Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu GU81

maxxim33

Postări Recomandate

• Răspunsuri 446
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxxim33

102

• Terry34

95

• SirRoger

87

• RoadRunner941

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Gu 81 nervoasa? Nu prea cred, dar metaloceramicele? Cu ele o sa ma distrez putin dupa gu81.Eu as spune sa vezi alimentare prima data, fiindca daca traful e mare s-ar putea sa nu fie buna cutia.Ps:Ce ce indicativ ai Terry34 ? Si in ce frecvente il folosesti?

Link spre comentariu

uff..deci lampile la emisie se vor plimba sau nu? Noroc ca am 2 lamputze...una are sticla subtire rau la un anod, ciobita din nastere, eu le-am curatat atent, cu o lama de cutter, a doua e folosita, ramane de vazut cat de mult....iar intrebare ce se intampla daca se va sparge la emisie...trebuie sa luam in calcul orice?!
Scuze dar acum vedeam intrebarea...am uitat sa i-ti spun ca e destul de important asezarea componentelor in cutie..pozitionarea bobinelor filtrului Pi ..in general foarte multi factori. pare simplu dar nu e. Lampita daca are putin joc nu e bai fiindca nu umbla prin cutie, poate doar cu un teflon si o adaptare sa mai faci o prindere sus pe cealalta grila de pe tub. Iar daca se sparge la emisie ...asta este ai sigurante adaptate pe traseu :) Tine cont de posibilitatea ca poti da coltul ...tensiunile sint mari curentul la fel si nu prea e loc de intors. Daca nu ai mai construit asa ceva intreaba tot ce nu stii ( si eu am facut-o si o sa o fac incontinuare..nu poti sa le stii pe toate).

In principiu cauta transformatoarele fiindca sint destul de mari si vezi daca intra in cutie, ecraneazale si identifica spatiul pentru filtrul PI care este voluminos.Tine cont ca lampa ajunge la temperaturi destul de inalte si ferestete ca traseele sa fie pe inga lampa. Proiecteaza o ventilatie in functie de zona unde amplasezi lampa. Cauta un maestru strungar si izoleaza butoanele care trebuie de panoul frontal. Eu am la strung din plexin prelungitoare care se conecteaza in butoane. Nu uita filtrul de deparazitare e si el acolo cu sursa. Ar mai fii ceva fatal! Contactele de pe picioruse m-am uitat de mult la ele si am renuntat. Pentru o stringere si un contact bun ar trebuii ca sa intre fix pe picioruse contactele de alama, apoi daca stringi tare se dstruge filetul. Poti sa faci un compromis si sa treci cu vederea ca e suficient de strins dar iti mai trebuie o contrapiulita. Mai sigur ar fii sa folosesti colierele confectionate sau alte mufe facute din material mai gros unde sa poti stringe un surubel si sa intre macar 5mm iar pe piciorus sa intre fix. Altfel la 10 A o sa ai probleme. Pe tor incearca sa mai pui spire si lasa-le mai lungi fiindca ar fii bine sa mergi direct cu ele la lampa.

yo2mjm

Link spre comentariu

Aveti dreptate, o sa introduc oricum tabla de cupru in contactele de alama ca sa faca ferm contact si izolator din textolit sub lampa. Eu il proiectez intai pentru banda de 11m, mai precis 27.555 Usb, a venit propagarea deja :da Ma intrebam ce pateste operatorul daca se sparge lampa , eu am una ciobita si e stratul de sticla subtire acolo...daca se sparge ...se intampla ceva cu aerul din camera mea?

Link spre comentariu
Vizitator rlacika

Terry34...daca construiesti amplificatorul in format turn sa plasezi lampa pe nivelul superior. Daca montezi borcanul jos toata caldura (care nu e putina de loc) se va ridica in sus si va incalzi foarte tare elementele montate deasupra. Elemente care si ele se cam incalzesc (de ex. filtrul Pi), si nu au nevoie deloc de "tratament termic" !

Link spre comentariu

Da stiam..am urmarit topicul, orice sfat e binevenit caci se nasc idei noi..dar cum spunea si Maxim33... carcasa depinde foarte mult de marimea transformatoarelor utilizate care nu intotdeauna sunt cum ne-am dori noi..acum sa vad ce voi gasi si cate bataturi o sa fac bobinand la ele :nas:

Link spre comentariu
:aplauze :aplauze :aplauze Si eu la el am facut spira linga spira ...manual. Da asa mi-ar place sa vad cum functioneaza. Timpul se scurge destul de incet pina voi monta un condensator adevarat, dar nici o graba ca sa iese bine QRO-ul.Ar fii bine Terry34 sa mergi la examen ca nu strica sa vii in rindul radioamatorilor.Ps:Devenim deja Oftopic
Link spre comentariu

condensatoare variabile bune si solide face YO9CEX, d-L Nastase am si numarul dansului de telefon daca vrea cineva il dau prin mesaj. Cred ca o sa il sun si eu sa vad preturi si ce mai are dansul.

Link spre comentariu

ia sa vedem cine are pentru proiectul meu cu GU81M o bara de ceramica pentru socul din anod? :nas:

Îţi pot oferi o ţeavă de teflon cu următoarele dimensiuni: 170 mm lungime, 28mm diametru exterior, 4mm grosimea peretelui .Daca e ok, lasa-mi un PM.
Link spre comentariu

De unde sa aiba de oferit mereu atatea Sir Roger...sunt incantat ca exista oameni care isi dau interesul pentru acest subiect si sunt onorat sa adaug aceasta piesa in mega-jucaria mea :101 Multumesc mult Sir Roger anticipat! O sa incerc sa o bobinez mai altfel incat sa se incalzeasca mai putin..cu 5..6 spire mai putin dar acelasi diametru de sarma pentru fiecare grup de infasurare. Ai PM Sir Roger.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări