Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu GU81

maxxim33

Postări Recomandate

Nu stiu daca poate cineva sa iti faca o astfel de stimare, insa eu as merge clar pe varianta cu dublare. E pacat sa subvoltezi un astfel de tub... Bine, evident ca la prima alimentare si primele teste vei folosi o tesiune mai redusa, dar in final eu i-as da fara remuscari 2500-3000V (rusii zic ca merge la 3KV fara probleme).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 446
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxxim33

102

• Terry34

95

• SirRoger

87

• RoadRunner941

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu stiu daca poate cineva sa iti faca o astfel de stimare, insa eu as merge clar pe varianta cu dublare. E pacat sa subvoltezi un astfel de tub... Bine, evident ca la prima alimentare si primele teste vei folosi o tesiune mai redusa, dar in final eu i-as da fara remuscari 2500-3000V (rusii zic ca merge la 3KV fara probleme).

Merge foarte bine la 3000V dar frecventa maxima utilizabila scade......
Link spre comentariu

Da, asa este, chiar vazusem la un moment dat ca unul avea comutator pe alimentare si ii dadea 3000 numai in 80 si 40m, in rest mergea pe 2500. Oricum, limitele de frecventa trebuiesc retestate, deoarece voi ati redus capacitatile....deci s-ar putea sa mearga mai sus in frecventa...

Link spre comentariu

Am fost un pic mai harnic si am facut traful de filamente.De 2 ori l-am desfacut pentru ca sa scot 12,6v.In final sint multumit si am alimentat lampa la 5v. Apropo cind faceti traful pt filamente scoateti si cite o priza pentru formatare.

73!

http://img137.imageshack.us/img137/8615/gu81.jpg

In imagine traful de filamente si traful de inalta tensiune anod.

Deja imi fac probleme pentru greutatea finalului.Va fii un final cu greutate ?? :da :da :da

Link spre comentariu

O vorba din batrani spunea ca cei 12,6 V trebuie masurati la soclul tubului...Cat despre formarea tubului, nu vad rostul utilizarii altei tensiuni de filament in afara celei nominale.

Link spre comentariu

Da, pai asa si trebuie sa fie. Si puterea va fi pe masura. nu stiu cu ce o vei masura, ca e destul de complicat sa faci sarcina fictiva de 1KW... Sa vad, poate in week-end apuc sa ma mai joc si eu cu GK-71-le meu. Trafurile au iesit super misto. Sunt de acord cu nanopico, eu consider ca nu e tocmai sanatos sa subvoltezi filamentele, deoarece poate aparea acel fenomen de "otravire" a catodului. E drept ca acel fenomen e mai pregnant la tuburile cu incalzire indirecta, dar oricum, nu as face subvoltare nici la tuburile cu incalzire directa. Cu atat mai putin in timpul formarii tubului.

Link spre comentariu

In mod normal rezista. In mod normal la o cositotrire clasica eu tin ciocanul la 350 grade si nu se distruge sticlotextolitul (chiar si pentru exfoliere trebuie mult timp la aceasta temperatura). Daca vei dori sa cositoresti lamapa direct pe cablaj va fi mai problematic. Poate daca folosesti cositor din acel pentru instalatii sanitare, cu punct de topire pe la 360-370 de grade, va tine.

Link spre comentariu

Simbata putem sta la taclale doar o frecventa ne trebuie si o ora

20:00... 3715 ? .

Sint YO2MJM si va stept in banda.

Propuneti voi altfel.

3715 era ocupata de niste contestmeni. Am strigat la 3718......nu m-a auzit decat YO4YOU, alias YO2MHO Fery si dyogenes care saracu` neavand încă autorizatie mi-a dat controlul pe PM :rade: fapt pentru care ii multumesc. Era cam imposibil sa nu ma aud in YO din moment ce emiteam cu 200W si dyogenes mi-a dat 59+30dB la Tg. Mures.....iar Fery si amicul sau din Timisoara, YO3LAB 59+20.
Link spre comentariu

Da, pai de auzit te auzeai foarte bine, doar ca in general ieri a fost slaba animatie in banda. Ma gandesc ca o parte dintre "ficiori" erau in Parang, la chestii mai serioase :smt103: , icon_jook :band si alte-alea.

Link spre comentariu

Nu mai pot edita dar revin fiindca mi-a puscat o idee in cap si vreau sa vi-o impartasesc. Daca cumva a-ti vazut asa ceva http://www.mondoplast.ro/Dulap-rack-wal ... pg_ft-4057 as vrea sa montez ampliful cu gu 81 in el.

Intrebarea mea este : Cutia e din ...plastic?

Ps: Usa e din plexic, sau sticla?

Arata super si chiar vad lampa in cutia aia,

Soclu l-am facut asa ca trecem la ansamblare ,intrebarea e in ce??

Link spre comentariu

Cutia e din tabla, se foloseste la montarea routerelor de retea. La cele pe care le-am vazut eu usa era de plexiglas.

Nu prea ma incanta usa aia din plexiglas mai ales in emisie si mai ales cand se face acordul.... :rade:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări