MiniTehnicus Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 Pentru rezistentele din divizorul de inalta tensiune, trebuie luat in calcul si tensiunea la care tine fara sa se strapunga, este data in catalog, in jur de 250-350v.De obicei pentru un divizor de inalta tensiune se monteaza o rezistenta de 1mohm pentru fiecare kilovolt, este mai practic inserierea a 4 x270k pentru a nu depasi tensiunea maxima pe fiecare rezistor.Sau daca se mai cauta prin cutia de piese, unele televizoare modele vechi foloseau rezistente de ordinul megohmi sau zeci de meghomi la partea de focalizare a tuburilor color care se pot utiliza aici.Referitor la GU81M.Tubul se poate utiliza in toata gama de unde scurte, cu o scadere usoara a puterii in banda de 28Mhz.O constructie practica si simpla se gaseste pe site-ul lui YU1AW.Daca se demonteaza fusta metalica si se scurteaza pinii tubului, acesta se poate utiliza si in banda de 50Mhz.Insa pentru 6m se mai gasesc pe la federatie borcane GU46, care urca si mai sus.LE. GK71 sunt tuburi excelente, cu 2 bucati se obtine 1kw.Insa in datele de catalog urca in frecventa doar pana la 21Mhz, cele mai practice benzi in care se poate utiliza raman 160, 80 si 40m.Cel mai practic ar fi constructia unui amplificator separat pe fiecare banda, asa reduci la minim nevoia de a acorda amplificatorul si filtrul PI de iesire se simplifica.Dezavantaj ar fi necesitatea de a utiliza mai multe componente.Pentru consultari poti apela la YO7FO, a realizat un amplificator cu 2xGK71 prezentat anul trecut la Simpo Targu-Jiu.Si este descris si in revista Radioamatorul. Link spre comentariu
SirRoger Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 Simplu schema de mai jos te va edifica. Din semireglabil reglezi sa bata cum trebuie. 220V vA arata 22V. Simplu si functionalEu am folosit un instrument cam sensibil (97uA) pentru afisarea HV. Mi-a iesit din calcul o rezistenta aditionala de aproximativ 35 Mohm.....Am rezolvat problema oarecum cu un potentiometru de focalizare de la TV care are 33 Mohm la care am adaugat in 2 rez de 1Mohm. Link spre comentariu
SirRoger Postat Octombrie 25, 2010 Partajează Postat Octombrie 25, 2010 Are cineva disponibile 2 radiatoare din astea? Contra cost sau cu ceva la schimb..... Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Octombrie 25, 2010 Partajează Postat Octombrie 25, 2010 Se gasesc radiatoare de la diodele RA220, la fel ca modelul asta.Dimensiunile sunt 80x40x60mm. Link spre comentariu
SirRoger Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Merci! Dimensiunile sunt bune dar acu sa vad pe unde gasesc ,,relicve" din astea ....... Link spre comentariu
SirRoger Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Intentionez sa montez intr-un QRO HF un CV realizat home-made de un amic (ii multumesc si pe aceasta cale) si ma nelinisteste o chestiune, fapt pentru care apelez la cunoscatori: placile CV-ului sunt realizate din Al dar barele filetate si piulitele distantatoare sunt din oţel. Intrebare: pot folosi CV-ul in acest mod (pana in 1KW) si nu ma refer aici la distanta dintre placi care e destul de mare ci la faptul ca are acele componente din oţel si nu din alama cum ar trebui.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
maxxim33 Postat Octombrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Potisa il folosesti, singura problema ar fii nu la stator ,ci la contactele de la rotor. Am facut si eu un asemenea condensator iar ce mi se parea cel mai dificil era faptul ca elementii rotorului nu erau centrati astfel ca daca nu stringeam rotorul cobora catre pozitia inchis. Deh asa am cumparat de la un simpozion placile gata stantate. Eu sincer nu as baga 1 kw in el .Probabil as astepta ceva pe calit ..industrial.Succes! Link spre comentariu
SirRoger Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Potisa il folosesti, singura problema ar fii nu la stator ,ci la contactele de la rotor. Am facut si eu un asemenea condensator iar ce mi se parea cel mai dificil era faptul ca elementii rotorului nu erau centrati astfel ca daca nu stringeam rotorul cobora catre pozitia inchis. Deh asa am cumparat de la un simpozion placile gata stantate. Eu sincer nu as baga 1 kw in el .Probabil as astepta ceva pe calit ..industrial.Succes!Merci Gabi! De pus tot o sa-l pun la treaba sa vad cu ochii mei ce si cum. Sa vad unde gasesc un strungar sa-mi debiteze niste distantiere din ţeavă de aluminiu . La bomfaier nu stiu daca iese cum trebuie unde mai pui ca trebuiesc vreo 60 de bucati... N-0 sa bag 1KW, decat atat cat scot 2 GI7B.....hi hi (mai ales acu cu racire axiala ) Link spre comentariu
maxxim33 Postat Octombrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Ar fii super cu distantiere. Iar tijele filetate sint destul de strimbe. Eu am luat 3 tije si vreo 100 de piulite pentru variabil. Chestiunea este ca se strimba placile fiindca piulitele nu sint perfect plane,asa ca am bagat ..saibe si a fost ok.Bafta! Link spre comentariu
SirRoger Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Mi-a promis cineva niste tije filetate de 6mm din alama. Sa vedem daca se tine de cuvant...hi hi.Pana una alta am schimbat capacele de la CV (le-am facut din sticla organica transparenta de 8mm) si am mai adaugat o sectiune de cateva placi pentru benzile superioare (3-70pF) deoarece capacitatea minima la intreg CV-ul era undeva la 35pF, neacceptabila pentru aceste benzi. Link spre comentariu
SirRoger Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Frumos variabil,ai lucrat ceva la el.Si eu ma gandesc la 2XGI7B si am cam adunat tot ce trebuie pentru asta,timp si vointa mai trebuie.Succes ,si prezinta-ne rezultatele si schemele folosite eventual.73!Merci Viorel. Meritul nu-i al meu in totalitate, YO4ROV l-a realizat. Eu am facut ceva modificari si l-am adaptat pentru ce-mi trebuie mie aici. In cateva zile sper sa definitivez si o sa postez rezultatul . Cat despre scheme, ma inspir mai mult de la PA0FRI si de la F1TE. Schema e clasica, sursele de inspiratie trebuie pentru mecanica si pozitionarea in ansamblu. Pai...apuca-te de treaba...hi hi, ce mai astepti? Cu timpul e mai greu , intr-adevar, voinţa vine pe parcurs! Link spre comentariu
SirRoger Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Ma apropii de sfarsit cu modificarea QRO-ului cu GI7B. Mai am de refacut scalele la aparatele de panou si mici retusuri.....Azi sper sa-i ,,bag carbuni", hi hi.In partea dreapta e sursa HV care face toate temporizarile si scoate tensiunile necesare functionarii unui QRO, inclusiv tensiunea de filament. Link spre comentariu
SirRoger Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Arata bine de tot,dai tare si spune te rog ce putere obtii la ce tensiune/curent anodic si eventual la ce IG1.Eventual si la ce IA0 ai reglat biass-ul tuburilor.Ma repet ,sunt foarte interesat de aceasta schema -sper sa termin si eu sursa saptamana aceasta.Eventual deschide un topic separat pt QRO cu 2XGI7.Multumesc ,multe DX-uri,73!Merci Viorel!O sa postez aici rezultatele. Eventual o sa vb. cu YO9HRB sa facem un topic numai despre GI7B.Instrumentele le-am reglat ,,la rece" urmand indicatiile din documentatia de la triode board. Biasul e setat ,,la rece" pentru 26V ce ar corespunde unui curent de pauza undeva la 100mA. Cand QRO-ul era alimentat la 1100V biasul , pentru 100mA curent de bauza, era undeva la 7-8V.....Succes, deasemenea, la DX-uri! 73`s! Link spre comentariu
SirRoger Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Revin cu rezultatele pentru QRO-ul cu 2xGI7B:Excitatie: 30WUa(in sarcina): 2000VIa: 450mAP out: 430WIg: 35mA Bias: 26VIA0: 110mADeocamdata nu-i dau mai mult din cauza ca am RG58 intre iesirea QRO-ului si powermetru LP100.Mentionez ca parametri de mai sus variaza in functie de banda ( rezultatele de mai sus sunt obtinute in banda de 80m acolo unde e taiata antena in-vee). Daca mai e ceva, stau la dispozitie. Link spre comentariu
maxxim33 Postat Noiembrie 12, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Superrrr ma bucur de reusita ca de altfel nu se putea altfel . Pune te rog un filmulet ceva de prezentare, poate ne dai ceva idei. Inca o data felicitari si sa mai aud ca a murit spiritul radioamatorilor constructori Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum