.

In schimb, cu IC-Prog montajul functioneaza foarte bine !

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator electro_doctor

Personal am folosit si folosesc in continuare adaptor USB To RS232 Prolific, facut cu PL2303. La inceput am avut mari probleme cu el, folosind driverele originale, dar dupa multe cautari pe Google, am gasit si drivere care merg fara probleme atat pe WinXP cat si pe Win7. Dupa ce am rezolvat asta, nu am mai avut nici o problema cu el, merge perfect si nu face absolut nici o problema, se comporta exact ca un port serial, cu singura diferenta ca viteza de transfer e foarte mica, mult mai mica decat pe port serial nativ. Asta e deranjant la memorii mari si nu e cazul la 93C56. Ar mai fi de mentionat ca am folosit adaptorul cu foarte multe aplicatii si a functionat cu toate.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator electro_doctor

Nu pot sa postez aici driverele dar pot sa trimit prin mail oricui este interesat, asadar astept MP cu adresa de mail si nu uitati sa mentionati ce va trebuie. Am driver pentru orice windows. In total ocupa 5 MB.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări