Terry34 Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Mda...peste o saptamana ma apuc de bobinat...abia atunci fac rost de CuEm...eu zic sa le pui la posta, ai datele mele, caci la targ sunt sigur ca vin doar 50%...desi as vrea sa mai cumpar cate o raritate de pe acolo Traful l-am desfacut, e bobinat in primar cu sarma de 1mm...asteapta doar putina munca de o zi..dar eu as vrea sa lacuiesc fiecare strat de bobinaj si sa scot multe prize out. Sub el in sasiu am pus o placa de textolit groasa de aproape 1cm. Link spre comentariu
RoadRunner941 Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 @Terry34:Daca vrei sa faci liniarul cu 2 tuburi si sursa de filamente din Sirtecul acela de 1,2 kW,sa stii ca le am disponibile,nu cred ma mai pot sa ma inham la lucrare.... Link spre comentariu
Terry34 Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 e deja montat la amplificator un transformator 2U pentru filamente.....sorry deci curent alternativ de la mama lui.... Nu multumesc...dar de ce ai abandonat ideea? Link spre comentariu
maxxim33 Postat Martie 14, 2011 Autor Partajează Postat Martie 14, 2011 In 3,5 si 7 MHZ am 400w .....alimentat la 1600V. Se comporta bine jucaria la 20w imput scoate 140W,nu am fost atent dar cam de 4,5 ori scoate la iesire fata de cit ataci finalul. Mai am de bibilit si in restul benzilor si ma gindesc sa dublez tensiune pina sa storc tubul . Am fost foarte dur cu tubul si i-am dat dezacorduri la maxxim ...se comporta linistit. Asta este deocamdata.73! Link spre comentariu
Terry34 Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Daca mai poti bobina ceva spire pe traf nu ar strica...sa ii dai 2700V in 3,5MHz ca sa vezi cat scoate...si cu 2000V sa incerci in 28MHz, rusii le forjeaza la greu...sau le forjau....acum ei forjeaza metaloceramicele...Oricum la acorduri intotdeauna e loc de mai bine cred eu Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Hai sa vedem ce se castiga prin goana dupa mai multa putere.Cu exceptia faptului ca Gica - YO... , de la Capu' podului, ne gratuleaza cu un "Vii ca tunul, 59 + xxx dB" ...Un "punct S" se castiga prin marirea puterii de 4 (patru) ori. Fata de nivelul standard de 100W vomavea treptele: 100W - 400W - 1600W - 6400W etc. Efortul de a obtine 500-600W fata de 400 nu estejustificabil prin sporul de semnal care se obtine la corespondent. Liniarul de 1 - 1,2 kW, in afara de faptul de afi "legal limit" in mai multe tari, este la limita a ceea ce poate reteaua de curent alternativ, nu face ca becurilesa clipeasca in ritmul manipulatiei telegrafice, nu restarteaza calculatorul vecinului de deasupra, nu conduce laprobleme de compatibilitate electromagnetica cu vecinii de peste drum, necesita componente relativ uzuale si aduce unspor decent de performanta fata de referinta de 100W. Link spre comentariu
maxxim33 Postat Martie 14, 2011 Autor Partajează Postat Martie 14, 2011 E un sfat bun de la yo2mhj de altfel un extraordinar DX-man (membru in DX club) si bun prieten . Acum nu il laud dar e toba ,,micutul" de tehnica. Amplificatorul e bun la DX intradevar dar si ca experimente in ceea ce privese tuburile rusesti. M-am apucat sa fac acest amplificator cu GU81 vazind poza de mai jos cu rusul acela care pare ca tine doua sticle de votca in maini. Cind am vazut-o aprinsa ...oauuuu am tresarit .....la ce frumoasa este. Asta a fost tot. Apoi multa mecanica si in ceeea ce priveste sculele au fost foarte putine si munca mai mult manuala .Daca o sa fac o poza o sa ramineti surprinsi cu ce am lucrat. Singura scula des folosita a fost o masinuta de gaurit pe acumulatori, burghie, un bonfaier, 3 pile, un subler defect, un liniar. Astea au fost toate. A urmat construirea abcantului care l-am facut ...tot bonfaier pila.... sudura si a iesit perfect o sa il pozez sa vedeti ce masinarie deosebita a iesit. Ceea ce e important si cred ca ne deosebeste pe unii de altii este vointa si eu nu prea duc lipsa de ea. Multi nu construiesc fiindca e prea complicat, dar cred ca si daca ar avea un atelier modern de mecanica la fel de "greu" ar fii fost. Speranta mea si bucuria este cind observ dorinta de a face ceva...indiferent ce, fiindca acel ceva defineste omul si ii deschide noi orizonturi. Un caz de observat este si Terry34 care se chinuie cu tablele sa le adune la un loc si sa mai si functioneze dracia. Acuma sper sa nu se accidenteze...in rest spor la treaba ii doresc.Sper sa testez in urmatorul proiect ceva metaloceramice de aceea m-as oprii la GI7B si posibil dupa ce gasesc tuburile sa scot pilele din cutie .Cam asta ar fii deocamdata la final am sa pun cireasa pe tort fiindca nu e chiar totul spus in acest topic despre GU81 si focul ,,mistuitor"73!YO2MJM- Gabi Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Unul dintre cele mai frumose liniare vazute si un bun exemplu de constructie mecanica: http://www.hammondmfg.com/HL-2000A.htm L.E. Nu va multumiti doar cu fotografia, accesati si link-ul de mai sus. Aveti ce admira / invata. Link spre comentariu
Terry34 Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 ce parere aveti despre filtrele pi utilizate in cateva amplificatoare Zetagi...construite cu bobina de CuAg...nu sunt sigur de material, deci cu o bobina mobila care realizeaza acordul prin apropierea si departarea spirelor, acord reglabil de altfel...?! Link spre comentariu
maxxim33 Postat Martie 15, 2011 Autor Partajează Postat Martie 15, 2011 Intresante dar la astfel de bobine invirti de uiti ce vroiai sa faci . Poti intradevar sa ai un acord foarte bun cu bobinele variabile dar eu prefer pe cele fixe din cauza ......rapiditatii in acord. Acuma in timpul reglajului fiecare are tehnica lui, eu folosesc un ,,crocodil" si pe sarcina de 50 de ohmi caut punctul optim de acord cu CV-ul deschis la jumatate, dupa care bag o lipitura. Terry...pe bobina mare lipitura fa-o si cu prindere colier de cupru ...se incalzeste in anumite situatii destul de tare Eventual baga ceva fotografii sa vedem unde te aflii cu proiectul..... s-au ai renuntat? Zetagi il aseman mult cu Ameritronul, este ceva dar nu face obiectul topicului. Asa ca fara anunturi, fara alte amplificatoare doar GU81 si ce este legat de acest tub, asa e normal. Postati si voi ceea ce credeti ca ar fii util unui constructor...din experienta personala.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Bobina variabile e utila in conjunctie cu un mecanism de indicare a pozitiei. Se poate renuntala CV din anod, atat de greu de gasit, si se trece la plantarea de condensatori de valoare fixa.Aducerea la rezonanta se face din bobina, iar acordul final din load. Link spre comentariu
Terry34 Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Iata si stadiul amplificatorului meu, am montat aproape toate piesele pe care le aveam, sper sa fac rost curand si de variabilul de pe iesirea filtrului pi, traful pentru anodica este jumatate bobinat, are suprafata 35cm..inca mai am nevoie de ceva sarma, fiecare strat este lacuit si izolat, sper sa va placa si motto-ul de pe front By pixuletz at 2011-03-15 By pixuletz at 2011-03-15 By pixuletz at 2011-03-15 By pixuletz at 2011-03-15 By pixuletz at 2011-03-15 By pixuletz at 2011-03-15 Socul din anod il voi acoperi si pe el cu folie de teflon, cosmetizarea incepe abia dupa reglajele finale Nu stiu Dyogenes....vom vedea daca nu....il voi schimba cu un toroidal facut la comanda ca sa nu mai ma chinuiesc.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Esti sigur ca traful ala duce 2KW... eu socotesc la 50% randamentul unui amplif... ? Link spre comentariu
Terry34 Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 cred ca trebuie sa adunam si puterea trafului de filamente nu? Link spre comentariu
maxxim33 Postat Martie 16, 2011 Autor Partajează Postat Martie 16, 2011 Placa de pe partea frontala este din doua bucati??? Si am vrut sa intreb ce fel de folie de teflon e aia? In rest urmarim cu atentie constructia.Bye! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum