Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu GU81

maxxim33

Postări Recomandate

Deoarece mi se pare o lampa destul de "serioasa" am de gind sa testez aceasta lampa in varianta ,cu grilele la masa. Eventual daca cineva a facut vreun amplificator cu acest tub astept sa intervina. Ma intereseaza la fel de tare alimentarea tubului din retea ,eliminind astfel considerabil din ...greutate :)

Pun o arhiva pentru doritorii de constructii

http://www.qsl.net/yu1aw/2xGU81M.zip

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 446
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxxim33

102

• Terry34

95

• SirRoger

87

• RoadRunner941

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Lasand la o parte cele 2 mari inconveniente respectiv, dimensiunea si cei 10A absorbiti de filament, GU81 este o lampa minunata. Si eu intentionez sa experimentez un QRO cu 1xGU81. Am gata aproape o sursa, cam grea ce-i drept, care livreaza maxim 3Kv/1A si 12,6V/12A initial conceputa pentru tuburi metaloceramice dar adaptabila usor si la alte tuburi. Avand in vedere ca tubul GU81 functioneaza si orizontal (este un liniar pe net cu tubul in pozitia asta) iar filamentul, cat suntem pe receptie, se poate preîncalzi numai cu 6,3V si cand intram pe emisie sa-i dam 12,6V denota ca draqul nu e chiar asa de negru. Deci se merita facut un QRO cu GU81 care acopera toata banda de scurte daca respectam tensiunea anodica pentru frecventele respective. O sa lucreze mult mai silentios decat metaloceramicele.... :aplauze

Link spre comentariu

Apropo pentru tensiunea de la filamente m-am gindit la o sursa de calculator :aplauze este usoara ecranata iar cele mai multe au si 20 A la 12vSpune-mi te rog daca ai vazut vreo schema cu gu81 sa aibe grilele la masa ?

Link spre comentariu

Singura schema cu grilele la masa pe care am gasit-o in calculator e aceasta. E descarcata de pe un site rusesc. Pacat ca are rezolutie mica. Caut site-ul si il pun aici (sper sa-l gasesc...hi hi)

Link spre comentariu

Pe http://www.cqham.ru la sectiunea power amplifier sunt mai multe scheme de liniare cu GU81. Din pacate nu mai gasesc descrierea la schema de mai sus.....Cat priveste sursa HV direct din retea....nu recomand. Necesita impamantare foarte buna si chiar asa riscul e destul de mare. Stiu ca e la moda, QRO-ul iese mult mai usor dar eu nu cochetez cu asa ceva.Tocmai am terminat de bobinat un traf pentru sursa HV, a iesit undeva la vreo 28Kg din care vreo 7Kg e sarma CuEm. Doar nu o car dupa mine prin casa...hi hi. Dorm mai linistit noaptea iar cand sunt la statie invart de butoane fara sa ma gandesc ca s-a desfacut legatura la masa de pe undeva...:rade:

Link spre comentariu

Uite am gasit ceva aici ....Apropo daca nu pun filtrele de intrare e vreun bai ?

Filtrele de pe intrare te ajuta sa faci adaptarea intre transceiver si QRO mai ales ca aici se face atacul in catod si trebuie ceva putere acolo. Sa incerc sa traduc pdf-ul asta cumva. Cred ca intr-un viitor apropiat o sa pun la treaba lampiţa asta....hi hi
Link spre comentariu

Asta inseamna ca imi trebuie un comutator cu ax lung de la filtrul pi pina in spate unde e intrarea tx.

Nu neaparat cu ax lung, faci o tija de adaptare acolo. Apropo....cum putem traduce textul acela din pdf in romana ( sau mai degraba in engleza) ?
Link spre comentariu

Pai se scoate pagina la calitate maxima in format A4 dupa care se scaneaza si se curata petele de pe text. Apoi cu Abbyy Finereader se transforma pagina scanata in text. Dupa care cu google translate se traduce ,si Dumnezeu mai stie ce oscilator de putere iese :101 Sau mai simplu..daca stie careva rusa........

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări