Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un sfat legat de lipiciul pentru fixat bobinele

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciprian Alexandrescu

9

• Stefan

5

• Depanatoru

3

• Dr.L

2

Nu cred ca are miezuri crapate..m-am uitat cu atentie.Lac de transformator nu am folosit niciodata..nu stiu de unde as putea cumpara..oricum lipiciul de tevi de pvc e destul de solid insa nu are cum opri zgomotele acelea.Oricum NU E DOAR SURSA DEVINA...ce sursa nu scoate zgomotele specifice consumului...de exemplu daca consumi in ritmul unei melodii intotdeuna vei auzi melodia in sursa..e practic impozibil sa eviti acest lucru...eu caut solutii de reducere insa a acestor fenomene.

Link spre comentariu

Nu cred ca are miezuri crapate..m-am uitat cu atentie.Lac de transformator nu am folosit niciodata..nu stiu de unde as putea cumpara..oricum lipiciul de tevi de pvc e destul de solid insa nu are cum opri zgomotele acelea.Oricum NU E DOAR SURSA DEVINA...ce sursa nu scoate zgomotele specifice consumului...de exemplu daca consumi in ritmul unei melodii intotdeuna vei auzi melodia in sursa..e practic impozibil sa eviti acest lucru...eu caut solutii de reducere insa a acestor fenomene.

Daca nu stiai ... Plastik70 sau alt spray tehnic de protectie pentru cablaje e recomandat si pentru impregnarea trafurilor . Fiind lichid patrunde printre bobinaje , daca nici asa nu rezolvi poti sa-ti arunci sursa la gunoi . Oricum o sursa calumea , nu neaparat scumpa, nu are nici un zgomot fratilor , in nici un caz nu ai cum sa auzi melodia ce canta in winamp in sursa :rade:
Link spre comentariu

Nu arunc sursa :nebunrau: ..e cea mai buna de pana acum si am muncit destul la ea sa o optimizez..Nu la melodia din winamp ma refeream eu..ma refeream la sursele in comutatie ce alimenteaza amplificatoarele audio de putere care au sarcina proportionala cu melodia redata..folosind o sarcina rezistiva la iesire auzi melodia din sursa..Nu exista sursa fara zgomot.am testat o gramada..chiar daca e perfect muta in sarcina rezistiva intr-una neliniara incepe sa cante..Revenind la problema mea..zgomote se aud la schimbarile video,pe desktop sau in aplicatiile 3D, la accesarea hard disk-ului sau o memoriilor flash,la schimbarile de incarcare a procesorului..sunt foarte fine dar cum sistemul meu e ultra silentios (izolat acustic in interior) in special noaptea sunt perceptibile mai ales ca stau cu urechea la maxim 40 de cm de sursa pentru ca unitatea e pe masa ...

Link spre comentariu

Am inteles ce ai vrut sa spui , ca suna in functie de consum ... dar daca se aude peste zgomotul ventilatorului propriu ( macar asta il ai la sistem ) si mai ai si calculatorul izolat , nu e prea OK . Spor la impregnat cu lac bobinele

Link spre comentariu

Am avut un monitor care caraia in stby,altul 'canta' cu ledul de stby...primul a ajuns unde e(la mine a functionat ok),la celalat ma uit acum.Nu ma deranjeaza ca suna,o sursa silentioasa e problematica daca suna.Optimizeaz-o cu alta si daca vrei liniste totala ,sant solutii de racire altele decat racire fortata cu aer.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Discutia cu sursa o inchei..acum e suficient de silentioasa... :da Insa tot nu am gasit lipiciul de care vorbesc..la magazinele de contructii nu au pasta bicomponent la galetusa in care sa scufund bobinele.. :nebunrau: au doar poxipol care nu se comporta ca o ceramica cand se intareste si este foarte scump..Chair nu stie nimeni de unde sa cumpar..voi cum inchegati transformatoarele?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări