Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu GU81

maxxim33

Postări Recomandate

Stai liniştit că si eu la rândul meu am primit destule....Nu ar trebui să-ţi faci probleme din cauza încălzirii. Teflonul rezistă cu brio la acest capitol (este unul din punctele forte ale acestui material, pe lângă alte multe calităţi). Dacă respecţi nişte reguli simple vei fi scutit de neplăceri in utilizare:1) inductanţa şocului să fie cel puţin 180uH;2) OBLIGATORIU verifică rezonanţa serie a şocului confecţionat (uneşti inceputul cu sfârşitul infăşurării şi verifici cu un grid-dip-metru ca rezonanţa serie sa nu pice in vreo bandă de radioamatori). Dacă nu ai grid-dip împrumută, dar nu sări peste acest pas!Succes!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 446
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxxim33

102

• Terry34

95

• SirRoger

87

• RoadRunner941

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am facut rost de un transformator pentru tensiunea de filament..am ceva de bobinat la el,,,sa vedem apoi si cum se aprinde ,,focul mistuitor" din dracusorul meu GU81M ..cel cu 2 cornitze :freaza: Da e adevarat trebuie acordata aceasta bobina..sa vad cu ce masor inductanta exact...Nanopico..ce se mai aude cu acele doua condensatoare door-knob ...le astept...si crede-ma le merit..am de gand sa termin acest proiect..nu conteaza cand o sa resusesc sa strang toate piesele bune pentru el...oricum merita...aceasta lampa este o reusita a rusilor..dar si a nemtilor care au creeat sora ei geamana in varianta Deutchland.

Link spre comentariu

Pina ajungi la cele 2 condensatoare ....mai e de muncit :) Greu la deal ... dar spune-ne te rog daca ai gasit undeva in configuratia .....cu grilele la masa acesta lampa. Si cam ce randament si riscuri (de distrugere a lampii) implica acest fapt. SI cum poti evita anumite stricaciuni. Valabil pentru toti cei care au lucrat cu pentodele.Multumesc.yo2mjm,,La sfirsit dupa testele de rigoare v-oi revenii cu imagini detaliate ...mai de calitate si explicatiile de rigoare, inclusiv ce puteri am obtinut la teste".Ps: Este important pentru ceilalti sa gaseasca informatii in acest topic, cum am realizat anumite etape in constructia acestui amplificator. Mai putin achizitia componentelor . Cred ca am gresit si eu putintel aici. Mea culpa.

Link spre comentariu

Nu am cautat scheme cu grila la masa dar mi s-a parut foarte utila cea folosita de tine desi, nu imi explic cum functioneaza circuitul de pe alimentarea filamentului cu tranzistorul respectiv din schema folosita de tine. :jytuiyu

Link spre comentariu

Si....iata...lamputza mea din `73 nascuta (cealalta era in 75!) chiar are viata in ea! :aplauze :da

Posted Image

By pixuletz at 2011-02-01

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Sper sa va placa imaginile... :nas:

Deci cu traful de filament am rezolvat...next!

:101

Link spre comentariu

Masoara tensiunea pe picioarele lampii ..dar bineinteles dupa ce ai pus socul de la filamente. Asa e corect. Sirma de cit e in secundar? Sigurante ai pe traf? I-ti povesteam despre tensiunile mari, sint destul de ...mortale. Sa te asiguri ca dimensionezi bine sigurantele.Bravo da-i inainte...73!Ps:Frumos mai lumineza lampita, in realitate arata mai bine....imi confirmi Terry34 ? PPs: Cu tranzistorul o sa i-ti spun dar cind ajungi la el ...e vorba de blocarea tubului.

Link spre comentariu

Scurta precizare: indiferent cum dimensionezi sigurantele, de murit tot mori daca atingi partea HV. Sunt suficienti 25 mA daca circuitul se inchide "pe unde trebuie", iar sigurantele trebuie sa tina cam 1A in anodica, nu?

Link spre comentariu

bine zis daca se inchide circuitul pe unde trebuie...eu nu ma tem de asta...stiu si ce inseamna o anodica de tub catodic TV sau SVGA :speriat :da ...o sa ma port cu grija cu lamputza mea..sper ca si ea cu mine :nas:

Link spre comentariu

12,54 V tensiune la pini...e ok cred..a trebuit sa mai adaug ceva spire pe traf dar l-am cosmetizat apoi dupa ce am facut pozele si e gata pentru a ajuta lampa sa ma incalzeasca pe gerul asta...noroc ca este si cald in casa :rade:

Link spre comentariu

GU81 e o lampa deosebita si daca pozele nu sunt sugestive...merita sa aveti una in casa..macar pentru a avea lumina de veghe si caldura noaptea :rade: :rade: :rade:teava de teflon a ajuns ok la mine...multumesc inca odata Sir Roger! :aplauze

Link spre comentariu

GU81 e o lampa deosebita si daca pozele nu sunt sugestive...merita sa aveti una in casa..macar pentru a avea lumina de veghe si caldura noaptea :rade: :rade: :rade:teava de teflon a ajuns ok la mine...multumesc inca odata Sir Roger! :aplauze

Da-i bataia acolo! E un pic de munca dar satisfactiile nu se vor lasa asteptate :da Eu ma gandesc sa alimentez filamentul de la Gu81 cu o sursa in comutatie (din aceea ieftina de la mivarom). Duce 25A la 13V fara probleme....A testat cineva vreun QRO cu filamentul tubului alimentat cu sursa in comutatie? Apar ceva probleme?
Link spre comentariu

Off-topic total:

O sugestie pentru Terry34: incearca sa nu mai postezi consecutiv la intervale asa mici de timp - in 5min ai trei posturi consecutive :speriat ; modifica mesajul anterior daca iti dai seama ca ai uitat ceva sau vrei sa vii cu o completare.

Subiectul se intinde astfel pe multe pagini fara a aduce informatii noi.

73 de yo9how

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări