Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BIOS NU RECUNOASTE UNITATE OPTICA

Vizitator valy87

Postări Recomandate

Vizitator valy87

SALUTARE! Am un laptop, SAMSUNG R60+ si acum ceva timp i-am schimbat unitatea optica cu care venea din fabrica, cu una noua pe care o cumparasem, deoarece cea veche nu imi mai citea nimic aproape. Unitatea noua merge OK cand am laptopul deschis, dar , am incercat odata sa imi instalez Windows-ul si am observat ca nu imi face boot de pe CD-ul cu Windows...am intrat in setarile din BIOS acolo unde alegi BOOT DEVICE si am observat ca nu imi detecteaza noua unitate optica....cum as putea solutiona problema asta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ashky

1

• The Stressmaker

1

• alexutu

1

• srdjan

1

Top autori în acest subiect

poi probabil nu ai conectat-o cum trebe, verifica la mufe dk s-au pupat bine, alta explicatie nu e pt a nu o recunoaste biosul.(s-au poate ai placa de baza defecta) .verifica din nou cu unitatea veche vezi dk ti-o vede biosul.

Link spre comentariu
Vizitator valy87

poi probabil nu ai conectat-o cum trebe, verifica la mufe dk s-au pupat bine, alta explicatie nu e pt a nu o recunoaste biosul.(s-au poate ai placa de baza defecta) .verifica din nou cu unitatea veche vezi dk ti-o vede biosul.

de conectata e conectata bine, am verificat de n ori....si la fel am verificat cu cea veche si merge, dar cu cea noua nu....recent am mai primit de la cineva o unitate care la fel nu o vede Bios-ul...merge ok cand e deschis pc dar cand vreau sa boot-ez , cum am zis , sa imi instalez windows.... nu merge....si nu imi apare in BIOS....deci am doua unitati noi....si in bios nu imi arata nici una din ele....in schimb cea veche(originala) mio arata....
Link spre comentariu

Am patit si eu asta si explicatia ar fi urmatoarea:La calculatoarele mai vechi unitatile optice erau setate (intern, nu are jumperi) ca slave iar unitatile noi sunt setate master.Se gasesc pe net tutoriale de setat din master in slave, dar eu nu am avut curajul sa incerc, deci nu stiu daca merge asa.

Link spre comentariu

Treaba asta seamana cu incercarea mea de a folosi un hdd de 40 GB cu o placa de baza cu procesor pentium 1 (rezerva, placa de baza pe care o foloseam crapase). Efectiv dadea eroare si se bloca iar rezolvarea a fost ca sa fie pe slave (cu alt hdd ca master) si la setari sa fie pe "None" pentru a nu fi recunoscut de bios (maxim 4 GB recunoaste acel bios). Explicatia este, in cazul meu, ca biosul nu recunoaste hdd, blocandu-se la eroare, dar windows-ul are drivere proprii care vad acel hdd. Recomandarea mea ar fi sa cauti un update de bios pe care sa-l faca cineva cu experienta in asa ceva. Ar mai fi un mic experiment pe care il poti face. Mai exista o tasta care te lasa sa alegi ordinea de boot fara sa intri in bios, de obicei F12 sau F10. Daca o gasesti poate asa poti forta alegerea unitatii optice.

Link spre comentariu
Vizitator valy87

Treaba asta seamana cu incercarea mea de a folosi un hdd de 40 GB cu o placa de baza cu procesor pentium 1 (rezerva, placa de baza pe care o foloseam crapase). Efectiv dadea eroare si se bloca iar rezolvarea a fost ca sa fie pe slave (cu alt hdd ca master) si la setari sa fie pe "None" pentru a nu fi recunoscut de bios (maxim 4 GB recunoaste acel bios). Explicatia este, in cazul meu, ca biosul nu recunoaste hdd, blocandu-se la eroare, dar windows-ul are drivere proprii care vad acel hdd. Recomandarea mea ar fi sa cauti un update de bios pe care sa-l faca cineva cu experienta in asa ceva. Ar mai fi un mic experiment pe care il poti face. Mai exista o tasta care te lasa sa alegi ordinea de boot fara sa intri in bios, de obicei F12 sau F10. Daca o gasesti poate asa poti forta alegerea unitatii optice.

da...am o tasta de unde pot alege ordinea de boot, dar acolo nu imi apare unitatea!....totusi cu un update de bios ar merge? stie cineva cum se poate face? sau trebuie facut doar de cineva cu experienta in domeniu?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări