Vizitator dan_1072 Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Am cumparat acest incarcator si am incercat sa verific curentul de incarcare cu un multimetru digital. Curentul de incarcare l-am fixat la 700 mA dar multimetrul imi arata o valoare mult mai mica, aprox 0,07 amperi. Unii spun ca acest dispozitiv incarca acumulatorii cu un curent pulsatoriu. Din aceasta cauza ar fi posibil ca ap de masura sa nu afiseze valoarea reala a curentului de incarcare ? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Este posibil ca prin inserierea in circuit a rezistentei şunt a ampermetrului(in functie de starea de incarcare rezistenta interna a acumulatorului poate fi cam de acelasi ordin de marime cu aceasta) sa "zapaciti" procesorul incarcatorului, care va "analiza" eronat gradul de descarcare al elementului. Nu cred ca incarcarea se face cu pulsuri de curent, desi nu este total exclus acest lucru. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Ce fel de incarcator si : daca accu e incarcat nu mai 'absoarbe' curent.Descarca accu(cu un bec ,catva timp),verifica toate legaturile si incearca sa masori din nou. Link spre comentariu
Vizitator dan_1072 Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Acumulatorul pe care l-am testat era descarcat, iar incarcatorul este cel din link-ul din primul post.Problema este ca aparatul de masura nu indica curentul pe care il afiseaza incarcatorul. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Pt verificari trebuie sa folosesti componente cunoscute.Accu NiCd/MiMH cand se descarca complect,schimba polaritatea...si daca incarci un accu invers,se cam strica.Programeaza un curent de incarcare mic si cumpara 2,3 pachete de tigari,adica ai rabdare.Sau descarca un accu bun pana la 0,8 V si baga-l la incarcat cu un curent mediu(120mA).Cronometreaza in cat timp s-a incarcat si daca e ok timpul,sari peste faza cu masuratul curentului(poate ma insel si e mai important sa fie acel curent decat sa incarce).Un accu de 1200mAh,la 0,8V trebuie sa-l incarce in~10h,unul de2400 in 20, 2700 in 24h. Link spre comentariu
Vizitator dan_1072 Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Metoda asta am incercat-o. Timpul de incarcare corespunde aproximativ in functie de capacitatea incarcatorului si curentul de incarcare. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 Atunci incarcatorul e ok,aparatul de masura nu e potrivit pt masuratoarea asta si are loc fenomenul descris de cristian_draghiescu.Foloseste metode de masura indirecte pt aflarea Iincarcare-acumulatorul trebuie sa poata absorbi acel curent(un accu bun dar descarcat). Link spre comentariu
marinescug Postat Septembrie 21, 2010 Partajează Postat Septembrie 21, 2010 MAVO 35 ! Sau pune instrumentul pe suntul de amperaj extrem.E posibil sa lucreze in PWM.Cu atentie alimenteaza din latceva si masoara curentul extern, cu 1,2, 3 acumulatori conectati. Pune pe hartie masuratorile.Poti incerca sa treci pe curent mic si sa pui un beculet in locul acumulatorului. Sau un rezistor. Masoara tensiunea in locul acumulatorului in gol si o sa vezi ca montajul e o sursa de curent comandata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum