Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu GU81

maxxim33

Postări Recomandate

Cam atat poate sigur un GU81m :Pout=800W(80-20m)/Pin=20W/SWRin=1.0-1, 3Pout=770W(15m)/Pin=25W/SWRin=1.0-1,3Po ut=750W(10m)/Pin=25-30W/SWRin=1,0-1, 3Ua=2350V натоваренIa=0,5AIg2=0,15AIg1=0 ma клас AB1Усилвателя е по схема заземен катод и Eg2=+800V стабилизирано със защита от късо и претовàрванеЗа качеството на сигнала всеки ден на 3764KHz

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 446
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxxim33

102

• Terry34

95

• SirRoger

87

• RoadRunner941

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Un trafo de cuptor cu microunde ar putea fi folosit ca trafo anodica pentru GU81 ? :nas:Pentru restul tensiunilor , evident se monteaza un al trafo , mai putin pretentios .............

Link spre comentariu

nu ma incumet sa pun asa ceva...mai bine bobinez unul cap coada care sa aiba miezul de 40 cm patrati si in plus pot scoate spire pentru tensiuni mai mici sa pot formata tuburile. :da Pai daca eram radioamator..puneam unul avand in vedere ca o astfel de tensiune e buna pentru benzile mai joase unde pot alimenta dracusorul chiar cu 3000V ! Eu ma multumesc cu 2000V.Si inca ceva offtopic: GU81M merge superb ca amplificator audio mai serios :da

Link spre comentariu

Un trafo de cuptor cu microunde ar putea fi folosit ca trafo anodica pentru GU81 ? :nas:Pentru restul tensiunilor , evident se monteaza un al trafo , mai putin pretentios .............

Ai alimentat vreodata un traf de cuptor de microunde sa vezi ce curent in gol absoarbe de la retea? :rade:Eu am avut curiozitatea sa fac acest lucru si am ramas surprins de valoarea curentului in gol: 2,3A (tensiune de iesire 2300V).Deci consuma in jur de 500W fara sarcina....Trage tu singur concluziile.Asta nu inseamna ca nu merge. Chiar am vazut QRO-uri cu GI7B care functioneaza alimentate din asemenea trafuri.
Link spre comentariu

Justa observatia numai ca tensiunea din secundar se injumatateste.Eu am legat si secundarele in serie,tensiunea din secundar fiinnd corespunzatoare.Situatia este buna daca se dispune de doua transformatoare identice la care secundarele sint bobinate cu cel putin 0,5 mm diametru.

Link spre comentariu

Eu zic sa nu va complicati...ce e home made si e simplu e cel mai bun...daca facem singuri transformatoarele ca niste adevarati lampari...stim si ce am bagat in ele si le facem cum vrem noi...eventual pentru 2 lampi...de ce nu? ! :nas:O alta problema...ce schema imi recomandati pentru catod...e necesar sa pun la masa catodul pe Rx?

Link spre comentariu

Eu m-am gindit sa incerc cu asa ceva dar izolatia fata de miez mi sa parut foarte slaba. Asa ca am renuntat. Poti sa incerci cu 2 trafuri de cuptor dar in amplificatorul pe care l-am vazut cele doua erau izolate fata de carcasa...pe un textolit gros si daca pusca , asta este. Si ar mai fii ceva, trebuie scos suntul si ventilate bine trafurile. In rest succes. E o lampa pa cere dupa ce ma plictisesc o sa incerc sa o distrug, iar daca nu reusesc iaca am sa ies la pensie cu ea :))73!

Link spre comentariu

presupunand ca vrei sa comuti in timpul functionarii amplifului , cam...cu..ce ...fel de comutator comuti tu acele tensiuni inalte?

Am gasit pe ebay niste relee in vid http://cgi.ebay.com/W2W-1W-5-kW-Vacuum- ... 3cb4257609 si cred ca sint potrivite la aceasta aplicatie.Problema de care ma lovesc eu e urmatoarea:schema pe care o urmez cuprinde un CV de 1500 pF,iar eu nu am gasit decit maxim 1200.Ce e de facut??Ar mai fi si alte intrebari,doar atiti pentru moment.
Link spre comentariu

Simplu.Pui in paralel pe Cv un condensator fix de 330Pf/500V cu mica(tip caramea).La iesire nu este nevoie de condensatori rezistenti la jdemii de volti,astfel ca se folosesc condensatori variabili de receptoare.

Link spre comentariu

Acest amplificator se vrea a fii facut cit mai bine posibil. Acuma ca folosim variabili cu aer sau in vid nu cred ca e chiar asa mare gaura in cer. Sa nu uitam ca la cei in vid trebuie sa adaptam si un reductor cu tot cu numarator sau ceva sa arate pe unde ne situam cu el. Al meu are de la deschis la inchis 20 de rotatii complete.Mai mult, nici amplificatoarele de firma nu folosesc toate Cv vidati. Este perfect un variabil clasic cu 3-6 mm distanta intre placi. Si daca are si o capacitate pina in 300pF e ideal. Iarasi cu relele, uite ce am pus si am bagat 550w in ele fara probleme. Pret: 3,20 RON releul :) Ps: RoadRunner941 daca asta e o problema i....nseamna ca nu ai mai construit niciodata asa ceva. In acest caz vezi pasii care ii strabate Tery si unde ai nedumeriri intreaba.Succes.73!

Link spre comentariu

Intradevar,nu am mai construit asa ceva,vreau sa iasa ceva ca cel de la pagina 18,sau macar pe aproape.Schema dupa care ma orientez este cea postata si de MiniTehnicus,CV-urile as vrea sa fie amindoua in vid,pentru siguranta.In acea schema,datele filtrului Pi sint pe domeniul 21-28MHz si cred ca acesta va fi si singurul care va echipa sistemul.Pentru tensiunea anodica,intentionez sa folosesc cite un transformator toroidal de aprox. 1200Vca/1500VA cu dublare+redresare pentru fiecare lampa,iar pentru filamente,cred ca voi folosi sursa in comutatie care o am la vinzare,are 4 railuri de 12V,dintre care 2 sint de 32A virf de sarcina,30A in consum constant.Celelate tensiuni vor fi utile la alte sisteme care vor putea echipa finalul(ventilatie,masurare SWR,etc.).Ce inca nu imi este clar si o sa rog pe cineva mai experimentat sa imi explice:datele de constructie ale bobinelor din teava de cupru din filtru si constructia socului RF din anod,diametre,numar de spire,pas,diametrul firului,argintat sau emailat.Multumesc si spor la treaba tuturor!

Link spre comentariu

Intradevar,nu am mai construit asa ceva,vreau sa iasa ceva ca cel de la pagina 18,sau macar pe aproape.Schema dupa care ma orientez este cea postata si de MiniTehnicus,CV-urile as vrea sa fie amindoua in vid,pentru siguranta.In acea schema,datele filtrului Pi sint pe domeniul 21-28MHz si cred ca acesta va fi si singurul care va echipa sistemul.Pentru tensiunea anodica,intentionez sa folosesc cite un transformator toroidal de aprox. 1200Vca/1500VA cu dublare+redresare pentru fiecare lampa,iar pentru filamente,cred ca voi folosi sursa in comutatie care o am la vinzare,are 4 railuri de 12V,dintre care 2 sint de 32A virf de sarcina,30A in consum constant.Celelate tensiuni vor fi utile la alte sisteme care vor putea echipa finalul(ventilatie,masurare SWR,etc.).Ce inca nu imi este clar si o sa rog pe cineva mai experimentat sa imi explice:datele de constructie ale bobinelor din teava de cupru din filtru si constructia socului RF din anod,diametre,numar de spire,pas,diametrul firului,argintat sau emailat.Multumesc si spor la treaba tuturor!

Bobina filtrului pi iti recomand tzeava diam exterior 6mm Cu, spirele se executa pe diametru de 3,5 cm 5 spire dupa ce ai umplut teava de cupru cu nisip fin sau altceva asemanator ermetizata la capete.Lampa se comporta bine din catalog cu maxim 2000 V la 28 MHz ! Recomand un transformator toroidal pentru filament, unul care sa debiteze 25 A , ideal pentru 2 lampi.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări