Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu GU81

maxxim33

Postări Recomandate

Multumesc.DX-urile nu au intarziat, e ceva extraordinar sa constati ca poti lucra orice statie pe care o auzi, ca ti se raspunde la maxim a doua strigare, etc... Detalii tehnice, nu am foarte multe acum in minte, schema e cea cu grilele la masa din primele pagini ale topicului, grilele de fapt nu sunt direct la masa ci prin bobina aceea de 470 microHenry. Tensiunea anodica este de 3,2 KV la un curent anodic de 800 mA. La un atac de 100W puterea pe care o obtin la iesire este de 700W iar puterea maxima pe care am putut-o obtine a fost de 1,2 KW in banda de 18 MHz (nu stiu de ce acolo merge cel mai bine) la un atac de 160W. Puterea in banda de 80m este de 1 KW la 150W atac iar in banda de 10m obtin 900W la atac de 150. Exista doar 2 particularitati observate de mine:1. A fost obligatorie ecranarea "intrarii" montajului cu o tabla de inox fixata ca un guler in locul vechii "fuste" a tubului, altfel aceasta lampa considerata "ultralenesa" autooscila.2. La nivelul filtrului Pi, a fost necesara scurtcircuitarea sectiunii de 7MHz cand ampliful lucreaza la in benzile de sus, altfel aceasta se comporta ca un autotransformator ridicator si descarca, distrugand comutatorul de benzi. La puteri de ordinul a 1KW pot aparea si descarcari direct in aer daca bobina de 7MHz nu este scurtcircuitata. Pentru scurtcircuitare am folosit un releu de RF (nu cu vacuum, dar cu distanta mare intre contacte).Raman la dispizitie pentru alte detalii.YO6PMX - Marcel

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 446
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxxim33

102

• Terry34

95

• SirRoger

87

• RoadRunner941

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vostok :[attachment=4]front.jpg[/attachment][attachment=3]ll.jpg[/attachment][attachment=2]LL2.jpg[/attachment][attachment=1]inputfilt.jpg[/attachment][attachment=0]joasatens.jpg[/attachment]

Superb amplificator,tot respectul pentru realizare!73 de YO6OAT.
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Hm, am auzit si eu povestile astea ca GU-81 "radiaza" Sincer nu prea cred, tensiunea anodica e prea mica... Tuburile Coolidge folosite pentru a genera raze X merg de la 40 KV in sus, deci eu la 3KV nu ar trebui sa am probleme. Pana si monitoarele CRT au vreo 27 KV si totusi nu sunt considerate un pericol... Dar am pe acasa niste tuburi Geiger si ma bate gandul sa ca un contor, ca sa fiu linistit...

Link spre comentariu

Buna ziua,la toata lumea,pentru cine doreste am un GU-81 -M  NOS la 50 lei (nu sunt radioamator, am vrut sa fac prin anii 90, un cuptor de topit aliaje in stomatologie, am renuntat.)

Link spre comentariu

La banii aia cred ca intereseaza pe multi, de obicei se vinde in jur de 100 de lei. Daca nu sunt colegi care sa aiba nevoie de el, il iau eu ca tub de rezerva. Cand spui NOS, eu inteleg ca are stampila OTK de culoare albastra sau verde, nu maro... Ca daca stampila e maro, nu mai e nos :)...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări