Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu GU81

maxxim33

Postări Recomandate

M-am cam oprit putin din lucrari din lipsa de inspiratie .Dar revin cu un filmulet gasit pe youtube in care Gu81 face diferenta :aplauze Frumoasa lucratura!

Nu-i nimic Gabi, continui eu....Postez cateva poze cu ultimul traf cu 2 coloane pentru anodica realizat de mine.A iesit destul de greu , aproximativ 28kg, dar nu ma deranjeaza....... ca nu-l iau prin casa dupa mine...hi hi.Mentionez ca am lacuit fiecare strat de bobinaj si nu am trecut la urmatorul pana ce precedentul nu s-a uscat.Bineinteles ca am folosit intre straturi si folie PES de 0.05mm iar izolatia intre primar si secundar am realizat-o cu carton electrotehnic si folie de teflon de 0.22mm. Tolele fiind de calitate buna mi-a iesit un curent de mers in gol de 0.12A .Acum acest traf face parte dintr-o sursa HV si filament de sine statatoare cu care alimentez diferite QRO-uri (bineinteles ca si cel cu GU81 va fi alimentat tot din aceasta sursa).
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 446
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxxim33

102

• Terry34

95

• SirRoger

87

• RoadRunner941

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Kristi, eto Katyusha, tovarisci! Vezi sa nu fuga curentul dupa tine prin casa! E mult mai barosan decat traful meu! Te felicit sincer pentru realizare, dar fii cu bagare de seama, ca din traful ala alimentezi si locomotiva, daramite un GU-81. Si mai ales nu fa gresala mea, sa incerci sa-l masori cu un aparat de masura digital, ca electricitatea statica iti va distruge aparatul de masura. Eu am facut un voltmetru analogic, l-am etalonat cu un digital in paralel dintr-un alt traf, de 1000V la 1/4 din scala. Dupa aceea nici nu am mai incercat sa pun digitalul (dupa ce am ars 2), numai analogicul. la 2000V am 1/2 scala iar la 2500V am 3/4 de scala. Sigur ca se poate face si o etalonare mai precisa, dar nu cred ca e nevoie...

Link spre comentariu

Kristi, eto Katyusha, tovarisci! Vezi sa nu fuga curentul dupa tine prin casa! E mult mai barosan decat traful meu! Te felicit sincer pentru realizare, dar fii cu bagare de seama, ca din traful ala alimentezi si locomotiva, daramite un GU-81. Si mai ales nu fa gresala mea, sa incerci sa-l masori cu un aparat de masura digital, ca electricitatea statica iti va distruge aparatul de masura. Eu am facut un voltmetru analogic, l-am etalonat cu un digital in paralel dintr-un alt traf, de 1000V la 1/4 din scala. Dupa aceea nici nu am mai incercat sa pun digitalul (dupa ce am ars 2), numai analogicul. la 2000V am 1/2 scala iar la 2500V am 3/4 de scala. Sigur ca se poate face si o etalonare mai precisa, dar nu cred ca e nevoie...

Merci Marcel.De masurat masor cu o ,,trompeta" de aparat de la mivarom. Costa vreo 25 RON si masoara pana la 2500V Vcc si Vca.Stai linistit ca am prajit si eu un aparat digital... :smt103:
Link spre comentariu

Si eu vreau asa ceva fiindca nu am vazut ...trompete la tensiunea asta!! :aplauzeSi sa revin la subiect as vrea sa pun un voltmetru/ampermetru digital sa masoare la 2000 si ceva de Volti si sa fie pus pe panou. Asta da provocare.

Link spre comentariu

Cristi era o gluma cu 28 de kg????? :speriat :speriat :speriat :speriat Intradevar profesional !!Bravo!

Tnx! Gabi nu am glumit! Stai sa vezi ca sursa cu totul ( mai contine vreo 2 trafuri mai mici) cantareste undeva la 35Kg.....In bobinaj au intrat vreo 8Kg de sarma de CuEm 1.2mmL-am lasat cu 1Kw sarcina vreo 5 ore si nu s-a incalzit mai deloc.Chiar daca duce mai mult ( are sectiunea de 49cm patrati) nu intentionez sa lucrez cu mai mult de 400-500W RF.Am supradimensionat ca sa lucreze lejer ......
Link spre comentariu

Foarte tare traful ,adica daca vreau mai putin pot daca vreau mai mult iarasi pot.Interesant era daca puneai ceva prize comutabile. Ce sa mai zic inceputul e si pentru rusi ceva balsoi dar ampliful nu e pentru portabil. :da Probabil ca sintem cam putini care ne-am bagat la asemena dracie. Si cred ca unici care ne vor suna de la Ancom sa reducem puterea ca nu pot lucra cei din ...URSS :ras:

Link spre comentariu

Foarte tare traful ,adica daca vreau mai putin pot daca vreau mai mult iarasi pot.Interesant era daca puneai ceva prize comutabile. Ce sa mai zic inceputul e si pentru rusi ceva balsoi dar ampliful nu e pentru portabil. :da Probabil ca sintem cam putini care ne-am bagat la asemena dracie. Si cred ca unici care ne vor suna de la Ancom sa reducem puterea ca nu pot lucra cei din ...URSS :ras:

:d Am ras cu pofta ! Am prevazut prize destule. Ambele infasurari, primarul si secundarul, sunt impartite in 2 pe fiecare carcasa, pentru echilibrare cica....nu prea am studiat fenomenul. Pe fiecare carcasa am 4 prize. Asa ca....Apropo de putere: daca ai urmarit ultimul contest in HF de la noi....s-au folosit puteri nu gluma :speriat
Link spre comentariu

Cred ca traful meu de sudura e sensibil mai usor... :aplauze Oricum... ai rabdare, taica....

Am avut rabdare si .....bataturi in palme si la degete vreo 2 saptamani. E totusi sarma de 1,2mm in secundar iar in primar am bobinat cu 2x1,2mm . Altul nu stiu daca mai fac..... :scarpin
Link spre comentariu

Si eu vreau asa ceva fiindca nu am vazut ...trompete la tensiunea asta!! :aplauzeSi sa revin la subiect as vrea sa pun un voltmetru/ampermetru digital sa masoare la 2000 si ceva de Volti si sa fie pus pe panou. Asta da provocare.

Chiar ca e o trompeta, chinezarie cum vrei sa-i spui dar are cadranul mare si e foarte ieftin.Daca nu ai retinut numele firmei ti-l dau pe PM. Am vazut ca Adi a corectat, pe mine m-au luat degetele pe dinainte fapt pentru care imi cer scuze. Cat despre afisarea digitala tensiune/curent am vazut la diferite firme de piese voltmetre digitale la care cred ca se pot atasa diferite rezistente aditionale sau sunturi pentru a citi valori mai mari de tensiune/curent .
Link spre comentariu

L-am ,,acuzat" pe Adi ca a schimbat denumirea ,,firmei de piese" dar se pare ca e o chestie automata. Mi-a cerut un elev denumirea pe PM si am constatat cu stupoare ca si pe PM se schimba in ,,firma de piese" :nas: Deci cine vrea denumirea firmei care vinde MF47 ( asa se cheama aparatul care masoara pena la 2500V) id de mess: yo8rze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări