aygun Postat August 27, 2010 Autor Partajează Postat August 27, 2010 Eu sunt super multumit ca merge pe 8ohmi . Deja ma gandeam ce boxe defrisez sa fac doua de 4 ohmi. Am niste ginghine de la genius ptr pc dar sunt stereofonice, nu seria aceea cu 5.1 la care le pica intr-o veselie condensatorii ceramici pusi in paralel pe diodele de redresare. Ma gandeam cu anulez ampliful din ele si le bag la rulat pe ampliful cu 6p3s. Oricum. Bine ca pot utiliza boxele mele rusesti pe acest amplif !Multumiri tuturor ! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 .. poti testa care e impedanta optima pentru lampile folosite, ...As mai adaugaImpedanta optima(Raa) este data de curentul pe care stim /reusim sa_l modulam la anod sau anozi si de Ua desigur Raa este relativa-conteaza foarte mult clasa de functionare in cazul PP("optim" devine diferit functie de clasa in PP ,daca vreau putere maxima si pot/stiu sa asigur curent modulat "optim ala devine mic"=Raa relativ mic,-daca in scimb vreau maxim de fidelitate si ma bazez pe o modulatie simetrica pe fiecare ramura/clasaA si fara curent grila de comanda pt modulatia maxima "optim ala devine mare"=Raa relativ mare. =uite cum e cu "optim" NA ,practic la "optim" ar trebui asociata clasa de functionare in cazul PP). __"Optim"(referitor la Raa) fara clasa precizata si Ua-etaj final precizat NU-EXISTA. Link spre comentariu
iulidan2 Postat August 28, 2010 Partajează Postat August 28, 2010 Multumesc celor ca re ajuta sa invatam. Link spre comentariu
aygun Postat August 28, 2010 Autor Partajează Postat August 28, 2010 Am gasit o schema aici http://www.postimage.org/image.php?v=Pq1T8WCi si din cate vad transformatorul are un Raa de 2k5. Pina aici totul ok. Transformatoarele mele au un Raa aproximativ 5k6 . Am o mediana la jumatate si alte prize ptr reactia ultraliniara. Intrebarea este : - pot sa fac ceva teste in configuratie SE cu 6p3s-urile conectand primalul trafurilor mele fata de mediana ? Astfel as avea aproximativ Raa 2k3 fata de mediana si un anod. Sarcina fiind de 8 ohmi. Teoretic e posibil. Practic ramane sa experimentez. Link spre comentariu
aygun Postat August 28, 2010 Autor Partajează Postat August 28, 2010 schema este aici: http://www.postimage.org/image.php?v=Pq1T8WCi Link spre comentariu
pusttiu Postat August 28, 2010 Partajează Postat August 28, 2010 trafele sunt pt 6p3s pp - schema era cea a lui Rutcho_II .daca o sa o gasesc o pun. Link spre comentariu
iulidan2 Postat August 28, 2010 Partajează Postat August 28, 2010 Asta ar trebui sa fie. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 28, 2010 Partajează Postat August 28, 2010 Stiti care_i "buba" la schema asta(de mai sus)?!, nu are nici un filtru de netezire pe alimentare -etaj de intrare-defazor-prefinal...(totul merge la +390V si cu "asta basta",cum vi se pare "ideea" ?!,"brumuie" sau nu ?!). Link spre comentariu
pusttiu Postat August 28, 2010 Partajează Postat August 28, 2010 pt 6p3s am avut doar 350v anodica si era stabilizata. in loc de ecc81 am pus 6n2p.....cred ca este pe undeva si schema cu 6n2p, 6n1p si 6p3s.trafele sunt pt max 25w. Link spre comentariu
iulidan2 Postat August 28, 2010 Partajează Postat August 28, 2010 In principiu si exceptand filtrele amintite, schema seamana cu Wllliamson, o trioda preamplificare, a doua trioda defazare catodina si inca o amplificare cu 2 triode inainte de atacul finalelor. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 29, 2010 Partajează Postat August 29, 2010 Stiti care_i "buba" la schema asta(de mai sus)?!, nu are nici un filtru de netezire pe alimentare -etaj de intrare-defazor-prefinal...(totul merge la +390V si cu "asta basta",cum vi se pare "ideea" ?!,"brumuie" sau nu ?!).Da, are brum asa cum este, am constatat si eu pe montajul meu.A mai circulat pe forum o varianta cu filtru rc (2,2k; >200 mF) intre defazor si prefinale, brumul s-a redus. (la mine se aude inca de la vreo 2 metri :cry: )Solutia e sa alimentezi fiecare etaj dupa cate un filtru RC si sa ai corect punctul de masa.Cam asa vreau sa fac alimentarea: Link spre comentariu
pusttiu Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 la mine filamentele la preul erau alimentate in CC stabilizat cu lm de 3A, iar anodica stablizata si filtrata cu un filtu pi c-l-c llll inductanta am folosit un drosel de neon de 20w ) si brumul a disparut simtitor ....se simtea totusi cind treceam cu mina pe deasupra pe 6n1p cum baga paraziti .... Link spre comentariu
blue Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Chestia cu drosell pt tuburi neon este o gaselnita tipic romaneasca, in lipsa unei rezolvari tehnice se apeleaza la metode tip BOC, adica coasa ascutita mediatic, asa ca Pusttiu ,cu tot respectul invita incepatotorii la un studiu serios Link spre comentariu
pusttiu Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 am pus si eu ce am gasit prin casa......era doar provizoriu. la ampul final am drosel facut pe traf de cadre . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum