Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu GU81

maxxim33

Postări Recomandate

Da este din doua bucati...nu am gasit la dimensiunea corespunzatoare tabla din inox si am imbinat doua dar arata ok...militar as spune :rade: folia de teflon se gaseste ca izolatie la cablul argintat RG316 parca, secret profesional...nah ca m-am scapat aici :rade: :dans: si eu urmaresc cat poti scoate tu din borcanul tau in 28 MHz :da :freaza:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 446
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxxim33

102

• Terry34

95

• SirRoger

87

• RoadRunner941

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu personal m-as feri sa duc traseele de intrare in apropierea celor de iesire. As pune comutatorul de intrare separat, ecranat si la distanta cat mai mare fata de comutatorul filtrului pi.

Link spre comentariu

asa este...m-am gandit sa il testez in CB si mai ales in SSB la DX-uri...de schimbat comutatorul cu galeti si de umblat la filtrul pi e mai simplu si imi permite carcasa oricum sa umblu unde am chef :da

Link spre comentariu

Eu vad putin mai altfel lucrurile si pentru contacte ferme am pus 3 galeti pe benzile aferente ,un galet pentru comutarea la filtrele de intrare ....cu releu. Deci macar cu 3 galeti ti-ar trebuii, dar important e contactul sa fie serios altfel o sa vezi la dezacord ceva scintei acolo :). Succes.

Link spre comentariu

Si nu-ti autooscileaza, fiind atat de aproape intrarea de iesire? La mine la liniarul cu 4XGU50 asta a fost marea problema, nu s-a rezolvat pana nu am ecranat releele si le-am montat direct pe mufele de intrare si iesire. Dupa aceste masuri, e perfect stabil in toate benzile.

Link spre comentariu

cam greu sa autooscileze daca masa e pusa cum trebuie si fiind cu grilele la masa.....sper sa nu. Deocamdata sunt in stand-by cu proiectul meu din motive financiare, nu imi da mana sa cumpar cupru emailat nou pe mosor imi trebuiau 3kg...costa 40 si ceva de ron fara TVA si trebuia sa achit si mosorul 25 ron...deci am devenit chitros, zgarcit ..cum vreti voi....daca totusi pot realiza traful de HV din sarma recuperata din trafuri....problema e ca am terminat toate trafurile care le aveam prin casa si am bobinat traful de HV cam 50%....nu mai am sarma de 1-1,3mm grosime...deci stand-by! :sparge:

Link spre comentariu
Deocamdata sunt in stand-by cu proiectul meu
Nu pot crede ca putina sirma te-a tras pe dreapta.....fa si tu cumva. Ajunge daca scoti 1200v si faci o dublare. Pentru 1200v nu ajungi la 3 kg de sirma.
Link spre comentariu

Lampa trebuie alimentata dupa calculele mele cu maxim 2000V pt gama de 27-28 MHz fara sa supravoltez dubul degeaba in anod...cat despre criza de sarma de CuEm...a venit si la mine criza de sarma...asta e...deocamdata stand-by...sunt cu el pe birou si ma uit la borcanashul meu cat de aspectuos este! :sparge:

Link spre comentariu

Macar ai facut rost de dorknob..in rest sirma mi se pare cel mai simplu lucru din tot ampliful. La 1600v alternativ ..cam 2000v scoti. Nu e asa de complicat. Stii ca ti se spunea la inceput ceva de sursa de alimentare? Cam despre asta era vorba. Era pasul 1 apoi restul. Dar daca la pasul 1 ai facut pauza .......... Eu o sa cresc tensiune pe anod si sa incerc sa trec de cei 400w.Succes ...73!

Link spre comentariu

Sau la Petra este o solutie... dar e cam 400 lei un toroidal. Cred ca si eu am sa fac "modificarea" fiindca ma supara zumzetul de la transformator. Poate ca dupa ce ma mai joc cu el o sa pun alt traf si mai mic si mai usurel :)Succes! :aplauze

Link spre comentariu
Vizitator bobita

Sau la Petra este o solutie... dar e cam 400 lei un toroidal. Cred ca si eu am sa fac "modificarea" fiindca ma supara zumzetul de la transformator. Poate ca dupa ce ma mai joc cu el o sa pun alt traf si mai mic si mai usurel :)Succes! :aplauze

E mai scump, dar merita.Un toroidal de 1kw la 950-900-950v m-a costat in jur de 650 ron.Dar are anumite calitati pe care cu greu le poti obtine la un traf clasic, nu mai zic daca e si bobinat manual.Nu ca nu s-ar putea, dar nu merita.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări