Vizitator Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Da, e varianta cu "ac de par", dar ocupa mai mult spatiu. Mie personal nu-mi place ideea... raman la varianat cu 3-4 spire pe un rezistor... In curand se pare ca va veni si la mine "iepurasul" cu un GU-81... Din 2 mai ma apuc de liniar... Link spre comentariu
Terry34 Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 He He...intai construieste traful de anodica, trebuie inceput ca la orice montaj intai cu sursa de alimentare...nu o lua ca mine intai cu borcanele si filtrul pi... ..uff mai imi trebuie cam 500V de bobinat si nu mai am sarma de 1,3mm Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Sa fii tu sanatos, jupane, ca la mine s-a rezolvat simplu treaba, cu 2 trafuri de cuptor cu microunde adunate de pe strada... Spor la bobinat... Link spre comentariu
Terry34 Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 pai arata-ne si noua sursa in sine cu ele doua...tensiuni...curent...suntem curiosi ...mie chiar a inceput sa imi placa sa bobinez trafuri...dar numai sa am cu ce...si manual pentru mine doar folosesc la bobinat degetele de la niste manusi speciale din material cauciucat si textil pentru a nu face bataturi Link spre comentariu
maxxim33 Postat Aprilie 11, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2011 I-mi place de dyogenes ...foarte rapid si fara prea multe vorbe :)Ma astept sa il si vad finalizat in curand.Succes 73!Ps: Eu tocmai l-am vopsit si m-am oprit la faza de programare a microcontrolerului Atmega8.Dupa ce il finalizez am sa revin cu minunatia ...incepe sa i-mi placa si mie ce a iesit Link spre comentariu
Terry34 Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 traful nu-l mai faci pe toroidal? Eu nu am stat degeaba , in lipsa de sarma potrivita pt traful de HV...am gasit un traf pt altfel de lampi, cele de audio, imi cer scuze ca nu face obiectul topicului, si, a iesit ceva ce imi incanta urechile deocamdata, un amplificator audio stereo de 14W cu 4 buc 6P14P: By pixuletz at 2011-04-09 pasiunea pentru lampi creste... In fine , am o veste buna, o sa primesc ceva sarma cred curand si ma apuc de bobinat traful de HV Dyogenes trebuie sa ne faca macar o poza sa vedem ce sursa ii iese nu? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Masa si dansul la sfarsit... cum a fost si cu 4Xgu50, vei avea poze si pentru gu 81, stai linistit. Stii, a-propos de pivnite, majoritatea se lauda cu butoaiele pe care le detin acolo... pun si eu o poza cu pivnita mea...[attachment=0]pivnita.jpg[/attachment]Pe curand! Link spre comentariu
Terry34 Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Hai cu sursa facuta si cuplata la anod....asta vrem sa vedem...asta o sa vedeti si cu sursa mea.... Link spre comentariu
Terry34 Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Nu stiu unde voi gasi traf de 1500V/1A cum vreau eu...nu ma grabesc, e totusi vorba de readucerea la viata a unui tub exceptional....dar in audio tuburile suna regal...am descoperit ca exista sunete care eu nu le auzeam daca ascultam la sistemul meu audio normal....off...unde sunt vremurile de altadat..cand erau lampi si nepoluare.... Link spre comentariu
maxxim33 Postat Aprilie 30, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2011 Salut Terry34 ....am vazut ca vinzi Gu81. Ai renuntat la constructie?Iar daca nu ai renuntat, traf cred ca are dyogenes ... doar sa-i faci o intrebare Link spre comentariu
Terry34 Postat Aprilie 30, 2011 Partajează Postat Aprilie 30, 2011 Nu renunt daca am inceput....am vreo 3 bucati de dat. Te-ar incanta traf toroidal 2KW /110V la 400 roni? Daca vrei vinde cineva si iti pot spune numai tie caci iti doreai unul. Mie sigur nu imi incape in carcasa :cry:Ai mai testat lampa in 28MHz? Aha...ce fel de traf are...de microunde? Link spre comentariu
Terry34 Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 din pacate dyogenes nu poate deocamdata sa ma ajute dar mai astept sa cumpar unul sau sunt necesare 2 traf-uri cu microunde? Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Pentru amplificatoare peste 400w out nu trebuie utilizate transformatoarele din cuptoare cu microunde.Motivele se gasesc aici:viewtopic.php?f=29&t=18765&hilit=trafo+cuptor+microundeAcum dupa buget si gustul fiecaruia se poate contrui amplificatorul.Dar " mai bine masori de zece ori si tai odata" , decat sa cumperi MOT-uri, sa se arda din cauza supraincalzirii sau sa se distruga spire din infasurare la scoaterea suntului magnetic.Mai ramane si curentul de mers in gol, care poate ajunge si la 400w.Trafo merge cald, trebuie ventilatie activa, zgomot in plus, consum in plus chiar si pe receptie. Link spre comentariu
Terry34 Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 da, asta cam asa este si de accea am asteptat atat sa gasesc un miez corespunzator, gasisem unul de 30cm suprafata dar nu e bun pt acest proiect si am preferat sa il bobinez pentru cine are nevoie de alimentat amp audio cu lampi, l-am bagat la vanzare sa ma scape vre-un lampar de el o sa caut un miez de minim 45 cm. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Un traf de cuptor cu m icrounde poate duce singur, linistit, un amplif de 1Kw. Unde mai pui ca un amplif cu GU-81 scoate destul de rar 1 KW cinstit, de obicei iese pe la 750-800W cu grilele la masa. Un exemplu concret de radioamator care foloseste asa ceva in fiecare zi este YO8RGL, dar mai sunt si altii. Smecheria este scoaterea acelui sunt magnetic. Acuma sunt 2 posibilitati: 1. Se folosesc 2 transformatoare cu primarele puse in serie si secundarele in paralel. (varianta YO8RGL), situatie in care curentul de mers in gol scade simtitor... SAU 2. Se foloseste un singur transformator, care se decupleaza de la retea in timpul receptiei, cuplandu-se la emisie printr-un releu (Varianta lui Vasile - IZ0OZV - o gasiti aici: http://www.youtube.com/user/iz0ozv#p/a/u/2/gEPjolBc_qk ), situatie in care in repaus el nu consuma de loc. O sa ma luati cu socul de tensiune pe care trebuie sa-l suporte condensatorii la fiecare trecere in emisie.... ) da, dar se face o temporizare de 1 sec. in care traful se alimenteaza "lin" printr-o rezistenta de nichelina si condensatorii se incarca "lent", pe 1 secunda, care nici macar nu este perceptibila in trafic... Deci se poate, tovarasi... Hai succesuri! 73 de F/YO6PMX Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum