Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un sfat legat de lipiciul pentru fixat bobinele

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

Va rog sa-mi spuneti daca stiti cum se numeste si de unde se poate cumpara acel lipici cu textura ceramica partial termoconductor folosit la surse in comutatie sau la bobinele tv,vreau sa reduc zgomotele din sursa calculatorului.Este uneori casant insa poate fi si foarte dur si rezista lejer pana la 200 grade...nici cu letconul nu prea se poate topii.Multumesc mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciprian Alexandrescu

9

• Stefan

5

• Depanatoru

3

• Dr.L

2

Ok..multumesc pentru idei..lipici conductor termic am luat mai demult..e prea scump si tot nu iese bine..rog pe cineva in domeniu care repara tv-uri de exemplu sa-mi mai dea un sfat..

Link spre comentariu

Siloconul e moale si nu izoleaza acustic deloc..am facut mai demult eu o proba...inca nu stiu ce sa folosesc...poate mai aveti vreo idee... :84

Link spre comentariu

lipiciul ala de care zice CPX e ceva intre poxipol si siliconul sanitar, adica e mai rigid ca siliconul dar totusi se poate curata (nu e casant)acest "silicon" este folosit in SMPS-urile pentru laptop, la depanare se poate curata destul de bine.in sursele ATX nu am vazut, chinezul se limiteaza doar la ceva lac si enevtula un tub termocontractant ,poate asta e motivul ca sursa mea noua tiuie mai rau ca una din 2004.

Link spre comentariu

Daca e ceva dezlipit sau nelipit calumea din fabrica se poate rezolva cu orice lipici , chiar si banalul "super glue" , numai ca tiuitul poate fi dat si de schema neperformanta , economie la componente , etc , ceea ce nu se poate rezolva simplu ...

Link spre comentariu

bobinele au prostul obicei sa rezoneze, asta cand nu sunt turnate in ceva lac/silicon.

sursa este Inter-Tech Energon 550W - 150Ron dar am intalnit si la surse duble ca pret insa nu toti au urechi sa auda.

Link spre comentariu

Sursa mea este Enermax Modu 82+ 525 W.La puteri mici >50 W am reusit sa o fac practic muta(Sub 50 W tiuie) dar la puteri mai mari incepe sa bazaie.Deasemeena se aud zgomotele consumului variabil,desi am imbracat bobinele in vata(nu recomand caci se incing tare) tot nu am rezolvat complet.Cele din filtrul din secundar au ramas neimbracate pentru ca funtioneaza la 70 de trade ...cred ca ar ajunge la 90 cu hainuta pe ele...Am incercat lipici de tevi(se face ca plasticul) si super glue dar zgomotele tot nu dispar.Poxipol nu prea as vrea sa pun caci ar intra vreo 2 tuburi dar la nevoie voi incerca si asa....

Link spre comentariu

sigur nu are ceva miezuri crapate ? se comporta cam ciudata.la mine e ca un clopot, adica in gol nu se aude nimic (foarte putin ventilatorul) pe la 2-250W are un tiuit cu frecv. ~17-18Khz peste 250W frecventa creste. cand stau la birou nu o aud dar nu inteleg ce a fost in mintea producatorului.

Link spre comentariu

poate ca da insa pe mine ma ingrozeste faptul ca trebuie sa scot sursa din PC, numai faprul ca trebuie sa scot coolerul de la procesor imi da fiori (e o porcarie imensa pentru LGA775 + ca abia am aranjat cablurile pe placul meu)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări