Vizitator Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Trebuie sa va contrazic !! ...Gaurirea gresiei sau faiantei... si se folosesc fara sistemul de percutie !... ...Dovada ... o poti avea inlocuind roto percutanta cu o simpla masina de gaurit si sa incerci sa dai o gaura in gresie, faianta, portelan, etc...No comment ...Burghiile SDS+ sau max nu se pot ascuti !!...Nu zau!? Probabil ca au si insusirea de a zgaria diamantul?... Degeaba ascuti un spiral SDS,dupa ascutire gaura va avea un diametru mai mic. Oare?! Ai putea sa explici fenomenul?...Dincolo de glumele pe care sper sa nu se supere nimeni, iata in atasament imaginea unei gauri prin faianta in care s-a "infipt" partea din polietilena a unui diblu, strapunse de mine cu un burghiu pentru beton fi 8 mm. Ulterior, m-am razgandit si am mutat cele doua gauri care sustin recipientul WC-ului mai jos. Se poate observa cat de aproape de marginea placii de faianta a fost data aceasta gaura, precum si lipsa oricarei "ciupituri" la muchia gaurii. [attachment=1]Gaura in faianta.jpg[/attachment]Acestea sunt uneltele cu care am "comis fapta" [attachment=0]Set.jpg[/attachment]Iata AICI si un exemplu unde am dat o gaura cu un burghiu fi 12 mm - lung - strapungand peretele. Din pacate partea dispre faianta baii a gaurii nu se vede, dar va asigur ca arata impecabil - ca si cea din capatul celalalt de altfel - care se vede cu o imagine mai sus in aceeasi postare. Link spre comentariu
davidut5 Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Nu sunt eu mare cunoscator dar, eu zic ca nu are rost ascutirea unui burghiu de beton. Eu cred ca atata timp cat mai are pastila in varf, el va gaurii, poate mai greu dar va merge.La ascutirea burghiului nu i se va micsora diametrul, dar se micsoreaza dand gauri, si daca s-a ajuns la ascutire, deja este uzata si spirala, si este micsorata pastila in diametru.Eu personal nu vad rostul in ascutirea acestui gen de burghiu, poate numai daca ar costa un burghiu 100 lei si ascutirea sa fie 10 lei Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Nu sunt eu mare cunoscator dar, eu zic ca nu are rost ascutirea unui burghiu de beton. Eu cred ca atata timp cat mai are pastila in varf, el va gaurii, poate mai greu dar va merge.La ascutirea burghiului nu i se va micsora diametrul, dar se micsoreaza dand gauri, si daca s-a ajuns la ascutire, deja este uzata si spirala, si este micsorata pastila in diametru.Eu personal nu vad rostul in ascutirea acestui gen de burghiu, poate numai daca ar costa un burghiu 100 lei si ascutirea sa fie 10 leiDaca luam lucrurile la acect mod, atunci foarte multi probabil ca s-ar putea intreba si ce rost are acest topic la sectiunea Scule si unelte. Ba chiar putem merge si mai departe si sa ne intrebam ce rost are aceasta sectiune pe un forum al electronistilor... Iata niste raspunsuri punctuale:1 - Pastila ne-ascutita nu aschiaza deloc. La urma urmei, foarte probabil acele scule de "2 bani" pe care le cumparam ieftin si le aruncam inainte chiar de a ne rezolva treaba, sufera chiar de o lipsa a ascutirii prealabile;2 - Trecand peste investitia initiala - flexul + discul diamantat - care nu am idee acum cam cat ar putea costa, in mod sigur raportul scula noua/reascutire scula existenta, este probabil mult mai mare de 10/1. In orice caz, atunci cand vine vorba sa folosim doar scule de marca de genul BOSCH..., cei care stiu cat costa sunt sigur ca ar prefera sa le re-ascuta si sa cumpere altele cat mai rar;3 - Nu trebuie sa-ti faci griji apropos de micsorarea gaurii prin uzura. Cei care au rutina prelucrarilor prin gaurire stiu ca burghiul aschiaza doar cu muchia frontala - aceasta este deci si cea care se ascute. Muchia laterala nu face o aschiere ci face o asa-numita "calibrare" prin tasarea neregularitatilor ramase de la aschierea muchiei frontale. Ea se uzeaza intr-adevar, insa intr-un timp destul de indelungat, astfel incat un burghiu armat cu pastile din carburi metalice poate fi reascutit de cateva zeci de ori pana la uzura semnificativa a muchiei laterale. Colegul philipo4you isi face probleme pentru pericolul reascutirii pe instalatii "improvizate", dar circa 90% dintre profesionistii prelucrarilor prin aschiere ascut burghiele la mana, folosind brosele unor masini de ascutit cu turatie putin mai mare. Restul de 10 % fiind ascutitorii din atelierele specializate ale intreprinderilor cu produse de mare precizie si/sau de mare productivitate. Rezultate mai modeste se pot obtine si la turatia polizoarelor uzuale de 3000 rpm, insa ea nu poate fi recomandata, decat in cazurile unor discuri diamantate mai mari in diametru. Raza rotunjirii pastilei, la care scula inceteaza sa mai aschieze este mai mica de o zecime de mm, deci nu trebuie sa-ti faci griji ca prin ascutire pastila s-ar micsora prea repede. Ea rezista de obicei la cateva zeci de re-ascutiri, inainte de a arunca burghiul.Exista intr-adevar si un punct 4 si anume ca nu merita sa faci o masina de ascutit pentru un singur burghiu. Insa daca ai deja flexul si discul diamantat, este o stupiditate sa nu le folosesti la reascutirea burghielor armate cu pastile din carburi metalice, doar pentru ca iti mai trebuie un maner special (metalic) care montat prin intermediul a doua suruburi in cele doua gauri filetate gata practicate in flex, sa faca posibila prinderea acestuia intr-o menghina. Link spre comentariu
q_acdc Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 @ ola_nicolas,tot timpul am rezerva de spirale in trusa. Nu se merita investitia pt disc diamantat!Au trecut vremurile .(decat sa te carpesti mai bine un lucru nou ,se castiga timp si bani ) Link spre comentariu
unuldinei Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Muchiile varfului spiralelor trebuie sa fie ascutite , idiferent ca dam gauri in perne cu puf de lebada , betoane sau placi de OL . La betoane am tot practicat gauri , iar un spiral chiar si ascutit in "regim de fuga" face alta treaba decat unul bont pasibil de decalire . O treaba buna sunt spiralele cu 4 muchii (nu crapa asa tare la iesire ), dar pt ele e nevoie de masini cu viteze de bataie mai mari, gen hilti. Link spre comentariu
griiulian Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Subiectul mesajului: Re: Cum gauresc zidul balconului?MesajScris: Mar Aug 31, 2010 4:35 pm Membru din: Dum Noi 12, 2006 6:20 amMesaje: 1174Localitate: Bucuresti In gol masurarea, asa e , un motor asincron "papa' mai mult in sarcina...mersi de lamurire...oricum nu puterea furnizata de bormasina era cauza insuccesului, ci calitatea burghiului.Legat de aceasta ma intreb, nu cumva producatorul acestor spirale de marca proasta(Santo, Mac Toole, Masonry)a "uitat' sa le caleasca?! S-ar imbunatati cu ceva daca le-am incalzi la portocaliu si scufunda apoi in apa sau ulei??? _________________Bunăstarea fără muncă şi cunoaşterea fără studiu, nu s-au inventat!CUM SA CALESTI OMULE SPIRALELE DE BETON??? - NU AI VAZUT CA PLACUTELE SANT ALAMITE. ASTA ESTE SI PRIMUL MOTIV PENTRU CARE SE STRICA.CANT SANT FOARTE SOLICITATE SE INCING SI SE DESFAC PASTILELE DUPA CARE SE TOPESTE SI METELUL NEMAI AVAND PLACUTE DE ASCHIERE Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 ...Legat de aceasta ma intreb, nu cumva producatorul acestor spirale de marca proasta(Santo, Mac Toole, Masonry)a "uitat' sa le caleasca?!...Nu! In mod sigur a "uitat" sa le ascuta. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Ma refeream la burghiele de metal, nu de beton. De atunci si pana acum, am facut operatiunea, ba chiar m-am si informat la producator, in mail-ul primit de la ei, mi-au cerut un cod de pe setul de spirale "garbage"(asa m-am exprimat in mail-ul trimis lor )si mi-au comunicat ca am cumparat un set de spirale COMPLET NETRATATE, care nu sunt destinate comercializarii in magazin, concernul High Speed Steel Kennametal nu-si asuma responsabilitatea, bla, bla, adica comerciantul roman e magarul, vinde "blancuri'...Romanika, bat-o vina! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 25, 2010 Partajează Postat Octombrie 25, 2010 Ma refeream la burghiele de metal, nu de beton. De atunci si pana acum, am facut operatiunea, ba chiar m-am si informat la producator, in mail-ul primit de la ei, mi-au cerut un cod de pe setul de spirale "garbage"(asa m-am exprimat in mail-ul trimis lor )si mi-au comunicat ca am cumparat un set de spirale COMPLET NETRATATE, care nu sunt destinate comercializarii in magazin, concernul High Speed Steel Kennametal nu-si asuma responsabilitatea, bla, bla, adica comerciantul roman e magarul, vinde "blancuri'...Romanika, bat-o vina!Hai sa privim lucrurile in mod concret.1 - Procesul insusi de sinterizare al pastilelor de carburi metalice este un proces de tratament termic: presarea in matrite la presiuni si temperaturi foarte inalte. Dupa incheierea acestui proces, pastila nu mai trebuie decat supusa la un proces de stabilizare-omogenizare, care poate fi unul natural - in timp (stocarea pentru cel putin o jumatate de an in magazii speciale) - sau unul artificial, energofag - prin mentinerea la cateva sute de grade (oricum sub temperatura minima incepand de la care incep procesele termice ireversibile) Nimeni nu isi poate permite sa apeleze la varianta artificiala energofaga, care scumpeste enorm produsul. Procesul este cumva asemanator procesului de imbatranire a pieselor turnate din fonta (batiuri, carcase) etc;2 - In intreprinderile industriale moderne sunt implementate - in mod obligatoriu la ora actuala - sisteme de asigurare a calitatii (asa-numitele ISO 200x) astfel concepute incat probabilitatea iesirii de pe banda de productie a unui produs neconform - inclusiv nestabilizat-neomogenizat - este foarte aproape de zero. Ori daca un asemenea produs a iesit de pe banda si a ajuns in magazin, este clar ca nu poate fi doar vina comerciantului. Este clar ca exista coruptie inclusiv la nivelul marilor producatori occidentali si chestiunea nu mai este rezolvabila doar printr-o declaratie de declinarea responsabilitatii. Link spre comentariu
Vizitator increatul Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=aDxCCrZe6GY&feature=plcp sau http://www.youtube.com/watch?v=TwRBtyNu ... ure=relmfu Link spre comentariu
mihaighe Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Nu crezi ca dupa 2 ani problema s-a rezolvat. Link spre comentariu
costinium6 Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 masinile de gaurit de genul celei cumparate de RoGeorge au percutie pe came, toate si bosch si makita si metabo, dewalt, black&decker, aeg, atlas etc..., la acest tip de masini amplitudinea bataii este mica si seamana cu unda dinte de fierastrau, adica burghiul inainteaza lent si se retrage repede, mai mult decat asta mare parte din forta de impact este absorbita de greutatea mandrinei in care burghiul sta prins strans, aceasta solutie este aplicata la zidarie adica bca si caramida, nu la beton, scrie si pe bormasina!ca sfat in cazul gauririi betonului cu un astfel de echipament, masina se tureaza la maxim si se apasa foarte incet la limita percutiei si nepercutiei si rabdare, tot compromis este chiar si cu un burghiu cat de cat. in filmul de mai sus burghiul ala parca e palit cu barosul, asta e diferenta intre un burghiu prins in mandrina si unul liber intr-un tub si plesnit de o greutate aruncata de un piston (percutie inertiala)! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum