SirRoger Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 Sa retinem ca tubul e ,,blocat" pe receptie, el nu primeste semnal in aceasta perioada. Deci daca filamentul e subalimentat nu ar trebui sa fie probleme. O sa fac niste masuratori si postez rezultatul aici. Stima! Link spre comentariu
maxxim33 Postat Septembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2010 Pai toata chestia e pentru filamente ? Nu cred ca la iarna va fii o problema cu ,caldura Nu cred ca fac mare economie la curent ci poate complic lucrurile.Asa ca 12,6 si 11A fara numar .... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 Sa retinem ca tubul e ,,blocat" pe receptie, el nu primeste semnal in aceasta perioada. Deci daca filamentul e subalimentat nu ar trebui sa fie probleme. O sa fac niste masuratori si postez rezultatul aici. Stima!Chiar daca tubul e blocat, nu e suficient de "destept" sa opreasca emisia catodica in pauzele de receptie.Catodul va emite electroni indiferent de starea celorlalti electrozi. Ceea ce nu-mi este clar este efectulfunctionarii catodului la o temperatura mult mai joasa decat in cazul alimentarii la tensiunea nominala.Evident, discutia e doar de amorul artei - sunt convins ca tubul va funtiona o lunga perioada si in conditiilesubvoltarii filamentului pe timpul receptiei. In plus, chiar incurajez acest lucru, daca sunt probleme vomafla acest lucru gratis, fara sa experimentam, prin efortul creator al lui Cristian, hi !!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Eu nu vreau sa fiu carcotas, pana la urma e vorba doar de un simplu GU-81(M) care segaseste la orice targ pentru un pret derizoriu fata de echivalentele vestice sau de peste ocean.Pentru astfel de tuburi nici macar montaje de gen "G3SEK - xxx board" nu se justifica.Cativa ani am operat impreuna cu YO9CFR un liniar NCL2000: http://ncl-2000.n9efj.net/EFJ_NCL2K_Sch.jpgM-a surprins simplitatea si functionalitatea schemei, lucru valabil pentru majoritatea liniarelor vechi.Ai perfecta dreptate George. Insa eu nu vreau sa-i dau 6,3V pe receptie la filament pentru a lungi viata tubului ci pentru a reduce consumul :in loc de 120-130W o sa fie undeva la jumate.nanopico, ai dreptate, asa se faceau pe vremuri, la fel sunt SB200, SB220, TL922, etc., insa NCL2000 este un caz particular, este un QRO american care in acei ani era considerat modern fata de altele, folosea tetrode metaloceramice 8122 cu atac in grila pasiva (majoritatea celorlalte foloseau triode in GG, in special 3-500Z, mai putin 3CX400 sau 3CX800). SirRoger, in opinia mea, o reducere cu 60W a consumului nu ar reprezenta ceva extraordinar ca sa merite acea complicatie, ar fi necesare 15 ore de functionare a QRO-ului in Rx (fara a socoti deci perioadele de Tx pentru ca pe Tx nu se mai face economie) pentru a economisi numai 1 kWh. Cred ca in cazul unui RA obisnuit (adica unul care mai are si job si alte ocupatii in afara de a sta la statie), aceste 15 ore ar putea insemna uneori chiar una-doua saptamani in utilizarea normala de zi cu zi. In plus, filamentul are si el o inertie termica, nu stiu cum se va comporta atunci cand vei lucra cu VOX, mai ales in CW si moduri digitale cand este nevoie ca QRO-ul sa furnizeze puterea maxima imediat dupa comutarea Tx. Link spre comentariu
SirRoger Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 SirRoger, in opinia mea, o reducere cu 60W a consumului nu ar reprezenta ceva extraordinar ca sa merite acea complicatie, ar fi necesare 15 ore de functionare a QRO-ului in Rx (fara a socoti deci perioadele de Tx pentru ca pe Tx nu se mai face economie) pentru a economisi numai 1 kWh. Cred ca in cazul unui RA obisnuit (adica unul care mai are si job si alte ocupatii in afara de a sta la statie), aceste 15 ore ar putea insemna uneori chiar una-doua saptamani in utilizarea normala de zi cu zi. In plus, filamentul are si el o inertie termica, nu stiu cum se va comporta atunci cand vei lucra cu VOX, mai ales in CW si moduri digitale cand este nevoie ca QRO-ul sa furnizeze puterea maxima imediat dupa comutarea Tx.Merci nea Traiane, m-ai convins. Am refacut si eu niste calcule si intr-adevar nu se merita complicatia. Link spre comentariu
maxxim33 Postat Septembrie 24, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Corect ...sustin ideea. Tocmai am terminat transformatorul de bobinat oare cu ce sa il masor .Aveti idee de vreo sonda hf ? Link spre comentariu
SirRoger Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 Corect ...sustin ideea. Tocmai am terminat transformatorul de bobinat oare cu ce sa il masor .Aveti idee de vreo sonda hf ?Daca te referi la HV....au la mivarom o chinezarie de aparat de masura analogic care masoara pana la 2500V CC sau CA. Pretul e undeva la 24RON. Link spre comentariu
maxxim33 Postat Septembrie 25, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2010 Uite ce am gasit si am si construit .O sonda Hf si am facut masuratorile la traf. Am pus 2 secundare la 1200v 2A si 1400v 2A Cred ca am sa merg pe dublare de tensiune la 1200v . Link spre comentariu
maxxim33 Postat Septembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Revin cu noutati .Dupa ce am stat si am cugetat am hotarit sa dau fusta tubului jos Obtinind 20 cm fata de 24cm . In final am sa il pun orizontal ....sau mai vedem http://img291.imageshack.us/img291/6006/imag022o.jpg Link spre comentariu
yo4avd Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Cum ai procedat sa o dai jos ? Link spre comentariu
SirRoger Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Cum ai procedat sa o dai jos ?A procedat ca la FMI ( accentul pe al 2-lea e )...hi hi Glumeam. N-ar fi rau sa postezi ,,metodologia" de dezbrăcare Link spre comentariu
maxxim33 Postat Septembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Aluminiul este destul de moale. Asa ca am bagat tubul in apa calda vreo ora. Ajuta la desfacerea pastei de lipire de pe el. Dupa care cu o surubelnita bagata intre fantele acelea de aluminiu am inceput sa fortez cite putin in partea de jos unde nu este sticla . Le-am luat pe toate la rind si a inceput sa cada ...ghipsul acela. L-am dat aproape tot jos si cu un cleste sfic am inceput sa rasucesc tabla in partea de sus a tubului unde e sticla. Asa ca am rulat fantele acelea pina la baza soclului. Am rupt tablitele de aluminiu si am putut sa tai firele de legatura intre soclu si tub care sint litate si se taie cu o forfecuta. Daca ai reusit sa indoi o tablita restul merge de la sine.Pentru cine face ceea ce am vrut eu sa fac ,adica sa gaureasca piciorusele de la partea de jos a tubului trebuie sa stiti ca nu e alama plina si prin centrul ei trece firul litat.Asa ca dupa ce am dat gaura ...m-am gindit cite fire au mai ramas intacte. Initial ma gindeam sa las tubul cu fusta si sa il gauresc unde sint terminalele apoi sa le filetez. Dar dupa prima gaurica de 1,5mm mi-am dat seama ca nu e bine fiindca poti deteriora firete litate care trec prin interior. Deci asta nu e o idee buna. Idea de dezbracare a tubului e ok fiindca si asa e destul de inalt iar carcasa poate fii destul de normala in aceasta varianta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Tovarase, tubul arata superbine. Harasho! Felicitari! Link spre comentariu
SirRoger Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Multumim mult pentru info! Si eu vreau sa dezbrac tubul ca as vrea totusi ca finalul sa mearga pana in banda de 10m inclusiv.... Link spre comentariu
maxxim33 Postat Septembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Citeva chestii de la rusi:[attachment=2]_81_4_939.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum