maxxim33 Postat Martie 1, 2011 Autor Partajează Postat Martie 1, 2011 Si eu as fii vrut sa iese ca cel de la pagina 18 dar.......La bobina eu as pune mai multe spire pe diametrul de 3,5cm , undeva la 8 spire. Teava merge indoita si fara nisip...este subtirica.La traf , grija mare la izolatie ! Link spre comentariu
Terry34 Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 izolatia tolelor fata de masa la traf sau izolatia intre primar si secundar? ai folosit intrefier? logic trebuie izolatie intre orice strat si mai tzapana intre primar si secundar...nu? relee coaxiale..gasim aici, acum: http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=29588&a=1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Condensatorul dinspre antena NU trebuie sa fiecu vid (poate fi, dar e o risipa bsolut inutila de bani), acolo nu apar descarcari. Probleme sunt numai la partea dinspre anodul tubului. Partea dinspre antena poate fi realizata ideal cu cun CV dintr-un radioreceptor cu tuburi mai vechi. Link spre comentariu
Terry34 Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Momentan eu astept sa imi vina condensatoarele doorknob de la Nanopico, inca nu au sosit, ca sa pot aseza filtrul pi si partea de comutare si sunt in cautari de sarma de bobinaj mai ieftina...e o problema mare a electronistilor lampari asta in ziua de azi....nu-i asa? Ca sarcina am gasit becuri de 250W, cred ca o sa iau 2 bucati sau 3 pt probe Link spre comentariu
maxxim33 Postat Martie 5, 2011 Autor Partajează Postat Martie 5, 2011 Poate ca ar trebuii sa vada ...proiectul prima data :)Apoi sint convins ca o sa apara si condensatorul promis. Si cind ma gindesc ca la 4 gu50 am pus un condensator de la TV de 2,2nF la 5Kv de la nenea Viorel YO2MHJ..... Link spre comentariu
Terry34 Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Efortul este laudabil, felicitari si speram sa functioneze pe masura efortului depus!Astept un PM cu adresa postala pentru expedierea "cadoului".73P.S. Inoxul este frumos, nimic de zis. Traditional insa, etajul final/filtrul Pi se executa "deasupra" unuisanatos plan de masa din tabla de cupru (preferabil CuAg, hi) sau aluminiu. Nu este rau sa se respecteo structura cu un singur punct de masa aflat cat mai aproape de soclul tubului. Chiar dacaun CV este conectat la carcasa/sasiu, nu strica "tragerea" unui conductor de 2-3 mm bine cositoritla CV pana la planul de masa din vecinatatea tubului.Scris: Lun Feb 21, 2011 5:27 pmNanopico...mai traiesti? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Si a tinut condensatorasul ala ceramic la puterile acelea? Ca din 4 GU50 iese ceva putere... HI Link spre comentariu
Terry34 Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 si sa mai adem nitel...un anunt de vanzari pe radioamator punct ro: http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=29715&a=1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Nanopico...mai traiesti? Still alive, :aplauzeCe se mai aude cu sursa de inalta tensiune? Link spre comentariu
Terry34 Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 ce sa se auda...mai degraba ma arde sa ajunga doorknoburile sa pot aseza filtrul pi..am o singura bobina si nu o pot lasa in aer...e cam grea am montat un CV...sarma de bobinaj pt traful de inalta nu gasesc mai ieftina de 40 Ron fara TVA am vrut 3 kg de la magazin sa iau si mi-au zis pretul...apoi ca trebuie si mosorul sa-l iau cu 25 roni...imi vine sa lipesc cap la cap ce am si sa-l fac cand vad astfel de preturi....si cand ma gandesc ca la noi in tara se extrage la greu cuprul P.S. ai trimis cadoul? Link spre comentariu
maxxim33 Postat Martie 7, 2011 Autor Partajează Postat Martie 7, 2011 Vinde si tu un led si ia-ti un condensator... e cam acelasi pret ?? Si asa vad ca i-ti merg vinzarile. Link spre comentariu
Terry34 Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Da..merge super...100 Ron pe saptamana nu ai tu un condensator doorknob ca sa te cadorisesc cu un Power LED? :daOricum acasa am multe chestii care imi prisosesc si poate folosesc si altora...zic si eu...Hai care mai cumperi ceva din taraba mea...caci vreau sa imi iau un mosor de cupru emailat de la speculanti din magazin la pretul actual...poate asa reusesc sa imi termin traful de HV Link spre comentariu
Terry34 Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 Led-urile astea nu prea se vand vad...mai repede am succes la biciclisti daca le vand faruri metalice capabile! Deci...pana la urma cati W scoatem din borcanul nostru? Imi cer scuze ca ma refer la cantitate...aici nu W sunt importanti..ci cat si cum poate aceasta lampa deosebita...si Gabi poate sa certifice ca e deosebita...una dintre cele mai bune lampi cu filament produse de USSR in US! Eu unul stati linistiti ca nu opresc proiectul meu, totul e in functie de piese si timpul meu liber, o sa-l termin prima data in banda de 11 metri apoi mai vedem!Intrebare pentru cine imi poate da raspuns...cine stie ce am cumparat de la el poate confirma.....deci intrebare...C-ul din anod poate fi la 1NF/4KV ? Link spre comentariu
maxxim33 Postat Martie 11, 2011 Autor Partajează Postat Martie 11, 2011 C-ul din anod poate fi la 1NF/4KV ?Doar daca il alimentezi pina in maxim 2000V. Condensatorul trebuie sa aibe dublul tensiunii de alimentare. Asa e mai bine pentru amplif. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 @Terry34Lasa deocamdata in pace gandurile legate de filtrul Pi, crede-ma, nu asta e cel mai important lucru.Sursa HV este lucrul esential intr-un liniar, face sa se invarta roata...Daca esti in Bucuresti, te invit pe 19 martie la targul radioamatoricesc pentru a-ti inmana cadoul,altfel il pun la posta pe luni sau marti.Spor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum