Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce tensiune are nevoie acest preamplificator Telewatt S40K?

Vizitator soulviasound

Postări Recomandate

Vizitator soulviasound

Am atasat la o poza cu PCB-ul pe ambele parti la rezolutie mare. Poate cineva pe baza pozelor sa-mi spuna:

1. Tensiunea de alimentare.

2. Pinul corespunzator GND

3. Pinul corespunzator + ? V DC

4. Pinul corespunzator + OUT

5. Pinul corespunzator - OUT

Preamplificatorul este K+H Telewatt S40K si stiu sigur ca este simetric. Nu gasesc pe net detaliile de care am nevoie.

Multumesc

Imaginea la rezolutie mare aici: http://i.imgur.com/H6cWp.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

5

• Jimmy

2

Top autori în acest subiect

Vezi datasheet-ul operationalului, si incearca sa scoti schema din jurul lui. Poate fi alimentat simetric sau asimetric. Pinii de alimentare ai intgratului sunt 4(-) si 8(+).

Link spre comentariu
Vizitator soulviasound

Multumesc

Am gasit datashetul operationalului si asa este cum spui tu: 4 - si 8 + dar nefiind priceput, m-am prins doar care este - V DC si + V DC insa nu mi-am dat seama daca pana la pinul 8 tensiunea este modificata. Din datashet am inteles ca operationalul are nevoie de +18 V si -18V . Sursa mea este +24 si -24

http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 72CP.shtml

I

Link spre comentariu

+/-18V e tensiunea maxima de alimentare. Mai sigur e sa alimentezi cum zice Leco. De la 24V poti folosi LM7815 pentru tensiunea pozitiva si 7915 pentru tensiunea negativa.

Link spre comentariu
Vizitator soulviasound

Asa am sa fac, am sa reduc de la 24 la 15. Va multumesc de ajutor. Mai ramane sa determin - OUT si + OUT de pe PCB ca de la operational am inteles. M-am blocat la un nod in incercarea de a determina calea.

Link spre comentariu
Vizitator soulviasound

Este masa, semnal neinversat, semnal inversat (defazat la 180*), de aia ii zice si iesire simetrica.

asa cum zici, tocmai de-aia doream sa stiu pinul corespunzator semnalului neinversat (+ OUT) si celui inversat (- OUT)
Link spre comentariu
Vizitator soulviasound

Scrie pe el ca este simetric. Adevarul e ca nu-mi dau seama care sunt diodele ce fac inversarea. Am inceput aseara sa scot schema dar am dat de doua componente care nu stiu ce sunt si m-am oprit ca nu stiu nici semnul de reprezentare. Poate ma ajutati voi. Dupa cum sunt asezate in circuit. Componenta alba pare a fi dioda zenner dupa mintea mea, dar cum nu ma ocup cu electronica ...

http://imgur.com/VrXiK.jpg

Link spre comentariu

Ala alb este un condensator nepolarizat...

nu-mi dau seama care sunt diodele ce fac inversarea

Ce inversare?

m-am oprit ca nu stiu nici semnul de reprezentare

Este mai bine asa.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări