cristian_draghiescu Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 V-ati putea inspira dupa un aparat pentru pirogravura, iar faptul ca acestafoloseste obligatoriu un transformator este OK.Cu ani in urma se mai gaseau in piata asemenea aparate, aduse de la rusi.Incercati, sau daca nu, exista magazine care vand asa ceva. Link spre comentariu
Vizitator goamanu Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Da, multumesc pentru sugestie. Ar fi interesant sa pot umbla intr-un astfel de aparat.Inca o problema care ma roade e costul. Nu as vrea sa coste mult, pentru ca am de gind sa-mi fac mai multe astfel de mini-resouri, fiecare independent, la distanta mare unul de altul.Orice transformator sau componenta va adauga la pret. Chiar am de gind sa desfac uscatorul de par, pentru a ma uita daca rezistenta e legata direct la 220. Termoplonjonul stiu sigur ca este. Link spre comentariu
ratza Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Rezistenţa din uscător e la 220 direct. De curiozitate, ce vrei să încălzeşti? Link spre comentariu
Vizitator goamanu Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Vreau sa fac un mini cuptor pentru plante aromatice si uleiuri esentiale. Deocamdata e o idee in curs de formare si nu vreau sa o spun la multa lume ...mai ales ca sint somer de ceva vreme. Sper sa ma intelegeti.Cert e ca am nevoie de un sfat avizat si nu-mi permit sa merg la o firma specializata. Cam asta ar fi ideea Principiul e simplu: rezistenta incandescenta pe o suprafata cit suportul de la luminare. Componentele suplimentare pot fi mascate artistic, dar ideea e sa nu coste mult si sa nu fie prea grele. De aceea un transformator cam da totul peste cap. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 La dimensiunile alea si la ce vrei sa faci cu aparatul nu cred ca vei avea nevoie de mai mult de 15-20W, poti folosi un transformator mic, care nu costa mai mult de 25 ron. Link spre comentariu
Vizitator goamanu Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Multumesc pentru raspunsuri. Cred ca m-am lamurit, pentru inceput. Ramine sa gasesc solutia care se va potrivi cel mai bine Daca voi mai avea nelamuriri, voi stii la cine sa apelez de acum inainte (apropo, faine emoticoanele) Link spre comentariu
miron1947 Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Ramine sa gasesc solutia care se va potrivi cel mai bineCred ca cea mai ieftina solutie, este insrierea rezistentei(la ce lungime doriti)cu un bec de 220V, sigur apare si incalzirea becului). Link spre comentariu
Vizitator goamanu Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Pare o solutie excelenta!Dar oare asa simplu sa fie? Dupa legarea in serie a becului, rezistenta va mai deveni incandescenta? Oare nu va trebui un anumit fel de rezistenta? Sau becul va prelua automat tot surplusul? Link spre comentariu
yo9hnf Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Vezi in ce masura te poate ajuta un aparat contra tantarilor - cu rezistenta (ceramica am vazut la unul) Link spre comentariu
miron1947 Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Sau becul va prelua automat tot surplusul?Becul limiteaza curentul, in functie de puterea lui (ex. la 100W cca.0,4A) valoarea rezistentei(lungimea) o stabiliti prin tatonare(cu un fir izolat cu crocodil). Link spre comentariu
gica70 Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Se mai poate "micsora" lungimea nichelinei cu o dioda inseriata... Link spre comentariu
Vizitator goamanu Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Multumesc pentru raspunsuri pina acum. De vreo doua ore ma chinui sa pricep cu cele doua formule de baza P=UxI si I=U/R ce se poate intimpla, dar nu sint in stare.Am inteles pina acum perfect cum controleaza becul intensitatea si nu o lasa sa depaseasca un anumit prag. P=UxI, clar!Cea mai mare nelamurire a mea este acum: care sint caracteristicile de baza ale unei rezistente de resou? O cumpar in functie de P (Watt) sau I (Amperi) sau ambele?Ca daca o scurtez, ii scade rezistenta deci ii creste amperajul I=U/R si se arde. Asta inseamna ca nu suporta decit un anumit amperaj maxim, iar becul e acolo ca sa nu lase amperii sa dea buzna. Corect?Deci cit timp e becul, rezistenta mea nu se poate arde, daca becul impune intensitatea potrivita?Pe de alta parte, daca o cumpar in functie de putere, imi iese un paradox. Daca puterea e mai mare decit a becului P=UxI, e clar ca si amperajul e mai mare, deci din cauza becului rezistenta nu se va incalzi. Daca puterea e mai mica, inseamna ca amperajul e mai mic, deci nu are de ce sa se arda, dar nici sa se incalzeasca.Ma doare capul Din toate astea nu pot deduce decit un singur lucru: ca imi trebuie un bec si o rezistenta de resou cu acelasi amperaj si aceeasi putere, pentru a functiona rezistenta in parametrii ei optimi.Chiar vreau sa inteleg treburile astea, ca ma simt cam... prost...P.S.La faza cu dioda chiar nu mai pricep absolut nimic. Din cite stiu, dioda nu face altceva decit sa indeparteze un pol, adica intr-o faza curent mare, in cealalta curent mic. Nu stiu daca m-am exprimat corect. Link spre comentariu
lucione_cip Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Nu ati specificat ce ce temperatura doriti? cate grade? cat timp sa functioneze pe zi?Daca doriti temperatura mica (gen incalzitor acvariu) merge cum zicea "yo9hnf" mai sus, cu o rezistenta de ceramica ca la aparatele de tantari.Cred ca ar merge si cu un bec de proector, eu am luat doua bucati pentru a testa o sursa si la tensiunea de 120V (atat scotea sursa) in cateva zeci de secunde iesea fum din patura unde statea becul, pe semne ca se incingea foarte rau...Avantajul ar fi ca aste mic (cam cat o tigare) exact cum va trebuie, dar dezavantajele ar fi ca face lumina puternica si consuma mult (150W), asa aata becul Link spre comentariu
gica70 Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 Cred ca acela e un bec cu halogen (are balonul din cuart) si ar fi f. periculos sa-l atingi cu ulei (fie el si vegetal..); poate sa explodeze cand ti-e lumea mai draga!Sunt becuri din astea si la puteri mai mici. Incearca cu unul de cea mai mica putere la 220V si cu cel mai mic diametru convenabil pt. lumanare (nu-i neaparat sa fie cu halogen - asta convine ca-i subtire!) si alimenteaza-l in serie cu o dioda iar incalzirea fa-o indirecta.Am in mana un bec de 15W/220V cu fi 22mm, E14 (pt. frigider). Link spre comentariu
miron1947 Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 Mai puteti utiliza, sitemul de incalzire a pastilei pentru tantari, este destul de mica.[attachment=0]untitled.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum