Vizitator Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Uite, despre asa ceva iti ziceam...[attachment=0]GK-71.jpg[/attachment]Sau la fel se poate face pe faianta sau gresie. Link spre comentariu
maxxim33 Postat Septembrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Faina lucratura imi place cum ai realizat soclul!Maine im vine tubul gu81 si sa vedem cum arata fara rochie Link spre comentariu
SirRoger Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Uite, despre asa ceva iti ziceam...[attachment=0]GK-71.jpg[/attachment]Sau la fel se poate face pe faianta sau gresie.A iesit super soclul! Felicitari!Deosebirea la proiectul acesta cu GU81 este ca baza din aluminiu trebuie indepartata, ca de altfel si cele 2 ,,corniţe" ..Sigur ca se poate face si din sticlotextolit mai gros dar totusi as inclina spre teflon....... Link spre comentariu
SirRoger Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Faina lucratura imi place cum ai realizat soclul!Maine im vine tubul gu81 si sa vedem cum arata fara rochie Dioda D815 din schema e o dioda de 6.8V/8W . Slabe sperante sa gasim asa ceva asa ca propun sa folosim metoda de bias de la metaloceramice cu TL431 si TIP147.... Cred ca ar merge fara probleme unde mai pui ca e si reglabila.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Pana la urma voi pe care schema discutati? Ca am cautat pe pag 1 si nu e niciuna cu dioda respectiva. Nu va fi cu grilele la masa? Ca la aia nu trebuie nici un bias... Oricum, nu se pot pune mai multe zennere in paralel, eventual cu un 0,1 ohm in serie pe fiecare? Sau stabilizare cu tranzistor barosan de la etj de linii din TV de exemplu...Eu tocmai mi-am pus GK-71-le la format pana maine seara... Link spre comentariu
SirRoger Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Pana la urma voi pe care schema discutati? Ca am cautat pe pag 1 si nu e niciuna cu dioda respectiva. Nu va fi cu grilele la masa? Ca la aia nu trebuie nici un bias... Oricum, nu se pot pune mai multe zennere in paralel, eventual cu un 0,1 ohm in serie pe fiecare? Sau stabilizare cu tranzistor barosan de la etj de linii din TV de exemplu...Eu tocmai mi-am pus GK-71-le la format pana maine seara...Vorbim de schema asta: http://ra3ggi.qrz.ru/LAMP/200401.htmMa refeream la dioda zenner din catod care are rolul de a impune un curent de repaus de vreo 200mA in modul SSB. In CW ea este scurtcircuitata de contactele releului K3.Este cineva in 80m dimineata care foloseste un QRO cu GK71. Tare frumos suna... Apropo....eu intentionez sa montez tubul orizontal, da asta ,,zbarnai" mai mult dupa niste teflon.......... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Da, si eu am auzit seara pe cineva din YO7 care se auzea foarte fain cu GK-71. Dar si cauti dimensiuni destul de mari la teflonul ala, ca ar fi varianta cu bara de teflon de 7-8 cm diametru din care sa tai rondele...Am vazut la rusi o schema foarte faina de stabilizator paralel (practic simulare de zenner de putere) cu un mosfet (IRF840 parca) si zennere de putere mica in grila... Link spre comentariu
SirRoger Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Da, si eu am auzit seara pe cineva din YO7 care se auzea foarte fain cu GK-71. Dar si cauti dimensiuni destul de mari la teflonul ala, ca ar fi varianta cu bara de teflon de 7-8 cm diametru din care sa tai rondele...Am vazut la rusi o schema foarte faina de stabilizator paralel (practic simulare de zenner de putere) cu un mosfet (IRF840 parca) si zennere de putere mica in grila...Mi se pare ca e vb. de YO7CFD, Dinca de la Craiova.Eu folosesc schema de mai jos intr-un QRO cu 2xGI7B. Merge super si n-a dat rateuri niciodata.Ei...si tu acuma: ce mi-i bara de 8cm diametru ce mi-i o bucata patrata de 10x10 cm groasa de 10mm Mai si am vazut la cineva un fund de teflon de 10mm pe care il folosea XYL-ul la bucatarie....dar nu mai stiu la cine :rade:P.S. Pcb-ul a aparut si in revista noastra in nr.4/2010 dar fiind desenat de mine consider ca am drepturi de autor...... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Si stia XYL-ul ca teflonul e cancerigen? Cel putin asa zic astia pe net mai nou, ca nu e bine sa se tina mancare in vase de teflon... Apai nu stiu, ca eu si acum imi fac ochiurile tot in tigaia aia cu teflon.... HI. Daca nu gasesti la tine bara de teflon, merg eu aici in MS si-ti au o bucata si ti-o trimit. Sper sa mai existe magazinul, ca eu am cumparat acu vreo 3 ani pentru puntea spate la Peugeot...Da, ceva de genul ala am vazut si la rus, numai ca nu era reglabil si era cu MOSFET. Daca stii ca ala merge OK, echipa castigatoare nu se schimba... il faci tot pe ala. Link spre comentariu
maxxim33 Postat Septembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Apropo de bara de teflon am vazut ca aici au bara; http://www.sculesiechipamente.ro/PTFE-T ... n-865.html Link spre comentariu
SirRoger Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Si stia XYL-ul ca teflonul e cancerigen? Cel putin asa zic astia pe net mai nou, ca nu e bine sa se tina mancare in vase de teflon... Apai nu stiu, ca eu si acum imi fac ochiurile tot in tigaia aia cu teflon.... HI. Daca nu gasesti la tine bara de teflon, merg eu aici in MS si-ti au o bucata si ti-o trimit. Sper sa mai existe magazinul, ca eu am cumparat acu vreo 3 ani pentru puntea spate la Peugeot...Da, ceva de genul ala am vazut si la rus, numai ca nu era reglabil si era cu MOSFET. Daca stii ca ala merge OK, echipa castigatoare nu se schimba... il faci tot pe ala.Merci Marcel. Te anunt daca o sa fie nevoie. Link spre comentariu
SirRoger Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Apropo de bara de teflon am vazut ca aici au bara;http://www.sculesiechipamente.ro/PTFE-T ... n-865.htmlMerci Gabi. Am trimis un mesaj sa vad daca taie o rondea de 10mm dintr-o bara de teflon.L.E. Raspuns :Buna ziua,Din pacate la noi nu se pot livra cantitati asa mici. Barile de teflon sunt la lungime de 1 m si nu se taie bucati mai mici de 10 cm.Cel mai util este sa cautati firme care prelucreaza teflon si fac din el garnituri, bucse, etc. Link spre comentariu
SirRoger Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Apropo de circuitul din grile: ce rol are si care sunt datele de executie a bobinei? Link spre comentariu
iulidan2 Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Daca va ajuta la ceva, am gasit doi cilindrii din teflon, diametrul de 255 mm si lungimea de 320 mm. Link spre comentariu
yo4avd Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Daca va ajuta la ceva, am gasit doi cilindrii din teflon, diametrul de 255 mm si lungimea de 320 mm.Cilindru sau bara? Cit costa o buc.? Daca este cilindru specificati si diametrul interior.Cu stima,Sandu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum